Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Kik a belváros hősei?

Kik a belváros hősei?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szabad az út a liberális istenek csarnokába.

Szeretne a legbátrabb magyarok közé kerülni a Kedves Olvasó? Nos, egyszerű dolga van. Elég, ha nyilvánosan elismeri, hogy meleg vagy transzvesztita, lenácizza Orbán Viktort és szexuális zaklatással vádolja egykori főnökét. Ja, mindehhez persze oda kell hívni a Forbes magazin hőslista-szerkesztőit. Ennyi, és szabad az út a liberális istenek csarnokába.

Kik Magyarország hősei? A határt védő katona? A gyilkost elfogó rendőr? Az életét értünk kockáztató tűzoltó? A sokadik túlórát lenyomó mentős? Avagy az „egyszerű” tanár, aki szabadidejét is diákjai nevelésére fordítja?

Hát, nem. Ezek a liberális világban túlhaladott, smafu kis értékek. Legalábbis a világ szinte összes dolgát listázó „nemzetközileg mérvadó” Forbes magazin szerint.

Számukra hazánk első számú hőse nem más, mint Alföldi Róbert. Persze nem formabontó, merész, gyakorta polgárpukkasztó rendezései miatt. Alföldi azért a „legbátrabb magyar”, mert vagy öt éve nyíltan elismerte homoszexualitását.

A második szintén egy rendező, Székely Kriszta. Ő sem művészi tevékenyégéért lett liberális hérosz. Felülmúlhatatlan érdeme, hogy rendszeresen részt vesz és beszédet mond a Budapest Pride megnyitóján.

A dobogó harmadik foka Steiner Kristófé. Van, akinek e név nem mond semmit? Van. Ezért esetében inkább idézem a Forbes méltatását: „Ahelyett, hogy titkot csinálna evészavaraiból és homoszexualitásából, inkább minden alkalommal, amikor kérdeznek, a lehető legnagyobb nyitottsággal beszél róluk.”

Mátyás király udvarába egyszer a legenda szerint be akart kerülni egy „művész”, aki már-már tökéletes hatékonysággal tudta átdobálni a zöldborsót egy kulcslyukon. A nagy uralkodót finoman szólva sem nyűgözte le ez a teljesítmény. A Forbes „szakértőinél” viszont alighanem vitézségi különdíjat kapott volna.

De vissza a listához. A bátrak bátrai között ott van természetesen a nagyszerű Sárosdi Lilla is. Az ő hősi indoklása is sokatmondó: „A #meetoo-mozgalom hazai elindítója, a színésznő, aki nélkül valószínűleg hazánkban továbbra is csak a körúton belüli téma maradt volna a hatalommal való visszaélés és a szexuális zaklatás.

A „körúton belüli”, nemzetformáló témákkal való foglalkozás kétségkívül előny ahhoz, hogy valaki bekerüljön a Forbes liberális Walhallájába. Ha valaki nagyon ráér, ]]>olvassa el a névjegyzéket]]>, kevés kivétellel olyanok vannak rajta, akik itt vagy ott megosztották szexuális orientáltságukat a közzel. Mint például az Amnesty International transznemű bloggere, Horváth Noé, avagy Árvai Péter, aki elsőként coming outolt a nagyobb cégek vezetői közül.

Esetleg írtak egy pornó-könyvet sportpályafutásukról, mint Szepesi Niki. Ez a lista összeállítói szerint nagy szó, mert „Niki botránykönyvében leszámolt a szexuális fantáziálás és kalandozás férfi privilégiumával is”. Kétségkívül – amikor ez már kevés volt a celebséghez – mesélt a gyereksportolókat ért edzői zaklatásokról is. Ezzel persze a 25 fős lajstrom élére már nem kerülhetett fel.

Hiszen, mint a fentiekből is látszik, kimondva-kimondatlanul az LMBTQ-kapocs mellé kell egy jó adag Orbán-utálat is. Amihez a Forbes szerint a mai Magyarországon marha nagy bátorság kell. Hát nem tudom… Ha a miniszterelnök csak az őt ért rágalmak negyede miatt pert indítana, a hazai bíróságok évtizedekre lebénulnának.

A „teljesen politikai szándék mentes” összesítésnek természetesen most is adódott „plusz 1” élharcosa: ők a nagyszerű és önfeláldozó civilek. Nevesítve nincsenek, de kik is lehetnének mások, mint akiket a gonosz kormány támad, a világ elsőszámú filantrópja meg támogat?!

A liberális hős-lista persze alapvetően elég fölösleges olvasmány, csak egy fokkal előzi meg azt a hírt, hogy haszontalannak érzi magát Soma, a Való Világ legutóbbi győztese.

Csak azért raboltam ezzel a Kedves Olvasó idejét, mert mindez tökéletesen rávilágít a liberális, „körúton belüli” világ „értékrendjére”. Bátorságnak számukra elsősorban a hálószobai ügyek kiteregetése, valamint a politikai ellenfelek gyalázása számít. Ezúton is gratulálok a „hősöknek”.

fotó: forbes.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Jobbegyenes (2340) Mondom a magamét (6144) Gazdaság (665) Nagyvilág (1465) Mozi világ (440) Heti lámpás (259) Mozaik (83) Politika (1581) Egészség (50) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (141) Életmód (1) Sport (729) Irodalmi kávéház (513) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Belföld (7) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>