Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Macron elnök és Alexander Soros „elnök” beszélgetése Párizsban

Macron elnök és Alexander Soros „elnök” beszélgetése Párizsban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vezető hatalomgyakorlók, ha találkoznak

 

Egy kép van előttem. Ezen ]]>Macron és Alexander Soros beszélgetnek az Elysée Palotában]]>.

Történt, hogy a napokban Párizsban immáron negyedik alkalommal tartották meg a Békefórumot, amire szokás szerint a francia elnök neves és fontos személyeket hívott meg, hogy erősítsék a békefolyamatot a világban.

Hogy el tudjuk helyezni, mi a célja igazán ennek a fórumnak, érdemes a honlapjukat idézni: „Évente megrendezett fórumunk egyben platform a többszereplős kezdeményezések elindítására is, azaz olyan új normatív vagy szervezeti eszközökre, amelyek közvetlen hatással vannak a globális kormányzásra. Tágabb értelemben ez a globális kormányzási megoldásokkal kapcsolatos párbeszéd és együttműködés tere. Ez egyben a hálózatépítés, a kétoldalú találkozók és a közvetítés tere is.”

A Fórumra meghívást kapott köztársasági elnökünk, Novák Katalin is, s egy panelbeszélgetésben is részt vett. Számos vita és tárgyalás zajlott a két nap során, fontos emberek részvételével.

Az esemény díszvendége ezúttal nem más volt, mint Kamala Harris amerikai alelnök, s mellette számos államfő kapott meghívást.

Az esemény zárásaként Emmanuel Macron díszvacsorán fogadást adott a párizsi Elysée Palotában meghívott legfelsőbb vezetőknek. Ezen is részt vett Novák Katalin, fotó is készült, amelyen Macronnal és feleségével látható együtt.

Eddig rendben is vagyunk, nagy megtiszteltetés volt a meghívás a franciául is kitűnően beszélő elnökasszonyunk és országunk számára.

Ám láttam még egy képet a fogadásról, amelynek már nem tudtam felhőtlenül örülni…

Ezen a képen  Alexander Soros, Gyuri bácsi szépreményű fia beszélget egy rövidital társaságában, komolyan és elmélyülten Emmanuel Macronnal. Alexander Soros, amerikai mellett egyben magyar állampolgár – nemzetünk büszkesége – közösségi oldalán tudatta mindezt többmilliós követő táborával. Azt írta, „jó újra látni elnök urat egy újabb sikeres párizsi békefórumon.”

Hát igen, a régi jó kapcsolatok… Azokat ápolni kell. És – mint látjuk – Macron ápolja is.

Még szép, hogy ezt teszi, hiszen a Párizsi Békefórum egyik legfontosabb célja a globális kormányzás megteremtése, s ezen keresztül a világ nagy problémáinak és kihívásainak kezelése. Mintha csak a Klaus Schwab-féle Világgazdasági Fórum testvér-intézménye volna, ahol viszont maga Gyuri bácsi szokott megjelenni és beszédet mondani – miként legutóbb is tette, ahol Kissingerrel szemben az Oroszország elleni háború folytatását, Oroszország legyőzésének fontosságát hangoztatta.

A Békefórumra viszont a fiát küldte el, nem véletlenül: előbb vagy utóbb át kell vennie az ő szerepét, hiszen azért szállnak, repülnek az évek. Macron pedig – ahogyan az annak a rendje – államfőkhöz méltó módon fogadta és hívta meg a díszvacsorára Alexandert. Hiszen ezen a találkozón azokat illett meghívnia, akik valódi befolyást gyakorolnak országok és összességében a világ sorsának alakulására… Vagyis: Alexander Sorosnak ott volt a helye, Marcon „realista” volt és „őszinte”.

Eszembe jutott egy régi Cseh Tamás dal: „Egy képre gondolok, tudod… hol végre zöldágra jutok…”

Én is egy képre gondolok – de zöldágra nem jutok…

Csak nézem, nézem ezt a képet a két hatalomgyakorlóról, és arra gondolok: most még többet tudok a világról…

Borítókép: Alexander Soros Emmanuel Macron francia államfővel társalog (Fotó: Twitter)

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tereb (142) Egészség (50) Történelem (15) Gazdaság (669) Mondom a magamét (6472) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Politika (1581) Jobbegyenes (2487) Autómánia (61) Nagyvilág (1304) Irodalmi kávéház (516) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>