Ma 2022 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Ismerjék meg Karácsony Gergely embereit!

Ismerjék meg Karácsony Gergely embereit!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megdöbbentő nevek! Gondolta volna?

Egyre közeledik október 13-a és ezzel együtt az önkormányzati választás, amikor dönthetünk arról, kire bízzuk a legszűkebb közösségünket, a lakóhelyünket érintő döntések meghozatalát. A fővárosi főpolgármesteri versenyben a kormánypártok által támogatott Tarlós Istvánnal szemben jelenleg három jelölt van versenyben, akikben egy dolog biztosan közös: mind alkalmatlanok lennének a városvezetésre. Ez az állítás Puzsér Róbert és Berki Krisztián esetében feltételezéseken alapszik, ám a harmadik versenyző, Karácsony Gergely esetében tapasztalatról van szó, hiszen Zugló polgármestereként lett volna alkalma bebizonyítani városvezetői kompetenciáit, azonban éppen az ellenkezőjét sikerült. Hogyan lehet mégis, hogy “Kari Geri” az ellenzék örökös jelöltje, és benne látják most is a szerencsecsillagukat?

Komoly érdekek fűződnek ahhoz a liberális oldalon, hogy Karácsony legyen a főpolgármester még akkor is, ha ordít róla az alkalmatlanság. Mindezt jobban megérthetjük akkor, ha sorra vesszük a tavalyi országgyűlési választásokon éppen miniszterelnök-jelölti szerepben tetszelgő politikus akkori tanácsadótestületét és árnyékkormányát. Lássuk hát!

Árnyékkormánya hét tagból állt, a személyeket és az általa nekik szánt portfóliókat tavaly márciusban ismerhettük meg. Nem minden név csenghet ismerősen Olvasóinknak, ezért egyenként bemutatjuk őket. A közös bennük, hogy szinte mindenki SZDSZ tag volt és/vagy Soros szervezeteihez köthető, de a többiek is mind migránspártiak.

 • Andor László, foglalkoztatás: Bajnai Gordonnak, az MSZP-nek és az azóta “hálisten” megszűnt SZDSZ-nek köszönhetően lett az Európai Bizottság magyar tagja. Előtte 2002-2005 között annak a Politikatörténeti Intézetnek volt a kutatója, amely az MSZMP féle Párttörténeti Intézet jogutódja, és 2000 végén a Soros Alapítvány is megtámogatta.
 • Ámon Ada, környezetügy: ahogyan arról korábban beszámoltunk, Ámon Ada ]]>fideszes politikusok elleni merénylettel viccelődött]]>. Tudjuk, az ellenzékieknek ezt szabad, nem bűn fideszesek halálát kívánni vagy poénkodni rajta, náluk ez teljesen elfogadott dolog. A rendkívül humoros hölgy mellesleg az Energiaklub elnöke, amely 2015-2016 között 145.000 dollárt, körülbelül 37,5 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól.
 • Daróczi Gábor, oktatás: volt miniszteri biztos, aki a Soros Alapítvány magyarországi ágánál volt a közoktatási és ifjúsági programok felelőse. A szintén Soros által pénzelt Romaversitas Alapítvány igazgatója is volt, azonban több mint egy éve már családjával elköltözött Máltára. Ott sem tétlenkedik azonban, egy “aditus” nevű alapítványnál dolgozik, amely egy abortuszpárti “civil” szervezet, és LMBT migránsok segítésével foglalkozik, valamint bizonyos projektjeiket Soros is pénzeli. Daróczi a Facebook profilján is védelmébe vette a spekulánst.
 • Hegyesiné Orsós Éva, szociális terület: Horn Gyula és Medgyessy Péter kormánya idején is jó pozíciója volt a hölgynek, előbbinél a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, utóbbi alatt helyettes államtitkár volt. Nem nélkülözhette azonban Soros sem: esélyegyenlőségi, társadalmi területen volt egy szakkuratórium vezetőségi tagja. Jelenleg a Facebook profilja szerint a Budapest Esély Nonprofit Kft. munkatársa, amelynek ugyan partnere a főváros és budapesti kerületek is, de ott van köztük a Soros-féle A Város Mindenkié csoport és a Labrisz Leszbikus Egyesület is.
 • Komáromi Zoltán, egészségügy: a háziorvos rendszeres vendége az ATV műsorainak; a Juhász Péter vezette, azóta megszűnt Együtt pártból importálta az MSZP-Párbeszéd szövetség. 2013-tól tagja volt a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Egyesületnek, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatott. Gyakorlatilag folyamatosan az egészségügy helyzetével riogat.
 • Mellár Tamás, pénzügy: emlékezzünk, ő volt az, aki szerint a csökkenő magyar népességet migránsokkal kellene pótolni. 2017 tavaszán jogerős kúriai döntés mondta ki, hogy ]]>hazudott]]> a Századvégről, igazmondása tehát joggal kétségbe vonható.
 • Wittinghof Tamás, önkormányzatok: a “független” budaörsi polgármester a rendszerváltástól 2009-ig, a megszűnésig volt az SZDSZ tagja. Hivatalos Facebook-oldalán idéz a CEU tanévnyitójáról, kommentár nélkül, de minden bizonnyal azért osztotta meg, mert egyetért vele. A független polgármester mellesleg a Momentum elnök Fekete-Győr Andrással és a volt LMP társelnök Szél Bernadettel tartott közösen fórumot az önkormányzati választásról. Ennyit erről...
 • Ők tehát Karácsony árnyékkormányának voltak a tagjai, őket bízta volna meg a minisztériumok vezetésével, ha miniszterelnök lett volna. Tanácsadói testülete azonban ennél a körnél szélesebb volt, közülük is illik említést tenni néhány emberről.

  Bozóki András: a Gyurcsány-kormány kulturális minisztere és az SZDSZ tagja volt egykor, jelenleg a CEU oktatója. Bojárral egy időben programkoordinátor volt a Soros Alpítványnál. A Magyar Narancs egyik alapító szerkesztője. Szakértelméről árulkodik, hogy idén nyári posztjában összeállított egy csak nőkből álló magyar kormányt, ez alapján pedig Kunhalmi “ajtónakszaladó” “15 éves az EU” Ágnesre bízná a honvédelmi tárcát.

 • Kincses Gyula: a Gyurcsány-kormányban dolgozott egészségügyi államtitkárként 2007-től az SZDSZ kötelékében, ezen kívül a Soros Alapítványnál szerzett tapasztalatot egészségügyi területen a minőségfejlesztéssel foglalkozó munkacsoport tagjaként. Az orvos végzettségű úriember most új babérokra is tör, legújabban a Magyar Orvosi Kamara elnöki tisztségére fáj a foga.
 • Kukorelly Endre: író és volt LMP-s országgyűlési képviselő, aki a Soros Alapítvány ösztöndíjasa és kitüntetettje volt.
 • Polyák Gábor: az SZDSZ holdudvar tagja, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, amely 2015-2016 között 40.000 dollárt, átszámítva több mint 10 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól. Ezen kívül a Soros-féle Átlátszó felügyelőbizottsági tagja 2011 óta a Corvinus Egyetem oktatói adatlapja szerint. Ennyire független médiaelemző. Résztvevője volt az Európai Parlament LIBE bizottsága előtti magyar meghallgatásoknak, természetesen a hazánkat támadók állításainak alátámasztására ment oda Brüsszelbe.
 • Nahalka István: Magyar Bálint SZDSZ-es volt oktatási miniszter tanácsadója volt, aki 1989-ben kapott pénzt Sorostól, hogy Mécs Imrével közösen lapot alapítsanak.
 • Karácsony Gergely láthatóan nincsen a helyzet magaslatán, rendszeresen szórakoztatja a magyar közéletet városismereti hiányosságaival: nem tudja, hogy hol van Csepel vagy éppen a Nemzeti Múzeum, nincs tisztában azzal, hogy kerülete milyen közterületekért felel mint tulajdonos. Ezek után világos lehet a Soroshoz köthető, volt SZDSZ-es gyülekezet indítéka: kiváló jelöltet találtak maguknak, akit gyámság alá helyezve a háttérből irányíthatnák a magyar fővárost. Ezt kell elkerülni október 13-án.

 

]]>https://tuzfalcsoport.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Nagyvilág (1464) Szépségápolás (15) Történelem (15) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Autómánia (61) Vetítő (30) Mozaik (83) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6339) Tereb (142) Egészség (50) Sport (729) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Belföld (8) Jobbegyenes (2428) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>