Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
Ki Soros embere?

Ki Soros embere?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Közelednek a választások.

Ki Soros embere”? – vetődött fel az újabb egységülési kényszer közben a magyar balliben – és Vona Gáborban. Ki hívta Sorost? Vagy, ami sokkal fontosabb: ki hívhatta a milliárdost? Kinek válaszol Soros asszisztense? Ki ismeri „azt az asszisztenst”? Mert itt ugye a demokrácia sorsa forog zsebről zsebre.

A néppártian radikális párt vezetője sápadtan meredt a mobiljára. Arra, amelyből a megegyezés ellenére nem távolította el az akkumulátort. Miért nem hívják? De ami rosszabb, mi van, ha nem őt hívják? Kinek a száma lehet ott meg?

Szél Bernadett nem osztozott Vona kételyeiben. Minek közösködjön bármiben is? Neki azt mondták, ő lett kitalálva a demokrácia diadalára. Kapott szép sárga kabátot és kampányfelelőst is. Hát igen, Soros személyesen nem gyakran hívja, de ő elfoglalt ember. Ő, Szél Bernadett meg pláne belehal a melóba.

Molnár Gyula MSZP-elnök nézett. Ez abban a pillanatban kimerítette politikai energiáját. Komplikált ugyanis mindig előre kitalálni, hogy kire érdemes nézni.

Gyurcsány Ferenc szerette, ha ilyen értelemben nézik. Néha macerás ez, mert nem pénztárgép az ember! De azért belefér! Soros? Hát, most még nem ő a soros. Majd annak is eljön az ideje. A telefonszám megvan, a hitelesség meg örök.

Juhász Péter körbe-körbe tekintgetett. Ha valakinek, neki nagyon fájt az ominózus számnak a hiánya. Nem azért, mert nem kapta meg, hanem azért, mert megváltozott időközben.

Karácsony Gergelynek nem voltak problémái Soros telefonszámát illetően. Őt sohasem hívták, neki csak megmondták, mi van. Ez egyébként kényelmes, anya is megmondta, hogy nem kell annyit törnie a buksiját.

Fekete-Győr András ebben a demokrácia-alkotó pillanatban azzal volt elfoglalva, hogy eldöntse, ő Fekete-Győr Andrásnak tekinthető-e ebben a momentumban, vagy már más a tendencia. Ő beszélt Sorosékkal, de telefonálni nem szeret. Bejár a CEU-ra, ott vetítenek filmet is a dolgáról.

Gulyás Márton közben számolt. Egy Soros György felé kezdeményezett hívásnak is megvan a tarifája. Sajnálatos módon ő ezt még nem annyira ismeri, de törekszik rá. Főleg, hogy Puzsér is sürgeti.

Soros György közben mit csinált?

Válogatott.

Ki éri meg? Ki selejt, kiben lehet jövő? Ki elég csak kísérőnek?

Közelednek a választások.

Még válogathat.

Fotó: ps-montázs

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Belföld (11) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7731) Életmód (1) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Sport (729) Tereb (146) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>