Ma 2022 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Kondor Katalin: Liberális fejlevágás

Kondor Katalin: Liberális fejlevágás

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Bravó Katalin! Ez bátor tett volt!
Lassan már az számít különleges napnak, amikor nem történik valami szörnyűséges bűntény, amelyet a szünet nélkül beözönlő migránsok valamelyike követ el.

„A franciák nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak. Ezt én mondom, egy századrangú magyar újságíró. Kétségtelen, hogy idézőjelbe kellett volna tennem a mondatot, hiszen nem az én fejemből pattant ki, én csak az értelmi szerzőt, Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét idéztem, aki mirólunk, magyarokról ejtette ki a száján az immár elhíresült mondatot. A nálunk tomboló diktatúra ugyanis szerinte meggátolja, hogy az egyszerű magyar ember gondolkodásra képes lehessen.

Ám az élet nem áll meg. Történt ugyanis egy különös eset, amelyből csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a franciák sem állnak jól az önálló véleményalkotásban, ám ezt nemigen teszi szóvá Jourová asszony. Avagy nem mer tőlük véleményt kérni ez idő tájt, mikor is a minap egy roppant demokratikus és liberális fejlevágás történt az országban. Mert a modern gondolkodású, nagyon, de nagyon liberális és demokratikus Franciaországban, ahol bizonyos őslakos sárgamellényeseket, mert romló életkörülményeik miatt tüntetnek, vízágyúkkal, könnygázzal kell elzavarni, lassan már az számít különleges napnak, amikor nem történik valami szörnyűséges bűntény, amelyet a szünet nélkül beözönlő migránsok valamelyike követ el.

Templomégetés, papgyilkosság, utcai késelés, szórakozóhelyeken történő bombamerénylet és így tovább. Pár napja pedig a fentebb említett újdonsággal kellett megismerkedniük, a fejlevágással.

Mindenki olvashatta, egy történelemtanáron, aki állítólag a Charlie Hebdo nevű újság iszlámellenes karikatúráiról beszélt tanítványainak a vélemény- és szólásszabadság jogát dicsőítve, úgy állt bosszút egy bevándorló, hogy mind közönségesen levágta a fejét az illetőnek. Arrafelé, magyarán Nyugat-Európában az ilyesmikhez, legalább is például Merkel asszony véleménye szerint hozzá kell szokni, pontosabban meg kell tanulni együtt élni a merénylet-félékkel. No meg a merénylőkkel. Neki legyen mondva! Azt persze sosem tette hozzá, miképpen kell mindehhez hozzászokni, hogyan lehet együtt élni vele, hogyan kell a ma divatos érzékenyítésnek nekikezdeni.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Autómánia (61) Gazdaság (667) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tv fotel (65) Tereb (142) Sport (729) Mondom a magamét (6330) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2424) Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Nagyvilág (1464) Politika (1581) Heti lámpás (260) Egészség (50) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>