Ma 2021 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Magyar vagy?

Magyar vagy?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vagy ez genderül zavaró zöld-anarchista métely?

Magyar vagy? Ezt hogyan értelmezed? Családban megbeszéltétek? Haza? Mit jelent-e szó? És egyáltalán európai-e ez az egész valami? Ki lehet-e mondani a következő szavakat: magyar, anyám, apám, húgom. Vagy ez genderül zavaró zöld-anarchista métely?

Magyar? Mit jelent e szó? Kirekesztő nacionalista, vagy belefér? Engem úgy tanítottak, hogy hazafinak lenni jó. Nem azt jelenti, hogy több vagyok bárkinél.Mert miért is? Azt jelenti, fogalmában kell lenned annak, amire születtél. Nem valaki lettél, valakivé válnod kell. Magyarrá.

Apám? Az ember, aki mindig megvéd. Tudom, hogy ő mindig ott lesz, amikor bajom lesz. Tudom, hogy fiamnak, lányomnak ugyanazt akarom nevelni, amit ő mondott egykor nekem.

Anyám? Mama. Örök igazság, minden nyelven egyet jelent. Ez nem kérdés, ez szerelmetes nagyszerűség. Ez a legszebb. Ez az enyém, amit sohasem adok oda senkinek.

Húgom? Felmerülhet, hogy bántja valaki. Ha ilyen van, én egyszerű leszek. Aki Mariannt bántani gondolja, azt én megkeresem, megtalálom, és megbeszélem vele az adott dolgot. Ha ebben demokratikus problémája van, akkor újra megkeresem, megtalálom, és megbeszélem vele az adott dolgot. És ezt unalomig ismételve fogom tenni a törvényességi határokon belül. Aztán meg nagyon, hogy jól essen!

Feleségem? Meg mered kérdezni? Kezed letörve a gondolattól is! Most kellene valami frappáns poén! Kipróbálom. Furcsa dolog ez nyilván, férfiaknak van szokása, hogy nejükön mulassanak. Bocsássanak meg nekem, én sajátosan teszem: szerelmes vagyok a páromba. És tényleg, és nagyon!

Ki lehet ezt mondani?

Azt gondolom, igen. Mint ahogy az sem szeméremsértő, hogy van hazám, szeretem, érte tenni akarok is valamit, és őt úgy hívják, Magyarország.

Ez baj?

Önöket sérti netán?
Magyar?  Anyám? Apám? Húgom? Feleségem?

Komolyan fel kell tennem ezeket a kérdéseket?

Felteszem, mert a liberalizmus idióta kérdéseket diktál. Tehát magyar vagyok-e? Tudják, erre azt hiszem, nem kell válaszolnom. Ha valaki mégis pedigrémre kíváncsi? Van benne orosz, baranyai sváb, csongrádi virtus meg aztán nagyon és oszt. Egytől egyig büszke vagyok mindegyikre. Próbáljanak ki.

Hiszek Magyarországban. Tudom, ez sokakat zavar.

Ebben a cikkben valószínűleg több volt a kelleténél a személyes elemekből. Ugyanakkor én azt érzem, Önök néha kíváncsiak arra, hogy ki az az ember, aki reggeltől-reggelre untatja Önöket.

Én most készséggel aláírom

Máté T. Gyula 

]]>http://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2006) Kultúra (6) Autómánia (61) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Nagyvilág (1454) Mozi világ (440) Politika (1578) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5225) Heti lámpás (254) Egészség (50) Tereb (140) Vetítő (37) Történelem (14) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>