Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Liberálisok egymás között: „Soros felől el lesz zárva a pénzcsap”

Liberálisok egymás között: „Soros felől el lesz zárva a pénzcsap”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Winkler Róbert elkottyantott egy kulisszatitkot az 1990-es évek idilli korszakából.

Sok beszédnek sok az alja, főleg, ha magukat liberálisnak és felettébb haladónak, de leginkább a szakma csúcsának tekintő médiamunkások osztják egymásnak és a közönségnek az észt. De előfordulnak pillanatok, amikor felszínre tör néhány gyöngyszem is a cibetmacskában érlelt kávé, a hasmenésdopping és a mackónadrág-kiállítás között, tetszőleges sorrendben, mindezt a pekingi téli olimpiára fókuszálva.

Nagyjából ebben a keretezésben mozogtak a 444.hu podcastjának vasárnapi epizódjában a szereplők, Bede Márton, Új Péter és Winkler Róbert. A laza stílusú trécselés közben pillanatokra felvillantak komolyabb témák is, például szóba került a Magyar Narancs nevű hetilap „hőskorszaka”, amikor már az SZDSZ einstandolta az eredetileg a Fidesz által alapított újságot. Az apropót Vágvölgyi B. András és Nádori Péter, a Magyar Narancs első két főszerkesztője szolgáltatta, akikre egy könyv fordítása kapcsán utaltak. Ha már szó esett róluk, Winkler Róbert, aki akkoriban a lap munkatársa volt, elkottyantott egy kulisszatitkot abból az idilli korszakból, amikor még igazi sajtószabadság tombolt, hiszen a média 80-85 százalékát ők uralták. Tehát Winkler arról beszélt, hogy Nádori főszerkesztősége idején, valamikor az 1990-es évek első felében,

jöttek a rokonszenves liberális politikusok üzengetni, hogy ez így nekik nem tetszik, és el lesz zárva a pénzcsap.

– A Postabank felől? – kérdezett közbe Új Péter, mire Winkler azt mondta: Nem. A Soros-alapítvány felől.

Annyit érdemes tudni, hogy nagyjából 1992-ben történt meg az a váltás, amely után teljesen az SZDSZ szócsöveként üzemelt a Magyar Narancs. Erről a váltásáról Vágvölgyi B. András a Magyar Hírlapnak 1992 szeptemberében elárulta, hogy Soros György adta a szükséges anyagi hozzájárulás döntő hányadát, 20 millió forintot. Ezt persze tudtuk, az amerikai spekuláns nyíltan támogatta a hetilapot, mint ahogy egyébként a 444.hu portált is finanszírozza a Soros-alapítvány. De az, hogy liberális, vagyis vélhetően egykori SZDSZ-es politikusok csuklóztatták az állítólag független és objektív szerkesztőséget, hogy majd ők elzáratják azt a bizonyos pénzcsapot Gyuri bácsival, ha a lap nem tartja a „jó irányt”, a legközvetlenebb bizonyítéka a totális pártirányításnak.

Innentől kezdve, ha bárki a baloldalról a sajtószabadságot, illetve a konzervatív, nemzeti elkötelezettségű sajtó függetlenséget kéri számon rajtunk, csak annyit kell üzenni nekik, hogy érdeklődjenek Soros Györgynél meg a „liberális” politikusoknál, de esetleg javasolhatjuk nekik további kutakodásra a cibetmacska hátsó felét is.

Borítókép: Winkler Róbert liberális újságíró (Forrás: Facebook)

Kis Ferenc - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Kultúra (9) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7719) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Történelem (18) Tereb (146) Belföld (11) Sport (729) Mozaik (83) Tv fotel (65) Életmód (1) Politika (1582) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2825) Egészség (50) Mozi világ (440) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>