Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Kondor Katalin: Divatba jöttünk

Kondor Katalin: Divatba jöttünk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

No, ennyi „bűn” elég is volt...

Igen, divatba jöttünk, sajnos ezúttal sem úgy, ahogy szeretnénk s ahogy megérdemelnénk, például kitartó békepártiságunknak köszönhetően, vagy éppen a természet rendjét pártoló és hirdető erőfeszítéseink okán. Nem. Éppen, hogy az említett elveink miatt emlegetnek negatív előjellel bennünket az egyre érthetetlenebbnek tűnő svédek és más uniós senkiháziak, s mi kénytelen-kelletlen megpróbáljuk eltűrni az egyre szaporodó hazugságokat. Elég, ha csak a napokban megjelent svéd „támadásra” gondolunk, mikor is odaát a gazdag Svédországban kisiskolásokat kezdtek „tanítani” arról, mily szomorú is a magyar élet, mert nálunk bizony sajtószabadság nincs, diktatúra viszont van, a kormány véleményével egyet nem érteni meg egyenesen boszorkányüldözést von maga után. Az meg végképp vérlázító egy svéd – a fentiek szerint már kisiskolás svéd – számára is, hogy a magyarok hazaszeretetre nevelik az iskolásokat. Oh! irgalom atyja ne hagyj el, micsoda bűn ez egy svéd szemében! Ideje hát a kisiskolásoknak is megmagyarázni, milyen rettentő nép ez a magyar. Persze a méltóságos EU is igyekszik nevelni a nemzedékeket, mostanság például a főkorrupt Kailit mentegetik, nincs kizárva, hogy hamarosan hőssé is magasztosul a luxusbörtönben néhány napot töltő, de ezt igencsak zokon vevő szépséges hölgy. Várjuk a híreket, hátha a svédországi tanintézetekben már készül a terv, miképpen lehet az EU korrupt üdvöskéjéről iskolát elnevezni, törvénytelen pénzszerzéseit meg oktatófilmek segítségével tanítani az iskolákban.

Aztán divatba jöttünk azért is, mert sokszor és sokak előtt kijelentettük már – politikusok és politikától távolabb álló közéleti magyar emberek –, hogy a világunk ma a globalizáció hálójában vergődik, a népeket pedig a pénzvilág mesterkedéseivel próbálják uralni, mint ahogy a demográfia, a bevándorlás súlyos gondjait is minden nap megkísérlik elmismásolni, miközben azt sulykolják, hogy multikulturális társadalomban élni maga a gyönyör (tényleg, mily magasztosak is a papgyilkosságok, a templomgyalázások!), azt pedig bűn és megvetés illeti, aki meri állítani, hogy mindenki ott boldog igazán, ahol született, ahol a gyerekei és a gyökerei vannak, s ahol anyanyelvén tud érvényesülni, tehát a saját hazájában.

Divatba jöttünk mi még annak okán is, hogy bizony többször elmondtuk, nem akarunk olyan globalizációt, amit ez idő tájt a nyakunkba óhajtanak akasztani, magyarán egy olyat, amely számunkra idegen kultúrákkal akarja átformálni világunkat és életmódunkat.

No, ennyi „bűn” elég is volt ahhoz, hogy divatba jöjjünk, s ott is tartsanak bennünket. Latint tanulók alighanem ismerik a római történetíró és politikus Tacitus azon mondását, miszerint „Jaj annak a népnek, akinek idegenek írják a történelmét.” Nos, a mai világ magukat istennek képzelő urai bizony úgy tűnik, hogy át akarják írni az egész világ történelmét, s összekeverni a népeket. Sitty-sutty, semmi perc alatt. Közte persze az olyan „megzabolázandó” nép történetét is, mint a magyar. Voltak erre már kísérletek, köztük olyanok is, melyben „genetikusan alattvalóknak” nevezte a magyarokat egy neves író, s voltak olyan történések is, hogy bizonyos tudósok, vagy magukat annak tartók a magyar múlt egyik legértékesebb krónikáját, a Gesta Hungarorumot (úgymond a magyarok viselt dolgait, eredetét, harcait tartalmazó írást) fantasztikus koholmánynak kiáltotta ki, történelmünk kutatóit meg félművelt fantasztáknak. Nem csodálkozhatunk hát, ha azt tapasztaljuk, hogy a történelem „átírásának” divatja örök.

Éppen egy történelmünkről szóló konferencián – néhány évtizeddel ezelőtt – hallottam azt egy előadótól, hogy hajdanában a lóversenyeken a kiváló paripák hátára a verseny előtt 20-30 kilós zsákot tesznek, hogy ne verjék el csúfosan a sokkal gyengébb lovakat. Nos, ez az előadó azt fűzte ehhez, hogy a magyarság kiválóságai, de maga a magyar nép is ilyen ólomzsákok terhe alatt vívja harcát már hosszú évtizedek óta. Bizony, nehéz ezzel vitatkozni, mikor naponta tapasztalhatjuk, hogy hazugságtengerben él a világ. S mert az igazság meg a tények egyre kevésbé érdeklik a világ urait, hát könnyű dolga van és lesz azoknak, akik a történelmileg analfabétává süllyesztett embereket a történelem átírásával akarják elkábítani. S ha ezeket a szándékokat nem akarjuk és nem tudjuk megakadályozni, akkor bizony átírják a történelmünket és megírják sorsunkat is. Sokan gondolják úgy, hogy ez a titkolt cél. Voltak is már korábban számos alkalommal szándékok, kísérletek történelmünk eltitkolására, valamint elferdítésére és vannak manapság is. Ugye sokan emlékeznek arra a vitára, ami pár esztendeje a pozsonyi csata kapcsán zajlott le. Nálunk ugyanis nem tanították a pozsonyi csata történetét, amit egyébként már régóta, s mindmáig az amerikai egyetemeken tanítanak. Kiváló hadvezéreink cselekedeteiről így nem sokat hallhattak a magyar diákok. A 907-ben lezajlott, a magyarok győzelmével végződött pozsonyi csata aztán lelkes történészeknek és művészeknek köszönhetően bevonult már a történelemoktatásba, de tény, hogy az elmúlt években sokat kellett csatázni érte. Nem tudom, a mai történelemkönyvek a középiskolások számára tartalmazzák-e nagyszerű hadvezéreink cselekedeteit, mindenesetre az emlegetett pozsonyi csata az oktatásban is csatát nyert. Mert rávilágított, hogy a hézagokat meg kell szüntetni. A történelmet meg nem szabad eltitkolni. Már csak azért sem, hogy jó értelemben jöjjön divatba Magyarország, példát mutatva (még a svédeknek is), hogy a történelem az élet tanítómestere, az idők tanúja, az igazság fénye, az élő emlékezet, a régi idők hírnöke. Legalábbis Cicero szerint. Hogy tanulunk-e belőle, az már egy másik téma.

Kondor Katalin

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Mondom a magamét (7244) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Heti lámpás (281) Jobbegyenes (2721) Történelem (16) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Gazdaság (693) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Vetítő (30) Sport (729) Életmód (1) Politika (1581) Belföld (10) Irodalmi kávéház (531) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>