Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Juncker 6000 eurós fejpénze

Juncker 6000 eurós fejpénze

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Én valahol megértem Jean-Claude-ot...

Az Európai Bizottság tegnap megint megoldotta a migráns-válságot. Aki ideiglenesen befogad egy bevándorlót, és lecsekkolja, hogy nem terrorista-e az illető, delikvensenként kap 6000 eurót. Juncker fejpénz-ötlete emberileg gyomorforgató, ráadásul ösztönzi a migrációt. Miközben csak a szárazföldi határokat kellene lezárni, a tengereken át érkezőket meg hazaszállítani.

Én valahol megértem Jean-Claude Junckert. Ott van ez a drága, bárkinek puszit adó kedves ember az isiászával, a folyton pótlásra szoruló gin- és konyak-készletével – de még a migránsokkal is macerálják. Hát élet az ilyen?! Ő hívta be a migránsokat? Csudát. Ő csak Renét hívta, hogy mi van már a késő Hennessy-szállítmánnyal.

Békés napjaiban azonban a Soros és a Merkel is jártak a nyakára, hogy milyen jó lesz neki az Európai Bizottság elnökének lennie, nem kell semmit csinálnia – pontosabban ők majd megmondják, mi a dolga. Ő csak mosolyogjon, reprezentáljon, érezze jól magát. Álmai állása, főleg, hogy kilátásba lett helyezve némi korrupció is bónusznak. Aztán, nesze neki, George és Angela ráhozták az EU-ra a bevándorlók millióit. Eleinte nem tűnt veszélyesnek, most meg egy italra sem mer lemenni a sarki bárba.

Folyamatosan bombázzák az újabb és újabb ötletekkel, aminek szép köntösbe bújtatva, de mindig ugyanaz a lényege: támogatni kell a migránsok invázióját. A kvóta-ötlet ugye lényegében megbukott. Magyarok, lengyelek, visegrádiak… Hej, de szép lett volna ez az EU vagy százötven évvel ezelőtt! Akkor nem Orbán vagy Kaczynski, hanem tokaji és zubrowka érkezett volna Kelet-Európából. Most itt van az újabb ötlet. Migránsonként hatezer euró összegű pénzügyi támogatást nyújtana az Európai Unió az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára.

Az ő, Jean-Claude Juncker – egyébként általa egészen más célokra szánt – uniós büdzséjéből! Ráadásul Brüsszelnek kell állnia a befogadó központok infrastrukturális és működési költségeit! Mi lesz így a korrupciós bónusszal?! Na, mindegy, Soros és Merkel akarja, ő előterjeszti. Aztán mi az első reakció?

A legérintettebb Olaszország belügyminisztere elküldi a francba. Matteo Salvini azt mondja, hogy hazájának nem kell alamizsna. Ráadásul egy migráns ellátása tapasztalataik szerint nem 6000, hanem átlag 50 000 euróba kerül, meg ez az egész egyébként sem old meg semmit. Ráadásul ösztönzi a bevándorlást, mert a „civilek” Afrika-szerte úgy fogják ezt a döntést reklámozni, hogy mindenkit 6000 euró vár Európában, ha áthajóznak. Juncker tudja, hogy a mostani javaslat semmire sem jó.

Mert a látszat ellenére messze nem hülye – idáig felkapaszkodni, luxemburgi és brüsszeli simlis ügyeket elsikáltatni, ahhoz azért kell egyfajta tehetség. Alighanem az sem újdonság számára, hogy az egész migráns-történet egyszerűen rövidre zárható lenne. A szárazföldi határokon senki sem jön át, a tengeren érkezőket meg hazaszállítják, a közreműködő „civil” csempészeket meg elkergetik, bebörtönzik, kinek-kinek népe ízlése szerint. Ellenőrző táborokat meg a határ, illetve a tenger túloldalán kell létesíteni. Például Szíriába már lassan el lehet kezdeni visszaszállítani a kuncsaftokat.

Latakia tartomány például jelezte, már most visszafogad egymillió menekültet. Béke van, rend van, jöjjenek. Az oroszok felajánlották, szállítanak is. Azonban Junckernek szóltak, hogy „az nem így működik”. Soros és Merkel szeretné itt tartani a szíriaiakat, amíg kicsemegézik a „javát”. A gondolat így is aljas, de arról se feledkezzünk meg: azt sem tudják, ki érkezett Szíriából… Hát ki nem kap isiászt ilyen stresszben?! Főleg, hogy – ha a bónusszal nem is – de a Hennessy-szállítmánnyal gyakorta gond van…

fotó: rmf24.pl

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tv fotel (65) Életmód (1) Politika (1582) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7710) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2824) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Mozaik (83) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>