Ma 2021 január 18. Piroska napja van. Holnap Sára, Márió napja lesz.
Juncker tovább zsarol

Juncker tovább zsarol

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megduplázzák a kvótákat

Az Európai Bíróság elutasította a kötelező migránskvóták elleni magyar és szlovák keresetet. A Juncker-vezette Európai Bizottság örömtáncot jár, továbbra is a bevándorlási politika sikeréről beszél. Brüsszelben valahogy mást értenek ugyanazokon a kifejezéseken, mint mi, „egyszeri” magyarok.

Megduplázzák a kvótákat – számolt be a luxemburgi döntés után azonnal a Politico hírportál az Európai Bizottság várható reakciójáról. Ezt később az illetékes biztos ugyan cáfolta, de ez brüsszeli nyelvhasználatban valószínűleg a kvóták megtriplázását jelenti.

A Jean-Claude Juncker által vezetett testület nyilvánvalóan nem csak Magyarország és Szlovákia, hanem a többi „renitensnek tűnő” uniós ország zsarolására használja fel a bírósági határozatot. Persze ezt nem így mondják, ők más nyelven beszélnek, mint az egyszerű földlakó. Pontosabban a szavak ugyanazok, csak ők valahogy mást értenek rajta. Lejjebb egy kis magyarázat.

Migráns: Hivatalosan szánni való elesettek. Félhivatalosan Európa munkaerő tartaléka. Igazából az európai bérek leverésére felhasználható számviteli tételek.

Befogadási kvóta: Németország kimazsolázza a migránsok közül, hogy kit tud felhasználni, a többieket szétosztják a többi uniós ország között.

Sikeres kvóta-rendszer: Az előírt 120 ezer menekültnek csak 11 százalékát sikerült elosztani eddig.

Kétirányú uniós szolidaritás: Teljesítse mindenki az Európai Bizottság akaratát, és akkor esetleg kap pénzt. Amit egyébként nem az Európai Bizottság „termel”, hanem a tagállamok fizetnek be. De ez lényegtelen, populista információ.

Európai Bíróság: Független bírói testület, amely roppant függetlenül teljesíti az Európai Bizottság politikai megrendeléseit. Avagy ahogy tegnap Sigmar Gabriel német külügyminiszter fogalmazott: „Németország elvárásainak megfelelő döntést hoztak”.

Tegnapi kvóta-döntés: Megkapták a magyarok és a lengyelek! De főleg, a többiek is tudni fogják, hogy mihez tartsák magukat! Ja, és mondjuk azt, hogy mostantól kötelező befogadni a migránst – miközben a határozat csak arról szól, hogy az Európai Bizottság határozhat a kötelező befogadási kvótákról.

Magyar ellenzék: Fizetési tétel az Európai Bizottság bizalmas juttatási listájának 121. oldalán. Megtalálhatóak még a potenciális helytartó-összegzés 2018/EU Közép-Európa dossziéjában is. A fájlok az „Angela mosolya” jelszóval nyithatók.

Jobbik: Korábban fasisztagyanús tömörülés, amely bizonyítja az Orbán-rezsim autokrata jellegét. Azonban amióta elfogadja az „uniós értékeket”, a minősítés „változófélben lévő, néppárti gondolatok irányba elindult, EU-barát párttá” változott.

Kisebbségek támogatása: Költségvetési tétel, amely szigorúan a szükséges szakértői tanulmányokra, konferenciák rendezésére és tényfeltáró utak megfelelő reprezentációjára fordítható. Szigorúan tilos a kisebbségi oktatás, kultúra és egyéb szeparatista mozgalmak támogatására fordítani.

Kisebbségek védelme: Az Európai Unióban minden tökéletes. Brüsszel barátainál, így például Ukrajnában is minden rendben, az, hogy magyarul csak az alsó tagozat négy osztályában lehet beszélni, Kijev európai elkötelezettségét bizonyítja. Amennyiben persze Magyarországon vagy Lengyelországban sérül a holland diplomaták kisebbségi joga, határozottan fel kell lépni.

Jean-Claude Juncker: Isten.

Angela Merkel: Aki még az Istennek is megmondhatja, mi van.

Soros György: Az Istenek Tanácsa részvénytársaság igazgatósági elnöke.

Európai Bizottság: Az Istenek Tanácsa Rt. végrehajtó testülete.

Fotó: napi.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1453) Autómánia (61) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Vetítő (37) Jobbegyenes (1946) Heti lámpás (249) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Irodalmi kávéház (502) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5044) Gazdaság (656) Tereb (140) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Sport (729) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>