Ma 2021 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
0a6df71e05615e0dd1ef1c8f37704b6e.jpg

Liberális zsarnokok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Annyira égbekiáltó a különbség a szép elveik és a viselkedésük, politikájuk között, hogy már nevetni sincs kedve rajtuk az embernek, „undorodik csak”.

Aligha lehetett magyar ember szájában szebb, idealizáltabb, dédelgetettebb szó a rendszerváltás hajnalán a szabadságnál. Sokak számára a szabadság egyet jelentett a liberalizmussal, amit szép magyar szóval szabadelvűségnek is mondtunk akkoriban. Teljesen természetes volt, hogy főként fiatal emberek nagy számban csatlakoztak liberális szervezetekhez, később pártokhoz. A liberalizmus az egyik legvonzóbb eszme volt a nyugati-keresztény civilizációban, egészen addig, amíg ki nem sajátították olyan politikusok, politikai szervezetek, akiknek-amelyeknek sok mindenhez közük volt, kivéve a szabadelvűséget.

Ha manapság az ember Guy Verhofstadtot hallgatja, érteni sem kell, amit mond, egy dologban egészen biztos lesz: abba a politikai-szellemi társaságba, amelyikben ő van, nem akar tartozni. Ha ő képviseli ma Európában a liberalizmust, akkor bármi inkább lennék, csak nem az, ami ő. Most Budapesten járva, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) kongresszusán tankönyvi példáját adta annak, miért kívánják Európában a legtöbb helyen már pokolba a hozzá hasonló liberálisokat. Leginkább azért, mert annyira égbekiáltó a különbség a szép elveik és a viselkedésük, politikájuk között, hogy már nevetni sincs kedve rajtuk az embernek, „undorodik csak”. Ismerjük régóta itthonról is, hogy szerintük bárki szabadon elmondhatja a véleményét, legalábbis ha ez a vélemény egyezik az övékével; ők mindenkivel toleránsak és befogadók, kivéve, ha az ember nemzeti, keresztény, heteroszexuális és magyar.

Guy Verhofstadtot, amikor még csak Belgium helyi érdekű politikusa volt, sokan csak úgy nevezték: „az a kölyök”. Olyan éretlen, kiszámíthatatlan volt a viselkedése, mint egy hisztis gyereknek. Egy kölyöknek persze sok minden megbocsátható, de ha valaki felnőtt korában is úgy viselkedik, ahogy egy óvodás, azt mifelénk különféle műintézményekben szokás kezelni. Erre a kölyökre rá is férne, hiszen budapesti beszédéből kiderült, nemcsak infantilis, hanem súlyos téveszmék rabja is. Úgy tűnik, egy általa kreált világban él, és ebben a világban a legfontosabb probléma, a válság maga nem más, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A migrációs válság kellős közepén, Párizs, az orosz utasszállító felrobbantása után, miközben éppen egy újabb túszdráma zajlik Bamakóban, Verhofstadtnak még mindig Orbán Viktor a fixa ideája! Az ilyen kezeltesse magát!

De ha már itt tartunk, ennek az embernek először is el kellene azzal számolnia, mi történik a saját országában, ahol több évig kormányfő volt. Valahogy meg kellene magyaráznia, hogy miért éppen Belgium a terroristák gyűjtőhelye, hogyan alakítottak ki a belga politikusok olyan társadalmi-politikai környezetet, hogy ezek az állatok éppen náluk érzik jól magukat? Talán csak nem a fene nagy liberalizmusuk miatt? Persze Verhofstadt könnyen beszél Budapestről, és az ALDE nyugodt szívvel hozza a magyar fővárosba a kongresszusát. Itt ugyanis nincs mitől félniük, nem robbantják fel őket terroristák, de még az utcán sem köpi le őket senki.

Az, amit egyébként Verhofstadt a kongresszuson elmondott, szóra sem érdemes. Hogy nincs nálunk sajtószabadság? Orbán korlátozta az internet szabadságát? Ugyan. Aki ilyet állít, annak nem is az óvodában, hanem még a bölcsiben a helye.

A belga politikus azt üvölti, Orbán Viktor a többség diktatúráját vezette be Magyarországon. Normális helyeken ezt úgy hívják, demokrácia. De mint tudjuk, a Verhofstadt-féléknek csak addig van demokrácia, amíg ők vannak hatalmon. Minden más autoriter kormányzás, diktatúra, hovatovább nácizmus és fasizmus. Hiszen ők, amolyan kommunista élcsapatként, sokkal jobban éreznék magukat a kisebbség zsarnokságában. Amennyiben persze ők a zsarnoki kisebbség.

Szerencsére Európa jobbik fele a Párizs utcáin kiömlő vértől egy csapásra felnőtté vált, s a valódi problémákat felismerve egyre többen magyaros, ha tetszik, Orbán Viktor-os válaszokat adnak. Reméljük, még nem késő.

Néző László - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1578) Nagyvilág (1463) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5727) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (662) Életmód (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (507) Autómánia (61) Tereb (138) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Sport (729) Heti lámpás (255) Jobbegyenes (2163) Egészség (50) Történelem (14) Mozaik (83) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>