Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Kész csoda, hogy Dobrevre nem szakadt rá a plafon

Kész csoda, hogy Dobrevre nem szakadt rá a plafon

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Klára asszony belecsapott a lecsóba - Apáti Bence írása.

Apáti Bence legújabb írása annak apropóján, hogy Dobrev Klára számot adott arról, mi okból is beszélt fél órán át az Index kirúgott főszerkesztőjével.

A magyar Claire Underwood, Dobrev Klára művésznő az ATV-ben járt, abból a nem titkolt célból, hogy számot adjon arról, vajh’ mi okból beszélt Dull Szabolccsal több, mint fél órán keresztül. Közvetlenül azután, hogy az úgynevezett Gerényi-terv kirobbant, kiderült, kiszivárgott.

Gyurcsány Ferencné láthatólag nem jött zavarba azt ezt firtató kérdéstől, a pártjában dolgozó ex függetlenobjektív újságírók (Gréczy Zsolt és Kálmán Olga) rendesen megdolgoznak a Gyurcsány házaspár pénzéért. A politikusújságiró-propagandisták egészen jó munkát végeztek.

A feleségből lett politikus ugyanis szemrebbenés és nagyobb bakik nélkül mondta el a DK-ba igazolt médiamunkások által feladott leckét.

Dobrev ebben amúgy is roppant ügyes. Ebben a biflázós dologban.

Dobrevet hallgatva mindig olyan érzésem támad, mintha visszacsöppentem volna az általános iskolába, annak is az alsó tagozatába, és azt az osztálytársamat hallgatnám, aki felismervén, hogy intellektuálisan nem áll azon a szinten, hogy a megtanultakat a saját szavaival mondja el, inkább szó szerint bemagolta az előző napi anyagot.

Persze ez is egy képesség, én ebben a műfajban sosem teljesítettem túl jól.

Dobrev szerepléseit nézve is hasonló érzésem szokott támadni, mert Klárának egyetlen spontán reakciója sincs, minden kétséget kizáróan betanult szövegeket használ, és ezerszer begyakorolt panelekből építkezik, de az is teljesen egyértelmű, hogy végtelenül élvezi ezt a fajta szereplést. Élvezi, hogy végre nem csak egy a férje árnyékában meghúzódó politikus feleség, hogy már nem csak egy halk szavú first lady csupán, hanem egy okos, cselekvő, és határozott politikus szerepét játszó asszony. És az is látszik a művésznőn, hogy csak úgy ragyog, amikor szerepelhet, hogy ilyenkor van igazából elemében, és hogy ez az igazi komfortzónája. Mindezekből pedig az következik, hogy eddig szörnyen szenvedhetett.

Zárójel:

Aki figyelemmel követte az Underwood házaspár életéről szóló sorozatot, a House of card-ot, az persze mostanában joggal kezdett el aggódni Gyurcsány Ferenc politikusi karrierjéért. És életéért.

Zárójel bezárva.

Klára asszony tehát előjött a magyarázattal.

Állítása szerint ő és a DK éppen egy olyan anyagon dolgozott a kérdéses időszakban, amely a független, az európai, a szabad sajtó állapotáról szólt volna, és amelynek segítségével aztán hatékonyan tudott volna hazát árulni Brüsszelben.

Dobrev verziója az, hogy akkoriban szinte minden függetlenobjektív szerkesztőség vezetőjét felhívta már, és mit ad Isten, Dull Szabolcsot pont akkor sikerült elérnie, amikor az a bizonyos terv napvilágra került, és amikor a főszerkesztő az országot – sőt, az egész világot - fellármázva átállította az Index szabadságát jelző barométert.

Tehát, a hír igaz, sem Dull, sem pedig Dobrev nem tagadta, hogy pont azután cseverésztek egymással, miután a botrány kirobbant, de a DK kommunikációs gurui azt sütötték ki - vagy a Nyugati Fény szerkesztőségében vagy a Szemlőhegyi utcai palotában -, hogy az pusztán csak a véletlenek furcsa összjátékának volt köszönhető, hogy pont az ominózus időpontban találtak egymásra.

Hiszen eredetileg egy egészen más ügyben hívta fel Dobrev az Index főszerkesztőjét.

Vagy fordítva.

Életszerű?

Ugye, hogy a legkevésbé sem?

Amikor a DK nagyasszonya előállt ezzel az ótvaros hazugsággal, tök komolyan azért kezdtem imádkozni, hogy ne omoljon rá a stúdióban ülőkre az ATV masszív kőbányai épületének plafonja. Mert azért az addig rendben van -hovatovább nincs is benne semmi különös -, hogy épp élő adásban hazudik a DK politikusa, de sem komoly, sem pedig elhanyagolható sérüléseket nem kívánnék senkinek. Még Gyurcsánynénak sem.

Na jó, azért annyira nem aggódtam, hiszen kivételesen masszív, sokat látott és hallott plafonról beszélünk, amely ennél sokkal meredekebb hazugságok után is megőrizte szilárdságát.

Kiváló mérnöki munka lehet.

Apáti Bence - ]]>www.hirtv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Nagyvilág (1465) Autómánia (61) Tv fotel (65) Tereb (141) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Belföld (6) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2313) Életmód (1) Sport (729) Heti lámpás (259) Vetítő (30) Politika (1581) Mondom a magamét (6082) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Gazdaság (664) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>