Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Járóka „kiakadt” – A szoci időkben gyilkolták a cigányokat

Járóka „kiakadt” – A szoci időkben gyilkolták a cigányokat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt nem teszik zsebre!

A cigányokkal kapcsolatos szövegei a Sargentini-jelentésnek legalább annyira megalapozatlanok, mint az antiszemita vádak. Az utóbbiról előzőleg már ]]>írtunk]]>, de nem mehetünk el szó nélkül az undorító cigányozás mellett sem. Már csak azért sem, mert éppen az 50. pontot rájuk is szabta a holland vörös nő igaztalan vádirata. Lássuk: „a cigányellenesség az intolerancia legkirívóbb formája, amiről a romákkal szembeni különösen durva, akár erőszakos cselekmények, félkatonai szervezetek felvonulásai, valamint a romák lakta falvakban tartott őrjáratai is tanúskodnak”.

Ez a felháborító kitétel érthető módon a cigány származású európai parlamenti képviselőt, Járóka Líviát – nem mellesleg az Európai Parlament Fidesz által delegált alelnökét – „akasztotta ki” leginkább. Felszólalásában rámutatott, hogy megdöbbentőnek tartja azt a két szövegrészt, amely arra utal, hogy a szélsőjobboldali Magyar Gárda a Fidesz ideje alatt tevékenykedett, illetve, hogy a romagyilkosságok a Fidesz kormányzás idején történtek. A tényekre emlékeztetve kiemelte, hogy a romagyilkosságok elkövetőit az Orbán-kormány választási győzelme után elítélték. A Magyar Gárdáról szólva pedig aláhúzta, hogy a 2010-es választásokon kormányra került Orbán Viktor első tevékenysége volt, hogy a cigánytelepeken éppen a szocialista kormányok alatt grasszáló Magyar Gárdát betiltsa.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének tagjai nemhogy megdöbbentek volna a valóságon s felháborodtak volna azon, hogy őket a jelentés félretájékoztatta, ehelyett az egyik képviselő még szóvá merte tenni, hogy az ülés elnöke, Antonio Tajani miért adott szót – egy-két perces – reagálásra romaügyi érintettség miatt Járóka Líviának. Ezt csak annak érzékeltetésére, mennyire el akarta tussolni a valóságot a vitán résztvevő EP-képviselők többsége, hogy a bevándorláspártiak győzedelmeskedhessenek a végén. Ami ugye, csak csalással sikerült. Tehát ­– reméljük – mégsem sikerült!

Ezt az általuk nagy örömmel viselt, sőt várt, a be nem avatottak számára a félrevezetettség látszatát keltő állapotot – a valóságban nagyon is tudatos készülődést Magyarország igaztalan megbélyegzésére – igyekezett tisztázni Járóka Lívia, amikor első megnyilvánulásában még a német képviselőtársait is „félrevezetett” állapotban találta. Azokat, akik valóban a legjobban ismerik az európai roma stratégiában tanúsított magyar munkát. A képviselők azt is tudják, hogy 2004-ben hazánk volt az első, aki ezt a témát a EP plénuma elé emelte. Ők vannak leginkább tisztában vele, hogy Magyarországon nem sérülnek a romák jogai. Három éves kortól a gyerekek integrált óvodákba járnak, így hatéves korukra szocializációjukat már nem kell tovább fejleszteni. A duális képzés révén pedig éppen a német és más multi nagyvállalatokhoz képzik a legjobb munkaerőt.

Járóka határozottan kijelentette, inkább meg kéne köszönni a magyar kormánynak, amit a romákért tesz. Már csak azért is, mert az alaptalan vádaskodás az Európai Parlament és az Európai Bizottság hitelét ássa alá. Orbán megítélésének változása viszont ezzel éppen ellentétes. A minden felmérés szerint az európai emberek 70-80 százalékát képviselő politikusok között számon tartott angol politikus, Nigel Farage már az ülésen jelezte, „Orbán úr! Hála Istennek, hogy Ön itt van nekünk!”, Geert Wilders holland politikus pedig azt mondta, Magyarország példát mutat minden EU-tagállamnak. Orbán hős, aki Nobel-díjat érdemel. Matteo Salvini olasz belügyminiszter pedig egyenesen úgy fogalmazott: „Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát”

És ezt a cigányok és a zsidók Európa népeivel együtt közösen akarják.

]]>https://leander.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Nézőpont (1) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (34) Mondom a magamét (7091) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2680) Sport (729) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (529) Gasztronómia (539) Tereb (145) Gazdaság (689) Belföld (10) Mozi világ (440) Történelem (16) Heti lámpás (276) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>