Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Leleplezett miniszterelnök

Leleplezett miniszterelnök

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nekik időkerék, Vaskefe meg pride kell.

 

Kétségkívül hangos sikerrel rendeztük meg az atlétikai világbajnokságot, írja a Népszava. A szervezés, a stadion, az infrastruktúra pompásan vizsgázott, zökkenőmentesen zajlottak a versenyek.

Csakhogy – jön a leleplezés – a vb végére szemérmetlenül kiderült, hogy az olimpiarendezés tervéhez ágyaztak meg! Mára világos, hogy a korábban felépített létesítmények (Puskás Aréna, Duna Aréna stb.) is ezért épültek. Az ám!

Csakhogy, figyelmeztet a lap, Orbán Viktor nem hajlandó megérteni, hogy az ő vágya és a fővárosiak vágya nem feltétlenül fedi egymást. Legalábbis – ezt már én teszem hozzá – amennyiben a budapestiek vágya továbbra is az, hogy Karácsony Gergely méhlegelőkkel, sárga aszfaltcsíkokkal és pöfögve araszoló autókkal tegye vonzóbbá a fővárost. Ebbe az idillbe tényleg nem illenek bele a mihaszna stadionok, a felújított történelmi épületek, az elismert nemzetközi rendezvények, az újjávarázsolt Városliget, a budai Vár.

 

Mi lesz az üres és kihasználatlan létesítményekkel, aggodalmaskodik a Népszava, ki fogja fenntartani azokat, milyen veszélyekkel jár az olimpiarendezés? (Miközben ugye romokban az oktatásegészségügy, óriá­si a szegénység, drága a lángos. Van épp elég baj, nem kell ide olimpia.)

Hogyan is mondta gróf Teleki Pál hajdani miniszterelnök: „Nincsenek kis emberek, csak kicsinyhitűek.”

Egy esztendeje a székesfehérvári Olimpiai parkban áll Melocco Miklós alkotása, az 1952-es helsinki olimpia világhírű magyar hősei emlékmű. Hogy miért nem Budapestre került a szobor? Mert a főváros vezetőinek nem kellett – ahogyan ifjú hangadóinak sem kellett pár éve a budapesti olimpia. Nekik időkerék, Vaskefe meg pride kell.

Pilhál György - ]]>www.magyarenemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2815) Életmód (1) Vetítő (30) Mozaik (83) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Történelem (18) Szépségápolás (15) Tereb (146) Kultúra (9) Gazdaság (711) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Mondom a magamét (7654) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>