Ma 2020 augusztus 15. Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.
Kemény szavak Lázártól

Kemény szavak Lázártól

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán-ellenes mozgalom indult.

A történelmi Alföld fejlesztéséért dolgozik a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a hódmezővásárhelyi városvezetést ma politikai önzés és cselekvőképtelenség jellemzi. Lázár János úgy látja: a Márki-Zay Péter által kirobbantott polgárháború miatt a település elvesztegeti ezeket az éveket, míg Szegeden azért torpant meg a fejlődés, mert mára szervezett bűnözői körök uralják a várost. Jövőre ezért mindkét helyen olyan polgármester-jelöltet kell állítania a polgári oldalnak, aki bizonyítja: ő van a városért, nem pedig a város őérte - a ]]>promenad.hu]]> nagyinterjúja Lázár Jánossal.

Lázár János beszélt a jövő őszi önkormányzati választásról, Szeged és Hódmezővásárhely vonatkozásában is. Botka Lászlóval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ő "ma már nem a szegediek, hanem e szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. Hogy a bábjuk „csupán” vagy egy közülük, azt a nyomozóhatóságok dolga eldönteni." De politikai változás kell az előrelépéshez - hangsúlyozta. Hódmezővásárhelynek meggyőződése szerint ma "a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van": Márki-Zayék pedig csak egy "Orbán-ellenes mozgalom gazdasági, politikai hátországának" használják Hódmezővásárhelyet, ahelyett, hogy egy fejlesztendő településnek látnák.

Hódmezővásárhely tavasszal megválasztott polgármestere szerinte egyrészt pályakezdő politikus, aki a város hátán állva próbálja építgetni magát az országos politikában: "Márki-Zay azzal álmodik, hogy 2022-ben a parlamenti választásokon ő lesz Orbán Viktor kihívója. Ehhez szíve joga, csak közben a városnak nincs gazdája, nem működik, a fejlődés leállt".

A megoldás az lehet, hogy "köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére".

Csongrád megyek 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője beszélt a térségben zajló fejlesztésekről is. A Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojektet például miniszteri biztosként felügyeli. Elmondta, ez egy olyan 71 milliárdos fejlesztés, amelyhez fogható nem volt Vásárhely elmúlt 150 évében. Ennek eredményeként 2021-re 28-30 perc alatt el lehet jutni egyik város központjából a másikéba. Ez is bizonyítéka annak, hogy "az ország és a kormányzat számára kiemelten fontos a dél-alföldi régió fejlesztése, ezért Szegedet szeretnénk erős centrummá tenni. Szeged és Hódmezővásárhely szoros együttműködésében látjuk a jövőt". 

Egy másik projekt pedig "Trianon igazságtalanságát" enyhítheti, ha "az összetartozó térségek egymástól elszakított gazdasági és szellemi központjait újra összekötjük": "Szegedet összekötjük Szabadkával, az ottani vasúti pályát korszerűsítjük 31 perces menetidőt elérve, és Bajával is megteremtjük az összeköttetést."

A teljes nagyinterjút a promenad.hu oldalon ]]>erre a linkre]]> kattintva olvashatja el.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (652) Történelem (14) Jobbegyenes (1819) Nagyvilág (1451) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Életmód (1) Heti lámpás (243) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Belföld (5) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Autómánia (61) Mondom a magamét (4724) Irodalmi kávéház (489) Mozi világ (440) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>