Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Kokó őszintén vallott egy régi fideszes konfliktusról

Kokó őszintén vallott egy régi fideszes konfliktusról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Konzervatív, keresztény, istenhívő emberként nem támogathatnék más pártot, mint a Fidesz–KDNP-t.

„Nem változott az értékrendem” – Kovács István „Kokó” a Mandiner hetilapnak.

„Nekem Pongráctelep is kellett ahhoz, hogy bajnok lehessek” – mondja Kovács István „Kokó” a Mandiner hetilapnak adott interjújában. Kokóval ötvenedik születésnapja apropóján beszélgettünk a kezdetekről, kudarcokról  és sikerekről, álmai Adidas cipőjéről, valamint közéleti nézeteiről.

„Gazdag, elégedett gyerekből nem lesz jó bunyós, a boksz ugyanis sok fájdalommal, lemondással jár. Egy rendezett családban, jó anyagi körülmények között élő gyerek általában hamar feladja, hiszen nincs motivációja” – fogalmaz Kovács István, a sportágában minden létező címet megnyert bokszoló. A most megjelent Mandiner hetilapnak adott nagyinterjújából kiderül, hogy a bunyó sokáig szóba sem jöhetett nála, és kevésen múlott, hogy nem a jégkorongnak szentelte az életét.

„Az első meccsemen egy nálam idősebb és fejlettebb srác simán legyőzött. Összeomlottam, de a következő versenyen a saját korosztályomat nyertem, és én lettem a viadal legtechnikásabb versenyzője” – emlékszik vissza.

Kokó beszélt az 1992-es barcelonai olimpián megélt kudarcáról is, amikor „mindenki azt hitte, én fogok nyerni, aztán jött az elődöntőben egy észak-koreai srác, aki legyőzött. Sajnos valóban jobb volt”. Az atlantai olimpiára mint utolsó esély tekintett, és saját bevallása szerint  dacszövetséget kötött edzőjével, Szántó Öcsi bácsival, akivel állandóan edzett. „A bunyónál nagyon fontos, hogy minden pillanatban számíthass arra, aki a sarokban áll. És ő ilyen volt, vele érdemes volt harcolnom” – mondja.

Az argentin Julio Pablo Chacón elleni emlékezetes vereségről is beszél, amin „darabokra esett szét”. „Én is elfáradtam, semmi nem motivált, így a következő évben befejeztem. 320 mérkőzésből 305 győzelemmel, minden elérhető címet begyűjtve. Elégedett vagyok, önerőből, szó szerint vérrel és verejtékkel értem el mindent” – hangsúlyozza.

A manapság műsorvezetőként tevékenykedő bokszolót kérdeztük a politikai elköteleződéséről is.

„Konzervatív, keresztény, istenhívő emberként nem támogathatnék más pártot, mint a Fidesz–KDNP-t. Nincs miért tiltakoznom, sőt azt sem titkolom, hogy rájuk szavaztam, de semmiféle kapcsolatom nincs a vezetéssel és Orbán Viktorral. Amit egyébként néha sajnálok, mert lenne miről beszélnünk a magyar sporttal kapcsolatosan” 

– fogalmaz Kokó.

Forrás: Mandiner

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2341) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1465) Sport (729) Politika (1581) Mozaik (83) Életmód (1) Mondom a magamét (6147) Heti lámpás (259) Történelem (15) Mozi világ (440) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gazdaság (665) Tereb (141) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (7) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>