Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
Gyurcsánynak Mindszenty sem szent, Orbánt gyávázza

Gyurcsánynak Mindszenty sem szent, Orbánt gyávázza

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gondolják, hogy Gyurcsány valaha is képes lenne jó ember lenni?

Nem tudom, igényli-e a kedves olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc naponta gazemberként mutassa be magát a nagy nyilvánosság előtt? Sokat persze nem tehetünk ellene.

Ma éppen azzal gazemberkedik, hogy Orbán Viktort gyávának minősít.

Miért? Mert október 23-án nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen a Mindszenty József Látogatóközpont ünnepélyes átadásán mond beszédet. Pedig a Mindszentyneum avatása nem akármilyen esemény. Tudjuk, Mindszenty a magyar katolikus egyház egyik legnagyobb 20. századi alakja. Üldözték a kommunisták és a nyilasok is. Ahogy maga Mindszenty mondta:
„Minden egyénnek, minden nép minden egyes nemzedékének újra meg újra meg kell küzdenie a hitéért.”

Orbán Viktor most éppen Brüsszellel küzd meg a nemzet hitéért, az ország függetlenségért. Ennél keményebb csatában kevesen lennének képesek ilyen eredményességgel vitézkedni. Közben elmegy október 23-án a Mindszenty látogatóközpont avatásán beszédet mondani, s erre Gyurcsány fogja magát és egyszerűen legyávázza.

Ráadásul, tőle a megszokott módon hazugsággal indokolva. Olyat állítva, ami egyszerűen nem igaz. Ezt írja Facebook-posztjában:
„Utcai gyáva lett a harcosból. (...) Értem én, hogy könnyebb volt 2006-ban az Astoriát lezárva barikádra küldeni a híveket, mint elszámolni azzal, hogy mi lett az országgal vezetése alatt. Értem én, hogy nem lenne könnyű hallgatni a most vele elégedetlen tömeg fütyülését, kiabálását, de ez nem mentség a bujkálásra.”

Miféle barikádról beszél a szemkilövető? Nem éppen a gyurcsányista rendőrség tolta a fideszes nagygyűlés hallgatóságára az embereket, hogy aztán elszabaduljon a pokol?

És tessék mondani, tényleg mi lett az országgal Orbán vezetése alatt? Töretlen és dinamikus fejlődés! Igaz, a szakadék szélén kezdődött, ahová Gyurcsány vezényelte az országot, s amiért azonnal kétharmaddal el is zavarták a kormányrúdtól a rezsimjét. Aztán megbirkózott Orbán a pandémiával, most pedig a háború borzalmai közepette küzd azért, hogy Magyarország a lehető legkisebb veszteségek árán próbáljon túl lenni az egész Európára komoly gazdasági következményekkel járó krízisen. Azon az emberéletek tízezreit követelő harci cselekményeken, amely kapcsán Gyurcsány saját pecsenyéjét sütöget Brüsszel szankciós politikáját támogatva.

Nem azt az Orbánt támogatja, aki a magyarok érdekeit védi, sőt, minden áron őt igyekszik gyengíteni, hanem azt a Brüsszelt, aki a magyarok érdekei ellen dolgozik.

Vagy emlékezzünk 2006 márciusára. Gyurcsány akkor úgy akarta elriasztani az embereket a választásra való készülődéstől, hogy elhíresztelte: bűnözői körök robbantásos merényleteket akarnak elkövetni a választási nagygyűléseken.

Ezek után kit kéne kifütyülnie az elégedetlen tömegnek, tessék mondani?

Illetve: ezek után kérdés, hogy a két politikus közül ki a gyáva?

Benedek István író a gyávaságról így ír: „A gyáva ember mindig rossz is. Még akkor sem mer jó lenni, ha titkon szeretne.”

Gondolják, hogy Gyurcsány valaha is képes lenne jó ember lenni?

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Történelem (15) Gazdaság (675) Autómánia (61) Belföld (8) Politika (1581) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tv fotel (65) Életmód (1) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1305) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2539) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (142) Egészség (50) Mondom a magamét (6594) Irodalmi kávéház (516)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>