Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Szabadstrandokat!

Szabadstrandokat!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.

A kánikula demagógiával fűszerezve még elviselhetetlenebb. (Csak edzett szervezetűeknek ajánlom az MSZP pártigazgatójának a Balaton melletti települések vezetőihez címzett minapi levelét.) Azt kéri Molnár Zsolt a tóparti polgármesterektől, tegyék díjmentessé a fizetős strandokat: „Rengeteg más lehetőség van a szükséges bevételek beszedésére, nem a magyar családok megsarcolása a legjobb megoldás erre.” Balatonfüreden pél­dául kizárólag fizetős strandok vannak – magyarázza Molnár –, annak dacára, hogy ez az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton. (Ebből kiindulva Budapesten lehetne ingyenes a parkolás – Karancslapujtőn is ingyenes, pedig ott sokkal kisebb a bevétel…)

Miközben jelenleg negyvennyolc szabadstrand várja tavasztól őszig a balatoni nyaralókat, a ]]>szociálisan érzékeny]]> MSZP azt szeretné, hogy a jelenleg fizetős helyeken se kérjenek belépőjegyet. (Hogy aztán az ingyenessé tett strandokon ki felügyelne a rendre, ki gondoskodna a WC-k tisztaságáról, a biztonságról, az orvosi és vízi ügyeletről, a szemétgyűjtésről, -elszállításról, ki nyírná emberléptékűre a „méhlegelős” gyepet stb., az nem derül ki a javaslatból.)
Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.
Az a helyzet, hogy a Balaton-környék immáron nem a Kádár-kor lerobbant látlelete – a magyar turizmus motorja lett. A szemünk előtt épül-szépül a part, egymásba érnek a szállodák, éttermek, szórakozóhelyek, rekordméretű a vendégsereg. Ráadásul ez Európa egyik legbiztonságosabb üdülőkörzete.
A hajánál fogva előrángatott szabadstrand-visítozás mögött szimpla proli irigység lapul.

Borítókép: Molnár Zsolt, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 23-án (Forrás: MTI/Soós Lajos)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7719) Politika (1582) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Jobbegyenes (2825) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Belföld (11) Sport (729) Szépségápolás (15) Tereb (146) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>