Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Marci mégsem engedetlenkedik?

Marci mégsem engedetlenkedik?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Következetes demokrata fél a rossz időtől.

Szombaton választási gyűlést fog tartani Gulyás Márton, hogy elmondja, miképpen kell megbuktatni a kormányt. Kiderül, milyen lesz a „polgári engedetlenségi mozgalom”. Már amennyiben lesz, mert az is előfordulhat, hogy túl macerás a dolog. A rendszerváltó óriás-dzsembori a párszáz fős befogadóképességű Gödör Klubban lesz, mert mi van, ha esik az eső?! Következetes demokrata fél a rossz időtől.

Brendon demokratikus aktivista lelkesen hívta Gulyás Marcit, miután megtudta, hogy a Parlament lényegében elutasította az ellenzéki választási javaslatot. Márpedig ebben az esetben jöhet a beígért polgári engedetlenségi mozgalom, amelyben „békés eszközökkel fognak törvényt sérteni”. Brendon kérdezte, hogy akkor most mi lesz?

Gulyás nyugalomra intette. Mondta, hogy „langzam spaciren”, nem kell a dolgok elé rohanni. November 18-án tartanak gyűlést a Gödör Klubban, ott majd jól meg lesz hirdetve minden. Ami biztos, lesz majd mindenféle bizottság, ahol egyeztetnek – az ebben a téli időben sokkal politikusabb, mint tüntizni.

Brendon érdeklődött, hogy mi lesz a polgári engedetlenséggel? Marci megint csak türelemre intette, szombaton megtud mindent. A média-geg az média-geg, még ha kisstílű is. De azért Brendon csak készüljön, latolgassa a gondolatait, készítse elő javaslatait.

Brendon ettől a felvetéstől nagyon megijedt. Ez erősen úgy tűnt, hogy csinálnia kell valamit. Pedig ő egy alapvetően jól fizető semmittevésnek képzelte el a polgári engedetlenséget. Hiszen Marci anno mondta, a jó ügyre mindig lehet pénzt találni. Ha ehhez némi marketinges tehetség párosul, akkor meg végképp nyert helyzetben van a lánglelkű liberál-demokrata.

]]>Példaként saját magát hozta fel:]]> ha valaki például 10 dollárral támogatja, annak küld egy kormányt gyalázó virtuális képeslapot. Egy százasért (még mindig dollárban!) a nagylelkű adakozó részt vehet egy közös sütizésen Gulyás Marcival, ötszázért – ez nagyjából 140 ezer forint – pedig már szűk körű vacsora is jár.

Brendon demokratikus aktivista szeretett álmodozni, de azzal azért tökéletesen tisztában volt, hogy a vele való sütizésért a büdös életben nem fog senki egy fillért sem fizetni. Így inkább elkezdte összeállítani polgári engedetlenségi koncepcióját, hátha azzal kereshet valamit szombaton.

Tervének az alapja a természetesség volt, ott kell elkapni az Orbán-rezsimet, ahol az a legkevésbé várja! A koncepciót a közérthetőség kedvéért saját példáján kívánta demonstrálni.

Reggel például mostantól egy órával később kel fel. Ezzel komoly csapást mér az állami tulajdonú energiaszolgáltatókra, hiszen addig sem használja az áramukat a laptopján. Az egy óra csúszással egész biztosan kimarad a reggeli, hiszen délután háromkor azért már tényleg nem früstököl az ember. Az Orbán-barát kifli- és kakaókereskedők nyüszíthetnek!

Ezt követi a következő csapás, amellyel a Fidesz szavazótáborát bizonytalanítja el! Elmegy ebédelni Orbán-bérenc nagymamájához, de a harmadik palacsintát gőgösen visszautasítja, és kioktatja demokráciából! Tudja meg a vénasszony, milyen az ifjonti forradalmi lendület – apropó, a koszos ruhákat viszont ne felejtse elvinni a nagyihoz, kezd fogyni a tiszta trendi.

Aztán elmegy egy kormányhivatalba, és legalább tizenöt sorszámot húz. Ezt később megismétli a postán és a patikában is! Sőt, a Ráday utcában is körbeviszi a forradalom lángját, amikor a Nándori cukrászdában is leszakít tucatnyi sorszámot! Ne zabáljanak itt édességet, amikor az országban diktatúra tombol!

A végső csapást a Bazilikánál méri a klerikális reakcióval szövetkezett Orbán-rezsimre: nyitva hagyja a közeli fizetős vécé ajtaját!

Lesz itt polgári engedetlenség, lesz itt rendszerváltás!

Fotó: facebook.hu

Máté T. Gyula -]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Heti lámpás (259) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (665) Autómánia (61) Egészség (50) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Történelem (15) Belföld (7) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2341) Politika (1581) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6147) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Tereb (141) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Életmód (1) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>