Ma 2024 február 21. Eleonóra napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Kikotyogták Szoboszlai Dominik titkait

Kikotyogták Szoboszlai Dominik titkait

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez az Kapitány!

A bő félórás beszélgetés során rengeteg témát érintettek

A titok az, hogy valójában nincs is titok. Szoboszlai Dominik menedzsere a Bran Bar Fesztivál vendége volt, itt beszélt saját munkásságáról és Magyarország legértékesebb játékosáról – számolt be a ]]>Promotions]]>.

Az egykori kapus szívesen tesz eleget a különféle felkéréseknek, és megy el beszélgetni a munkájáról, labdarúgásról, Szoboszlai Dominikról. Nem történt ez másként idén ősszel sem, amikor Böszörményi-Nagy Gergely kérdezte Esterházyt a Bran Bar Fesztiválon arról, hogy mit keres ő és csapata egy fiatal focistában? – tették fel a kérdést.

A bő félórás beszélgetés során rengeteg témát érintettek a beszélgető felek, mi most inkább azokat emeljük ki, amelyek Szoboszlai Dominikre vonatkoznak, de érdemes végighallgatni a teljes beszélgetést is. Amikor szóba jön Szoboszlai Dominik híres szorgalma, amely inkább Ronaldóhoz teszi hasonlóvá Messi helyett, az emberfelettinek ható történetet Esterházy Mátyás kicsit lehozza a földre:

„Ez azért nem egy olyan út, amelyben sosem voltak nehézségek, amelyben nem voltak olyan időszakok, amikor ő is tinédzser volt, megpróbálta élni a saját életét. Ő egy olyan helyzetben volt, ahol ezt csak nagyon rövid ideig tudta megtenni, mert nagyon hamar visszaigazolásokat kapott, amikor megpróbált letérni erről az útról, mert a foci egy nagyon szép sport, de abból a szempontból nagyon nehéz, hogy egy héten egyszer, de van hogy kétszer visszacsatolást kapsz a munkádról. És hogyha ezt nem tudod magas szinten végezni, akkor az edződtől is elég hamar visszacsatolást kapsz, mert leülsz mellé a kispadra.”

Ez Dominikkel is előfordult, két-három fordulópont volt az életében, amikor elhitte hogy elég jó, és elég jó is volt, de még nem jutott el arra a szintre, ahová szeretett volna. Szerencséje is volt, hogy mindig olyan emberekkel dolgozhatott együtt, akik kíméletlenül beleálltak, de az ő érdekében. Dominiknak az erre adott reakciója volt mindig nagyon jó, és azért tart most ott, ahol, mert nagyon erős reakciókat adott a nehézségekre – írták.

A beszélgetés második részében már a közönség kérdezhette Esterházyt, és itt is volt olyan válasz, ami Dominik sikerének titkát taglalta. Egy társadalmi mobilitást érintő kérdésre Mátyás a következőt válaszolta:

„A lényeg nem az a társadalmi osztály, ahonnan a szülő jön, hanem az, hogy mennyi időt tölt a futballal, így függ össze a szülő szakmája a gyerek sikerével. Tehát most a Szancsót nézed vagy a Sallát, a Domit, a Sallói Danit, mindenkinek futballista az apja, mindenki minden idejét annak szentelte, hogy tudjon futballozni, ezáltal nyilván több időt töltöttek a labdával, és minden szakmában, ha sok időt töltesz a hobbiddal ez nagyon fontos, hogy a hobbiddal, amely aztán majd a szakmád lesz , tehát ha tízszer annyit töltesz, mint a szomszédod, akkor valószínűleg tízszer olyan jó leszel.”

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (535) Politika (1582) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (17) Belföld (10) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7417) Gazdaság (698) Tv fotel (65) Egészség (50) Jobbegyenes (2760) Szépségápolás (15) Heti lámpás (304) Vetítő (30) Mozaik (83) Nézőpont (1) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>