Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Könnyít a járvány ellen védekező tagállamok gazdálkodásán az EU

Könnyít a járvány ellen védekező tagállamok gazdálkodásán az EU

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Végre!

A koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet miatt az Európai Unió felfüggeszti az államháztartási hiányra vonatkozó szigorú szabályokat, hogy a tagállami kormányok rugalmasabban finanszírozhassák gazdaságaikat, jelentette be Ursula von der Leyen EB-elnök videóüzenetben.

Von der Leyen elmondta: a mentesítési záradéknak nevezett ideiglenes intézkedés az EU-tagországok pénzügyminisztereiből álló tanács jóváhagyását követően ténylegesen

feloldja a nemzeti kiadások szigorú brüsszeli felügyeletét.

Lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy intézkedéseket hozzanak a válság megfelelő kezelése érdekében, miközben eltérnek az európai költségvetési keretrendszer követelményeitől.

Szabad mozgásteret enged, hogy a kormányok szükség szerint fecskendezzenek tőkét a gazdaságba„

– mondta.

”Olyan maximális rugalmasságot javaslunk, amely

lehetővé teszi nemzeti kormányaink számára, hogy mindent és mindenkit támogassanak.

Egészségügyi rendszereiket, az orvosi és ápolói személyzetet, valamint a válság által sújtottakat. Biztosítani akarjuk, hogy a tagállamok a lehető legjobb módon reagálhassanak a koronavírus-járvány emberi, társadalmi, és gazdasági kihívásaira„ – fogalmazott.

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy a helyzet alakulásának függvényében további lépéseket tegyen – tette hozzá Von der Leyen.

MTI, 888.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1306) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6705) Politika (1581) Történelem (15) Tereb (142) Jobbegyenes (2576) Kultúra (6) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Egészség (50) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (261) Irodalmi kávéház (518) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Belföld (8) Gasztronómia (539) Gazdaság (676) Sport (729) Vetítő (30) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>