Ma 2023 április 02. Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása

Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Cseh Tamás és Makovecz Imre rendszeresen összefutottak a „Móriczon”.

Paroláztak és mindig váltottak néhány szót.

 

Többek közt arról, hogy le kellene ülni egy jót beszélgetni valahova, egy jó kocsmába. Beszélgetni egy pohár bor mellett, megbeszélni a dolgokat, a lelki rokonságot, és fújni a füstöt. Ez a meghitt találkozás nem valósult meg, így a két nagyság alapítványa összefogott, hogy ezt a találkozást – ha máshogyan nem, hát – Makovecz Imre szövegeivel és Cseh Tamás és szerzőtársai dalaival megvalósítsa. Az első este Fűszál szobám címmel 2022. február 16-án filozofikusabb és líraibb lesz a másiknál, amely 2022. február 23-án kerül megrendezésre, keményebb hangvételű és a Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa címet viseli. 

A két művész, hasonlóságukban és különbözőségükben egészítik ki egymást, magatartásukban felfénylik a kor hangulata, hol keserédes, hol élesen pontos helyzetjelentés, hol keményen kritikus, hol az örökkévalót kutatja, hogy hol a helyünk a világban a térképen, tehát a fizikaiban, vagy ég és föld között, vagyis a szellemiben. 

Az esteken Cseh Tamás archív felvételeit láthatjuk és hallhatjuk, párbeszédben Makovecz Imre gondolataival, Hüse Csaba előadásában.

A rendezvényekre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött, mely a office@makovecz.hu e-mail-címen, vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon történhet. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

További információ: ]]>https://www.makovecz.hu/haz/esemenyek/]]>

Borítókép: Cseh Tamás és Makovecz Imre (Forrás: Makovecz Központ és Archívum)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Történelem (15) Vetítő (30) Nagyvilág (1306) Gazdaság (676) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (261) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2581) Sport (729) Irodalmi kávéház (520) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1581) Mondom a magamét (6715)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>