Ma 2023 április 02. Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Kell migráns a kert végébe?

Kell migráns a kert végébe?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Balaton nem elég! 

A Migration Aid nevű „nonprofit szervezet” egy új szoftvert hozott létre, amely használatával betelepülési ötleteket közöl, s azok „szűkíthetők néhány magyar földrajzi régióra”.

Tisztelt Olvasó! Tőlem zömében könnyeden megírt témákat szoktak meg.Annak ellenére, hogy a humor néha többet mond a valóságról, mint az így-úgy leplezett tények – most komoly lennék.

A Migration Aid a világ összes szerencsétlen, elesett és segítségre szoruló okostelefon használója számára elérhető alkalmazást hozott létre. Honlapjukon elolvasható, hogy mindezt közadakozásból tették meg.

Nem szeretek mások idézeteiből élni, de most több lesz a szokásosnál, mert erre már a szarkazmus sem elég. A magyar nyelv helyesírási szabályaival ellentétes részeket engedelmükkel nem javítottam, ez hozzátesz a történet zamatához.

Tehát: „InfoAid a menekülteket érintö hasznos információkat és híreket oszt meg, kulönbözö nyelveken. Az alkalmazás INGYENES, reklám-mentes és nem tartalmaz semmilyen alkalmazáson belüli vásárlást. FONTOS: Az appot önkéntes fejlsztök hozták létre (és tartják fenn), és a Migration Aid-nek (egy magyarországi önkéntes csoportnak) adományozták. Az InfoAid egyetlen célja a menekültek megsegítése friss és megbízható információ terjesztésével”.

Segíthetsz, „ha beszélsz angolul, valamint arabul / görögül / farsziul / pastuul vagy urduul, szívesen látunk a fordítói csapatunkba”. Az alkalmazás „hátránya”, hogy egyelőre csak néhány „magyar földrajzi régióra” szűkíthető. De ezen dolgoznak. Mint ahogy a felhasználói nyelvek bővítésén is.

Ha a Kedves Olvasó további információra vágyna: mindez QR kóddal is letölthető. Rendes menekült e nélkül ugye a kecskéjére sem néz. Viszont ennek segítségével minden hasznos információt megkaphat. Ha Hegedűs hadnagynak Eger elárulása idején lett volna ilyen applikációja a turisztikai információk átadására…

Ja, és ha nem találná: „a reklám-mentes és nem tartalmaz semmilyen alkalmazáson belüli vásárlást” rész mellett rögtön jobbra meglel egy adományozásra felszólító keretecskét, melyben már nem csak a különböző bankkártyák, de a PayPal befizetések elfogadásáról is biztosítják szíves közönségüket…

Két apróság a végére.

Az egyik, hogy a Migration Aid mozgalom vezetői a „Keleti pályaudvar hőskorszakában” észrevették: vannak magyar leszakadó családok is. „A magyarországi akut menekültkérdés enyhülésével nagyobb hangsúly tudunk fektetni a Magyarországon élő, segítségre szorulókra.” Kár, hogy a szegényeket felkaroló, itthoniakkal szolidáris aktivitásról roppant mély a csend…

Viszont, ami igen nagy öröm: a Migration Aid most sem veszi le rólunk figyelő szemét. „A menekültüggyel kapcsolatos társadalmi, közéleti tevékenységgel és adománygyűjtéssel foglalkozik majd, továbbá a facebook csoport működéséhez szükséges feltételeket biztosítja”.

Adakoznak a „Keleti pályaudvar hőskorszakának” újra-finanszírozására?

Fotó: csepel.info

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6715) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (676) Kultúra (6) Politika (1581) Mozaik (83) Történelem (15) Nagyvilág (1306) Irodalmi kávéház (520) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Jobbegyenes (2581) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Belföld (8) Tereb (142) Heti lámpás (261)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>