Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
A semmi diadala

A semmi diadala

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Éljen a független Katalónia vezetőinek fizetése!

Carles Puigdemont katalán elnök tegnap nem jelentette be hazája függetlenségét. Azt mondta, hogy hát, meg majd meglátjuk, és aztán lesz is valami, talán, amennyiben úgy alakul. A demokrácia diadalmaskodott. A bankok és multik maradnak. Éljen a független Katalónia vezetőinek fizetése!

Az az intelligens kinézetű ember ott a képen Carles Puigdemont katalán elnök. Aki megkavarta, de úgy rendesen, aztán ráesett az, amit készített. Úgy nagyon és piszkosul. Mégis, valamiért nem zavarja…

Katalónia népéről, történelméről már lassan többet tudunk, mint saját magunkról. Így nem mennék bele abba, hogy ki él ott, és aki ott él, mennyire katalán, mennyire bevándorló, vagy akárki.

A lényeg: ők ott és akkor többségükben, azon a népszavazáson azt mondták, hogy saját államot akarnak. Ennyi. Ostoba döntés, vagy sem? Nem tudom. Nekik kell tudniuk. Pénzelik a spanyol államot, vagy külön jobb? Így vagy úgy, de aki döntött, annak a szava szent. Mert a nép szava szent. Ezt hívják demokráciának.

A katalán tűzoltó azért állt szembe egy hete a Madridból odavezényelt rohamosztagossal, mert meg akarta védeni népét. Mert védte a sajátját, a sajátja szavának igazát! Ez tiszteletre méltó! Sőt!

Írtam korábban, hogy valahol mindannyian katalánok vagyunk. Ma is így gondolom. Egy nép, amely ki akarja mondani, hogy saját maga dönt az életéről, az jó!

Az a Madrid, amely képtelen felfogni, mit akar egy tartományának lakossága, és roham-droidokat küld oda, mert semmittevése bürokráciájának kell a katalán pénz – az rossz!

Ezek egyszerű, emberi igazságok.

Amelyeket hihetetlen módon ki lehet használni.

Mert most ez történt Spanyolországban, Katalóniában. A katalánokat, azokat, akik kimondták, hogy miképpen akarnak élni – átverték! Mint ahogy átverték a „spanyolokat” is, a legfeljebb futballcsapat szintjén lévő nemzeti egység áhítatával. Ami addig él, amíg nyernek, vereségnél rohadt katalán, baszk, madridi urizáló blanco vagy.

Spanyolországban most megvezettek mindenkit. Összeugrasztották a népet, mert addig sem gondolkoznak. Nem beszélnek migrációról, arról, hogy Brüsszel idiotizmusa miatt minden tíz hispániai fiatalból kilenc munka nélkül van.

Olyan ez, mint a Brexit, de nagyon-nagyon angolok vagyunk, aztán csak a Tesco lesz a vége. Akik meg kitalálták a „balhét”, ebből nagyszerűen megélnek. És továbbra is felveszik a fizetést Katalóniáért, vagy a spanyol egységért, vagy csak úgy…

Tisztelet Katalónia előtt! És gyalázat korlátozott szavatosságú vezetőire.

Fotó: heemaalnewsnetwork.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Mondom a magamét (7660) Heti lámpás (319) Életmód (1) Nézőpont (1) Gazdaság (711) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2816) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Szépségápolás (15) Politika (1582) Kultúra (9) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>