Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Lengyel László undorító húzása

Lengyel László undorító húzása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Szégyen!
A publicista Népszavában megjelent cikkében Orbán, Erdogan, Lukasenka és Vucsics szavazóit hasonította össze.

Kölcsönös tanulás címmel jelent meg Lengyel László írása a Népszava szombati mellékletének hasábjain. A publicista saját véleményét foglalta össze a vezérdemokráciából személyközpontú tekintélyuralomba tartó útról. Lengyel szerint a vezérdemokráciák hosszútávon tekintélyuralmi rendszert eredményeznek, hiszen olyan tanulási folyamatokat indítanak el, melyben a vezető politikusok és a „hívek” megtanítják egymásnak a jogtalan és erkölcstelen új szabályokat.

A publicista szerint míg Donald Trump vagy Boris Johnson vezérdemokráciát, addig Putyin, Hszi Csin-ping, Erdogan, Lukasenka, Vucsics és Orbán már személyközpontú tekintélyuralmakat épít ki.

A publicista ezt követően elemezni kezdi az általa tekintélyuralmi rendszerűnek minősített állam- és kormányfők, valamint szavazóiknak személyiségét. Lengyel László szerint az általa autokratikusnak nevezett politikai vezetők személyüket illetve populisták, tömegbefolyásolók és tömegvezéreltek.

Az író ezt követően tér át írása azon részére, melyben úgy fogalmaz: „létezik egy személyüket szerető, hívő választói tömegük, amelyre bizton támaszkodhatnak. A választók társadalmi háttere jól felismerhető: idősebb, iskolázatlanabb vidéki és/vagy rozsdaövezeti szavazók, akik ellenségei a globalizációnak és a migrációnak” – fogalmaz a publicista. Lengyel László szerint az autokratikus vezetők szavazói (így az általa autokratikusnak tartott Orbán szavazói is) nőellenesek, homofóbok, rasszisták és antiszemiták, akik „félik és gyűlölik a nagyvárosi életformát”

A publicista még hozzáteszi, hogy az alábbi vezetők egyfajta „valláspótlékot” képeznek szavazóik számára, akik védelmezői szerepkörrel rendelkeznek és megvédik a választókat a „támadó, veszélyeztető külvilággal szemben”, illetve stabilizációt biztosítanak.

Nem ez az első alkalom, hogy a Népszava hétvégi mellékletének hasábjain a kormánypárti szavazókat mélyen sértő kijelentéseket tesznek személyüket illetően különböző publicisták. Pár héttel ezelőtt Bruck Gábor fogalmazott úgy a lap hasábjain (a kormánypárti szavazókra utalva), hogy „a tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg”.

Fotó: YouTube

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Mondom a magamét (7725) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Egészség (50) Belföld (11) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>