Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Leégett a terépcsecső

Leégett a terépcsecső

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A jóslat olyan, hogy képes beteljesíteni önmagát.

Igen, kedves Olvasó, úgy van, ahogy a címben olvassa, leégett a terépcsecső a Teréz körút és a Szondy utca sarkán álló irodaépületben, amely a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek és a DK pártalapítványának is helyet ad. Ami a legfontosabb, szombat lévén szerencsére senki sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülés így nem történt. Az minden estre tény, hogy a Demokratikus Koalíció irodái teljesen megsemmisültek. A tűz okát hatósági vizsgálat deríti ki.

Természetesen a lángok sajnálatos pusztítása kapcsán soha nem használtuk volna a terépcsecső kifejezést, ha erre nem maga a párt elnöke hatalmazott volna fel bennünket egy jókedvű pillanatában, amikor azt mondta, „essen rám a terépcsecső”.

Jogos kérdés, ízléses-e ebben a kritikus és tragikus helyzetben, amikor a DK már bankszámlaszámát is közreadta szimpatizánsai segítségét várva, hogy ezt a mosolyfakasztó pillanatot felidézze az ember.

Ha például a párt elnökségi tagja Vágó István szombati Facebook-bejegyzésében nem kezdte volna el sugallani, hogy a kormány és természetesen Orbán Viktor felelős a tűzesetért, akkor valószínűleg nem kerül terítékre a terépcsecső. Annak fényében meg főleg nem, hogy Vágó, nyilván elszégyellve magát saját ormótlansága miatt, törölte is a bejegyzését. Nem úgy kedvencünk, Ujhelyi (Újhülye) István, aki szokásához híven ezúttal sem tudta megállni, hogy vágyait ne fogalmazza bele szolidaritási bejegyzésébe: „Nem Orbán irodája, hanem az ellenzéki Demokratikus Koalíció központja égett ki. DK-s kollégák, barátaim, a szolidaritásom a tiétek!” Moslék, ismételhetjük ezúttal is, de ha unásig mondogatjuk, akkor sem lehet sz@rból várat építeni. Nem kevésbé aljas azonban az azonnali.hu szavazási felhívása sem. A kormánnyal ellenséges, LMP-s kötödésű portál egyszerűen arra kéri olvasóit, tippeljék meg, hogy szerintük mi lehetett a tűz oka? Még javaslatokat is ad, hogy az olvasónak ne kelljen gondolkodni. Ezek között pedig kiemelt helyen ott virít a lehetséges felelősök között a Fidesz és Orbán Viktor neve.

Azért is visszautasítandók az ilyen mocskos inszinuációk, mert ahogy telik az idő, egyre inkább a Jereváni rádió közismert híre marad meg az emberek fejében, hogy Moszkvában Moszkvicsokat osztogattak. Aztán kiderült ugye, hogy nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron, nem Moszkvicsokat, hanem Zsigulikat és nem osztogattak, hanem fosztogattak. Viszont a gyalázat rajta marad a miniszterelnökön, mint szamáron a fül.

Szóval, a magam részéről nagyon sajnálom a történteket s egyetértek az együttérzésüket kulturáltan kifejezőkkel, segítségüket felajánlókkal.

Érdekes módon a Jobbik a tűzeset kapcsán is úgy fejezte ki együttérzését a DK-val, ahogy az időközi választásokon szokta támogatni a DK-s jelölteket. Csendben, némán, szótlanul. Semmiféle nyilvános üzenetet nem lehetett olvasni tőlük, tehát az ember biztos lehet benne, hogy „valami van”.

A lényeg tehát az, hogy demokratikus deficitében, fantáziátlan tehetetlenségében nem kellene Gyurcsánynak az ördögöt a falra festeni. Szükségtelen erőszakról, utcai forrongásról delirálni, forradalomról vizionálni, se választás előtt szélsőséges szlovák csoportok esetleges robbantásáról beszélni, mert a jóslat olyan, hogy képes beteljesíteni önmagát.

Akkor pedig könyörtelenül kigyullad a terépcsecső.

Horváth K. József -]]> https://leander.blogstar.hu/]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2487) Mondom a magamét (6472) Szépségápolás (15) Történelem (15) Nagyvilág (1304) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (516) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Autómánia (61) Belföld (8) Gazdaság (669) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Heti lámpás (260) Mozaik (83) Mozi világ (440) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Sport (729) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>