Ma 2023 február 02. Karolina, Aida napja van. Holnap Balázs napja lesz.
Május elsejei tüntetések: Felvonulók kérték

Május elsejei tüntetések: Felvonulók kérték

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kiszelly Zoltán remek írása.

A munka ünnepén is folytatódott az ellenzéki pártok helyezkedése, ahol mindenki a szokott formáját hozta. Az MSZP a Jobbikkal versenyezve osztana helikopterpénzt, Gyurcsány a többieket osztotta, a törpepártok észt osztottak, miközben a Momemtum Mozgalom a jól bevált vonulásos tüntetéssel előzte be a teljes mezőnyt.

Amióta a baloldali piacvezető MSZP politikai sorsát Botka Lászlóhoz kötötte, egy tapodtat sem léptek a beígért, és az ellenzéki szavazók által nagyon várt választási szövetség felé. A március végére ígért összefogás érdeklődés hiányában elmaradt, a határidőt a május végi kongresszusig hosszabbították meg. Mintha addig bármi is változna.

A mestertervekről a hétvégén Juhász Péter Együtt-elnöktől tudtuk meg a legtöbbet, aki az “összefogás nélküli összefogás” jegyében a tervezőasztalon az MSZP-t és DK-t gyúrná össze, holott jól tudja, hogy Botka lehagyná a közös listáról a potenciális partnerpárt elnökét, a népszerűségi listák egyik sereghajtóját, Gyurcsány Ferencet. A Juhász-Szigetvéri duó a 2010 utáni pártokból alakítana valamilyen választási pártot, hogy biztosan át tudják ugrani az 5% küszöböt. A papír sok minden elbír, ugyanezt játszották el 2012 után, akkor még az Együtt-PM párossal.

A nagy összefogósdi azért sem akar összejönni, mert LMP és a Momentum továbbra is külön akar indulni, előbbinek kongresszusi határozata, utóbbinak számos jobb ötlete és több utcára vihető híve van. A Momentum Mozgalom (MoMo) már megint elvitte a showt a többiek elől. A generációs párt kliséjétől és a többi párt öleléséből szabadulni vágyó MoMo-s pártvezetők az álomgyilkos olimpiaellenes aláírásgyűjtéshez képest “saját” projekteket és hivatkozási alapot keresnek, ilyen volt a vonulásos tüntetés.

A MoMo ügyesen veszi ki a szelet a többiek vitorlájából. A balliberális oldal leragadt az oroszellenes Obama-McCain doktrínánál, és a nyugat (a “piacok”, Brüsszel, Soros) feltétlen imádatánál, amit a többiek a tv- és rádióstúdiók, valamint a sajtótájékoztatók és lakossági fórumok Bermuda-háromszögben élnek ki. Ami nem sikerült Gulyás Mártonnak a festékesdobozos magánszámával, azt most a MoMo próbálja meg: fenn kell tartani a Soros-Egyetem melletti tüntetés lendületét, az ellenzéki szavazókat közösségi élményeken át kell a saját zászló alá terelni.

Nincsen jobb helyzetben a Jobbik sem, amely úgy tagadja a Simicska-vádat, hogy közben egyre jobban magára húzza azt. A cukiságkampány korlátossága és a szavazatvesztés láttán leporolták a gárdát és néhány cigányellenes kommunikációs panelt, hátha ezzel sikerül megállítani a Hanuka-levél és a Soros-Egyetem melletti kiállás miatt elbizonytalanodó törzsszavazók elvándorlását. Erre a cikk-cakkra a sajtó is felfigyelt, így a kampányra fordulva, egyre nehezebb a Jobbiknál egyenes kommunikációs és programvonalat találni.

Kiszelly Zoltán

]]>http://mozgasterblog.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Történelem (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Egészség (50) Kultúra (6) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Gazdaság (675) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1305) Vetítő (30) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6587) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2537) Mozi világ (440) Életmód (1) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>