Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Juncker nem teszi az ablakba, amit Szijjártótól kapott

Juncker nem teszi az ablakba, amit Szijjártótól kapott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A külügyminiszter ezúttal a CNN-en tett rendet!

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a CNN műsorában mosta fel a padlót az Európai Bizottság isiászos elnökével.

Jean-Claude Juncker megbukott – fogalmazott egyértelműen Szijjártó Péter a CNN-nek adott interjújában, melyet a ]]>Pesti Srácok]]> szúrt ki. 

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Soros György befolyási körébe tartozó bevándorláspárti médium vendégeként kiemelte, az "isiászos" politikus, aki nemrégiben ]]>majdnem felgyújtott három ruandai képviselőt]]>, nagyon sikertelen elnöki ciklust tudhat maga mögött, és elsősorban neki köszönhető, hogy az EU az elmúlt években súlyosan meggyengült. 

Úgy gondolom, hogy az egyik legrosszabb döntés, amelyet az Európai Bizottság a legutóbbi ciklusban meghozott, az a migrációval kapcsolatos döntése volt"

– hangsúlyozta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ennek elősegítésért rengeteget tett Soros György is, aki kidolgozta, hogy hogyan lehetne megsemmisíteni az európai népek nemzeti és kulturális örökségét.

A magyar diplomácia vezetője a műsorban azt is felrótta Junckernek, hogy a Bizottság a migráció kérdésében egy az egyben a Soros-tervnek megfelelően cselekedett, amellyel hozzájárult Európa és az unió szisztematikus leépítéséhez.

A CNN riportere számon kérte Szijjártón, hogy a magyar kormány szembemegy az európai elit akaratával. A magyar külügyminiszter válaszában kifejtette, a magyar kormány ellen mer szegülni a politikai fősodornak, és meg meri tartani az ígéretét, miszerint megvédi a határokat és nem enged be migránsokat.

Magyarország egy bevándorlásellenes, míg Brüsszel egy bevándorláspárti álláspontot képvisel.  Ebből nyilván következnek összetűzések, azt pedig hogy kinek van igaza, majd eldöntik az emberek az EP-választásokon, május 26-án”

– mondta.

Hozzátette, emiatt  valóban komoly összeütközésbe kerültek a mainstream politikai erőkkel és a feléjük tendáló Néppárttal, azonban Szijjártó szerint a Fidesz továbbra is elkötelezett partnere szeretne lenni egy keresztény és konzervatív EPP-nek.

Ennek kapcsán megemlítette azt is, hogy szerinte a Néppárt egyfajta értékválságon megy keresztül és szépen lassan elveszíti az identitását. A miniszter annak a félelmének is hangot adott, hogy az EPP hamarosan akár olyan pártcsaláddá is deformálódhat, amely szintén a Soros-terv – akárcsak részleges – végrehajtására törekszik. Ezért van ütköző pályán jelenleg a Fidesz a Néppárttal, de ezt a tendenciát szeretné megfordítani.

Amikor mi csatlakoztunk az EPP-hez, akkor az egy valódi keresztény- konzervatív pártcsalád volt. Most azonban a Néppárt koalíciós partnere a szocialistáknak az EP-ben, és sajnálatos módon a szocialisták jobban saját képükre tudták formálni a Néppártot, mint a Néppárt a szocialistákat. Ha ez a nyitás folytatódik, mi nem fogjuk tudni követni a Néppártot ezen az úton”

– húzta alá Szijjártó Péter.

Horváth Tamás -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Kultúra (9) Egészség (50) Tereb (146) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Történelem (18) Mondom a magamét (7710) Belföld (11) Politika (1582) Vetítő (30) Jobbegyenes (2824) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>