Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Gyurcsányné és pártja Brüsszel magyarországi helytartója

Gyurcsányné és pártja Brüsszel magyarországi helytartója

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kiderült az igazság!

Hiába tolta előre maga helyett a feleségét Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket – írja Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében. A XXI. Század Intézet elemzője szerint Gyurcsányné keddi parlamenti felszólalása sem javítja a DK esélyeit, hiszen az Európai Egyesült Államok víziója meglehetősen elutasított Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc az egyedüli politikus a baloldalon, aki képes hosszú távú stratégiákban gondolkodni, és szemmel láthatóan e stratégia mentén alakítja pártja politikáját – kezdi elemzését a XXI. Század Intézet vezető elemzője. A bukott miniszterelnök a jelek szerint felismerte, hogy – mivel ő az ország egyik legelutasítottabb politikusa – amíg ő szerepel a legtöbbet a nyilvánosság előtt, addig sosem lesz a Demokratikus Koalícióból kormányváltó nagy párt. Éppen ezért tolta előtérbe a feleségét, Dobrev Klárát, akitől azt reméli, hogy meg tud szólítani olyan szavazókat, akik sosem szavaznának rá. Deák Dániel szerint ezért szerepel olyan sokat Dobrev Klára és tűnik el egyre inkább a kamerák elől Gyurcsány Ferenc.

Az elemző szerint ugyanakkor ez a taktika elhibázott, hiszen a választók tudatában vannak annak, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ugyanazt a politikát követi, és utóbbi esetleges miniszterelnök-jelöltségével Gyurcsány Ferenc is valamilyen pozícióra számít. Szintén rontja Dobrev esélyeit a múltja, hiszen a kommunista múlttól kezdve az Apró klán ügyein át a korrupciógyanús esetekig számos olyan dolog kapcsolódik hozzá, ami rombolja a társadalmi megítélését.

Ez a terhelt múlt és Gyurcsány Ferenc közelsége a többi ellenzéki párttal történő tárgyalási pozícióit is rontja, hiszen a Momentum, a Jobbik vagy az LMP szavazói továbbra sem kedvelik Gyurcsány Ferencet, így egy esetleges közös ellenzéki lista vele vagy a feleségével rombolhatja a további pártok szavazótáborát, ezáltal az ellenzék választási esélyeit.

Dobrev Klára előnye – jegyzi meg Deák Dániel –, hogy a DK-val ellentétben a többi ellenzéki párt nem képes egyetlen karizmatikus és országosan ismert politikust sem kiállítani, rá­adásul Karácsony Gergely bejelentette, hogy nem kíván indulni a 2022-es választást megelőző ellenzéki előválasztáson.

Természetesen ez még nem jelent semmit, hiszen Bajnai Gordon is azt mondta 2010-ben, hogy visszavonul a magyar politikai életből, a 2014-es választás előtt mégis visszatért. Ebből fakadóan Gyurcsány Ferencék a legérdekeltebbek abban, hogy Karácsony Gergely tényleg maradjon Budapesten és ne akarjon miniszterelnök-jelölt lenni – mutat rá az elemző.

Dobrev Klára keddi parlamenti felszólalása sem javítja a DK esélyeit, hiszen az Európai Egyesült Államok ví­ziója meglehetősen elutasított Magyarországon. A Fidesz–KDNP választási sikereiben jelentős szerepe van annak, hogy a kormánypártok következetesen képviselik a nemzeti érdeket, és például Brüsszel törekvéseivel szemben rendre megvédik Magyarországot – hangsúlyozza Deák Dániel, aki szerint ugyanez látható a mostani uniós helyreállítási alappal és költségvetési tervvel kapcsolatban, amelyet ille­tően hazánk világos álláspontot képvisel és kiáll az érdekeiért, nem hagyva, hogy igazságtalan döntés szülessen.

Ezzel szemben Gyurcsány Ferencék a kormányzásuk idején mindenféle ellenállás nélkül végrehajtották Brüsszel megszorítási terveit, amely hozzáálláson egyáltalán nem változtattak, sőt még inkább Brüsszel magyarországi helytartóiként viselkednek.

Ezt tükrözte Dobrev Klára parlamenti felszólalása is, amely egy olyan globalista és nemzetellenes álláspontot képviselt, amelyet a magyar választók túlnyomó többsége elutasít – írja Deák Dániel.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Politika (1581) Kultúra (6) Jobbegyenes (2680) Titkok és talányok (12) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Történelem (16) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Gasztronómia (539) Heti lámpás (276) Irodalmi kávéház (529) Egészség (50) Mondom a magamét (7091) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Flag gondolja (34) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Gazdaság (689) Autómánia (61) Tereb (145)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>