Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Itt az újabb fejlemény Tordai villabotrányában

Itt az újabb fejlemény Tordai villabotrányában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Rendőrségi vizsgálat után vehetik elő a parlamenti képviselőt... Nem semmi!

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz került Tordai Bence villabotránya – derült ki a Mediaworks Hírcentruma által megszerzett hatósági határozatból. Az ügyben tett feljelentést korábban az ügyészség vizsgálta, a vádhatóság ugyanakkor úgy döntött: első körben az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt személyek felelősségét kell vizsgálni. Ezután vehetik elő Tordait.

 

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. 

Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt. 

A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebonttatta és a helyére egy vadonatúj, százötvenmillió forint értékű villát épített. 

A lap azt is leírta: az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló egyértelműen lebuktatta a politikust, ebből kétséget kizáróan kiderül ugyanis, hogy a régi házat teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat. 

 

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Az ügyben a feljelentéseiről elhíresült Tényi István fordult egy hete a hatóságokhoz, majd a politikusok ellen is eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség asztalára került a csalás és más bűncselekmény ügyében tett feljelentés. 

Az ügyészség a Mediaworks Hírcentrumának információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra tette át a feljelentést azzal az indokkal, hogy első körben nem Tordai felelősségét érdemes vizsgálni. 

Mint a Mediaworks–Hírcentrum által megszerzett ügyészségi határozatban olvasható: „az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt, illetve az építési tevékenységet ténylegesen végző személy(ek) esetleges felelőssége alapján lehet csak azt tisztázni, hogy a mentelmi joggal rendelkező személy (Tordai Bence – a szerk.) által elkövetett bűncselekmény felmerülhet-e”. 

Hozzátették: egészen addig a rendőrségnek kell nyomoznia, amíg esetlegesen fel nem merül a párbeszédes politikus felelőssége.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke (Fotó: MTI/Kovács Attila)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Politika (1581) Jobbegyenes (2538) Kultúra (6) Autómánia (61) Mondom a magamét (6589) Sport (729) Belföld (8) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516) Egészség (50) Gazdaság (675) Nagyvilág (1305) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>