Ma 2020 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Kesztyűbáb krumpliszsákkal

Kesztyűbáb krumpliszsákkal

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Jakab Peti titkos élete.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a minap ismét bebizonyította a parlamentben, hogy végérvényesen csatlakozott Gyurcsány Ferenc hasznos idiótáinak táborához. Gyurcsány kesztyűbábja azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Tisztelt Ház széksorai között egy krumpliszsákkal rohangált, amelyet a széles nyilvánosság előtt akart átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek, arra célozgatva, hogy a borsodi időközi választást burgonyaosztással nyerte meg a Fidesz–KDNP jelöltje, Koncz Zsófia. Nem mindennapi módon megszégyenítve ezzel az ellenzék közös jelöltjeként induló, korrupció gyanújába keveredett, antiszemita, jobbikos Bíró Lászlót. Túllépve azon a tényen, hogy ez nyilvánvaló hazugság, no meg azon a kérdésen, hogy vajon mit gondolhattak a képviselő elmeállapotáról a parlamenti őrség alkalmazottai, amint áttuszakolta különös csomagját a kapun, az akció több tanulsággal is szolgálhat az elkövetkezendő évek ellenzéki politizálásával kapcsolatban.

Ma már egyre világosabbá vált, hogy Bíró Lászlót nem azért indították el Borsodban, hogy képviselje az ott élők érdekeit. Erre az előélete, a helyi varrónők kisemmizése, illetve a rasszista kijelentései sem szolgáltattak okot. Bírót olyan légycsapónak használta a baloldal, amellyel több legyet üthettek le egy csapásra, olyan kísérleti áldozat lett, aki hosszú távon szolgálhatja az ellenzék legnagyobb méregkeverője, Gyurcsány Ferenc érdekeit.

A kísérlet része volt természetesen az is, hogy megvizsgálják, az ország keleti felében mennyire erős a cigányellenesség és rá lehet-e hajtani a rasszista szavazatokra. Ezt maga az MSZP elnökhelyettese, Komjáthi Imre vallotta be egy televíziós beszélgetésben. A baloldali politikus érvelése és az ebből adódó módszer is gyomorforgató. A tesztelés legfontosabb eleme azonban nem ez volt. A tiszaújvárosi–szerencsi körzet időközi országgyűlési választásán azért kellett egy olyan politikust elindítani, mint Bíró, mert a személye miatt szinte borítékolható volt a veresége, és ezzel kilőhették, megalázhatták, parkolópályára kényszeríthették az egész Jobbikot is, gyengíthették a már amúgy is megtépázott népszerűségű párt tárgyalási pozícióit. Miközben tehát elhitették Jakab Péterékkel, hogy itt az idő számukra a bizonyításra, és a Jobbik megerősödhet, mert nekik sikerül majd „lebontani a kétharmadot”, valójában az egyik lehetséges rivális porba alázása volt a cél, de olyan alaposan, hogy onnan már ne legyen mód talpra állnia.

Bíró megméretésével azonban Gyurcsányék szándékai szerint sikerülhet elérni egy másik célt is. Úgy gondolhatják, hogy a borsodi győzelem elbizakodottsággal és nyugalommal töltheti el a kormányoldalt, vagyis míg ők egymást marják, a fideszes politikusok és szavazók csak hátradőlnek, és kérnek egy kávét, így az ellenzéki jelölteknek könnyebb lesz a surranópályán a fontos körzeteket 2022-ben megnyerniük.

Jól látható az is, hogy Gyurcsány Ferenc a lehető legerősebben akar nekivágni a 2022-es kampányidőszaknak. Ehhez pedig le akarja magáról mosni az őszödi beszéd és 2006 minden gyalázatát, ezért a fiatalok felé próbál nyitni, akik még nem tapasztalták meg a saját bőrükön a Gyurcsány-kormányok időszakának gyötrelmeit. Másrészt igyekszik mindenkit kellő mértékben „összegyurcsányozni”, vagyis elhitetni a választókkal, hogy nem csak ő képes korrupciógyanús ügyekre és ordas hazugságokra.

Ehhez pedig megvannak a titkos­szolgálati kapcsolatai, a felesége családja révén régi NBH-sok, Vadai Ágnes DK-alelnök segítségével pedig egykori katonai titkosszolgálati emberek adhatnak neki tanácsokat. Nyugodtan élhetünk a gyanúperrel, hogy ezeket az eszközöket bevetik majd a másik nagy belső ellenség, a Momentum ellen is. Erre utal a gödi önkormányzati cirkusz után az is, hogy Donáth Annáról, a Momentum európai parlamenti politikusáról olyan videófelvételek láttak napvilágot, amelyekben a képviselő bevallotta, hogy nyíltan hazudott a magyar kormány járványügyi intézkedéseiről és a saját egyeztetéseiről Věra Jourová uniós biztossal.

Készül a leszámolás Karácsony Gergellyel is, akit nyilván a DK egykori főpolgármester-jelöltje, Kálmán Olga főpolgármesteri kommunikációs tanácsadó győzhetett meg arról, hogy Budapest zászlaja előtt, a Városházán mondjon kortesbeszédet a judapestező Bíró László mellett. Ha ez így megy tovább, és Gyurcsány szalámizása ilyen olajozottan működik, a liberálisoknak valóban nem marad más, mint a „forró ősz” vagy a „színes forradalom” kirobbantása. Ennek jeleit már láthatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Szerencsére van esély arra, hogy a forradalomcsinálás ismét bohózatba fullad majd, mert a hírek szerint Hadházy Ákos is újra az MTVA-székházhoz vonul, hogy megvillantsa lyukas zokniját a kamerák előtt. Ő pedig legalább annyira szánalmas és nevetséges, mint a krumpliszsákokkal rohangáló kesztyűbáb Jakab.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Mondom a magamét (4932) Sport (729) Vetítő (37) Kultúra (6) Mozi világ (440) Autómánia (61) Belföld (5) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (492) Tv fotel (65) Nagyvilág (1452) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Heti lámpás (245) Gazdaság (655) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Politika (1571) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1904) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>