Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Háború

Háború

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nem az első és nem is az utolsó ilyen eset volt ez.

„A járvány úgy kezdődött, hagy mindenki trónkövetelő lett.”

Hamvas Béla: A világválság.

Úgy mesélik, hogy Iulianus az „Apostata”, az utolsó római császár, aki vissza kívánt térni a régi Istenek imádásához, halálos ágyán így kiáltott: „Győztél, Galileai!” és egy marék vért hajított sebéből az ég felé. Ma már – elnézve a kereszténység világállapotát – bizonyosan nem tenné ezt.

Most, hogy sikerült újra a „nagyvárosi léthez szokványos módon hozzátatozó” terrortámadásra ébrednünk – ezt a marhaságot London pakisztáni polgármestere találta mondani – ismét alkalmunk nyílik elgondolkodni azon, hogy hová is jutottunk ilyen viszonylag rövid idő alatt, és hová juthatunk még, ezek után. Amúgy fogalmam sincs, hogy a vadregényes Pakisztánban mi minden tartozik a „nagyvárosi léthez szokványos módon”, gondolom az emberevés például nem, de az hogy idébb-odébb felrobbantanak valakit, úgy látszik igen. Vonzódnak az antibürokratikus eljárásokhoz.

Persze London pakisztáni polgármesterében semmi meglepő nincs, annak fényében, hogy Manchesteré pedig manifeszt buzi. Úgy látszik vannak sajátos elvárások a polgármesterekkel szemben arrafelé. Elmondhatjuk, hogy Mészáros Lőrinc egy mázlista.

Az európai nagyvárosok mindennapjaihoz – egészen a legutóbbi időkig – nem tartozott hozzá sem a terror, sem a mecset, sem a saría, sem pedig a tetőtől talpig klepetusba csomagolt kövér arab nők jelenléte, akik úgy néznek ki benne mint egy elszabadult hirdetőoszlop és egy biológiai pokolgép kereszteződése. Mostanában, úgy tűnik, szeretnék megszokottá tenni számunkra ezeket a látványosságokat, hogy ne unatkozzunk.

A támadás után majd elkövetkezik a rituális megtisztulás, beszédek, „nem riadunk meg”, „csak azért is megőrizzük a nyugalmunkat”, „hadat üzenünk” és az „írmagját is kiirtjuk”. Aztán nem történik semmi, a beszédeket elmentik – jók lesznek legközelebb is – a terroristák pedig szép csendben, senkitől sem háborítva reszelik a bombáikat. Ez lesz, úgyhogy nem is erről szeretnék beszélni, mert – bármennyire furcsa is ilyet mondani – elmondhatatlanul unalmas már az egész. Einstein szerint a legnagyobb hülyeség, ha mindig ugyanazt csináljuk és azt várjuk, hogy az eredmény majd más lesz. És tényleg.

A manchesteri eseményekkel egy időben látott napvilágot a hír, hogy Egyiptomban egész autóbuszra való kopt keresztényt, nőket, gyerekeket mészároltak le „ismeretlen” fegyveresek. Nem tudható pontosan kik voltak a tettesek, én például izlandi au pair bébiszitterekre tippelek.

Nem az első és nem is az utolsó ilyen eset volt ez.

A világmédia ingerküszöbét persze jóval kevésbé éri el mint valamelyik európai nagyváros hasonló története. Több oka is van ennek. Egyrészt, azért, mert kik azok a koptok, vagy egyáltalán a közel-keleti keresztények, másrészt pedig ezek a támadások kikezdik a „milyen szép békésen élnek együtt a keresztények és a mohamedánok” kezdetű migránssimogató narratívát. E szerint arra felé – Perzsiától Tuniszig – évezredeken át a legteljesebb békességben éltek együtt a legkülönbözőbb vallások és népek a mohamedán vallás pihe-puha takarója alatt összebújva, miközben kint, a nagyvilágban a galád keresztények vadállati kegyetlenséggel máglyákat égettek és vallásháborúztak. Egészen addig, tartott ez az áldott állapot, míg nem jöttek a gaz fehérek és nem gyarmatosították az egészet, véglegesen elvetve a viszály magvait. Hogy mennyire így volt, tán idéznék néhány, a közel-keleti keresztények pozitív diszkriminációját bizonyító rendelkezést, a korai időkből:

  1. Keresztények nem ülhetnek lovon
  2. Nem viselhetnek fegyvert
  3. Tanúvallomásuk mit sem ér a mohamedánokéval szemben

És így tovább.  Ennek ellenére, ha kalifa éppen agyalágyult volt akkor széleskörű pogromok is kezdődtek, százezrek legyilkolásával.

Mindenesetre így, a teljes alávetettség állapotában is sokféle keresztény szekta maradt fenn napjainkig, az 1915-ös török genocídium ellenére.. Ez azonban az utóbbi években radikálisan megváltozott. A térségben dúló háborúk/polgárháborúk/demokratizálási kísérletek során a keresztények általában a harcoló felek közé szorulnak és azok – a nyugat szemhunyása mellett – nem kímélik őket. A „keresztény” világ, Európa nyomorult és ostoba vezetőivel az élen, sokkal jobban aggódnak azon, hogy tudnak-e annyit úszni a Líbiából induló migránsok, amennyi a mentőhajók eléréséhez szükséges.

A haladás pedig a lelke mélyén boldog: hiszen lehet, hogy beérik végre a régi projekt és sikerül az utolsó királyt az utolsó pap beleivel megfojtani. Igaz, nem nekik – hisz még ehhez is alkalmatlanok voltak – hanem másoknak, akik a következő körben rajtuk hajtják majd végre a Korán ítéletét, de akkor is.

Keresztény sorstársainkra tömeges kivégzések és rabszolgapiaci értékesítés vár, a megszokott mohamedán hadviselési eljárások szerint. Ezek lényege, hogy Allah katonái nem egymást lövik, mert az veszélyes, hanem a védtelen civilekkel kegyetlenkednek, mert az nem olyan veszélyes, viszont roppant szórakoztató.

Az évek pedig tellenek és a konfliktusok, jó eséllyel befagynak.

Generációk nőnek fel úgy, hogy csak a háborút ismerik és magától értetődő természetességgel állnak rablógyilkosnak, hiszen ez az élet rendje. És bármekkora elánnal sikerül irtaniuk egymást, valami természeti vas-törvény értelmében, mindig sikerül gyorsabban szaporodniuk. A mi haladóink pedig megszabadulnak végre a kereszténységtől, amit annyira gyűlölnek és a kereszténység is megszabadul tőlük. Nem tudom ki jár jobban.

]]>http://aristo.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (14) Autómánia (61) Sport (729) Jobbegyenes (2306) Vetítő (30) Életmód (1) Kultúra (6) Mondom a magamét (6060) Flag gondolja (33) Gazdaság (664) Mozaik (83) Heti lámpás (259) Tereb (141) Nagyvilág (1465) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>