Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Íme Botka árnyékkormánya

Íme Botka árnyékkormánya

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megszereztük az aktuális listát.

A határbontási ígéretekbe belezavarodva Botka László úgy döntött, hogy árnyékkormányt alakít augusztus végére. Lesz benne politikus, szakértő és civil – csupa tehetséges és csinos ember. Megszereztük az aktuális listát.

 

Miniszterelnök: Botka László. Ez csak a kívülállók számára természetes egy Botka-kormány esetében, az MSZP kreatív párt, bármikor előkerülhet egy jobb jelölt a naftalinból.

Miniszterelnök-helyettes (első): Molnár Gyula. Az MSZP elnökének kulcsszerepe lesz a Botka-kabinetben. Neki kell észrevétlenné tennie a párt jelenlétét a kormányban. Megjegyzés: legyen mellette mindig valaki felhangosított mobillal, hogy ha szavazni kell, előkeríthessék a jelentéktelenségből.

Miniszterelnök-helyettes (második): Gálvölgyi János. Kitűnő parodista és hangutánzó, a kormányfőt annak rekedtsége, mélytengeri cápa-vadászata vagy rosszkedve esetén nagyszerűen helyettesítheti. A posztra predesztinálja páratlan Benny Hill videó-gyűjteménye is, ez bármikor felhasználható a feszültebb költségvetési vitákban.

Hadügyi- és tengerészeti miniszter: Szanyi Tibor. A Kapitány kandidatúrája magától értetődik. Azonban a haditengerészeti kérdések mellett ért a szárazföldi hadviseléshez is: közismert egyik katonapolitikai előadása Háry János átkaroló hadműveleteiről, amelyet piros papír huszárcsákóban vezényelt le az MSZP egyik majálisán. Élvezi a NATO bizalmát, a brüsszeli központban elismert szaktekintélye a célzóvíz hasznosításának.

Külügyminiszter: Ujhelyi István. Rendes szegedi gyerek, miniszterelnöki haver. Az Európa Parlamentben páratlan tapasztalatokat szerzett a Soros-megrendelések gördülékeny teljesítésében. Bármikor felhívhatja Juncker vagy Merkel is, ha gondjai támadnának a független magyar külpolitika kialakításában.

Pénzügyminiszter: Czeglédy Csaba. A hárommilliárdos adócsalással bizonyította pénzügyi tehetségét, a közokirat-hamisítással kreativitását. Problémát jelenthet, hogy 2018-ban várhatóan még előzetes letartóztatásban lesz. Ez esetben Simon Gábor, az MSZP Országos Tanácsának korábbi elnöke lép ideiglenesen a helyébe. Amennyiben az ellene hozott pénzmosási és költségvetési csalási vádak is bizonyítást nyernek, megfontolandó Hagyó Miklós kinevezése.

Belügyminiszter: Kunhalmi Ágnes. Sokak oktatási miniszternek javasolták, de mivel ahhoz legalább annyira ért, mint a belügyhöz, Botka László szerint feszült arcszerkezetét e tárcánál jobban hasznosíthatja. A szakértelem nem fogja zavarni közigazgatási kérdésekben sem, a rendőrség altiszti karának szimpátiáját pedig már elnyerte mosolygós sajtótájékoztatóival.

Igazságügyi miniszter: H. Ahmed. Kiemelkedő nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, szaktekintély az idegenrendészeti eljárásokban. Élvezi az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támogatását. Állampolgársága megszerzéséig a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda helyettesíti, erre el kell különíteni az adott évi költségvetés szociális kiadási keretének 95 százalékát.

Oktatási- és ifjúságügyi miniszter: Pityinger László. Kiemelkedő nyelvújító, neves zenész, az ifjúság bálványa. Megkérdőjelezhetetlen szaktekintélye a tudatmódosító szereknek. Ilyen irányú elfoglaltságai esetén helyettesítheti Juhász Péter is, akire a miniszterelnök számít a mezőgazdasági tárca kender- és nádsípügyi államtitkárságán is.

Mezőgazdasági- és kulturális miniszter: Soma Mamagésa. A két tárca összevonását a költséghatékonyság teszi szükségessé. A mezőgazdasági részt a neves vegán celeb semmi perc alatt letudja, az összes lábasjószág fel lesz áldozva egy monumentális megújulási fesztiválon. Az országos gabonaégetési szertartáson a miniszter, spirituális tanító és író, életszemléleti tanácsadó, énekesnő és előadóművész előadja „A férfi egy romlott répafej, aki nem eszik kabócát” című balladáját.

Sportminiszter: Berki Krisztián. Természetesen nem az olimpiai bajnok tornász, a szakértelem megzavarná a tárca dinamikus működését. Berki „Herevasaltató” Krisztiánt közismertsége mellett a pozícióra predesztinálja komoly Rolex gyűjteménye is. A közös hobbi jó pont a kormányfő szemében.

Gyurcsány-ügyi miniszter: Kálmán Olga. Nagyszerűen tudja fegyelmezni az ex-miniszterelnököt. Ez igen fontos akkor is, ha a Demokratikus Koalíciót bevonják a kormányba, akkor is, ha nem. Ráadásul, ha Gyurcsány helyett Vona Gábor jön, Kálmán Olga őt is jól kezeli. Ideológia nem gátolja a szakmaiságban.

Kormányszóvivő: Sas József. Legyen egy értelmes hang is a kormányban…

Fotó: hirek.ma

Máté T. Gyula

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Sport (729) Történelem (14) Gazdaság (664) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Politika (1581) Tereb (141) Belföld (6) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6062) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Egészség (50) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1465) Vetítő (30) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2307) Heti lámpás (259) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>