Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
gyf5.jpg

Gyurcsány szemétdombja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyurcsány – ritka ocsmány módon – előjött a farbával.

Most, hogy Gyurcsány – ritka ocsmány módon – előjött a farbával, beletrombitálta a nyilvánosságba, hogy tavaly 460 millió forintot adózott, eszembe jutott egy régebbi történet a 2014-es kampány időszakából.

Történt, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) csapata, Gyurcsány Ferenccel az élen Rákosmentére és Kőbányára készült kitelepülésekre, lakossági fórumra. A központi és a helyi kampánycsapatok az Örs vezér terén találkoztak.

Gyurcsány észrevette, hogy pár lépésre tőlük egy hajléktalan kéreget. A pártelnök úgy gondolta, hogy példát mutat. Belenézett a pénztárcájába, de valami nem stimmelt, mert a csapathoz fordult. – Tudnátok adni 500 forintot, nekem csak nagyobb címleteim vannak, kétezres, ötös, tízes, majd a kőbányai fórumon visszaadom! – mondta. A nyugdíjas pártaktivista Laczó Zolinak pedig volt egy ötszázasa. Micsoda véletlen, nála éppen ez volt a legnagyobb címlet. Az ügylet lebonyolódott, a hajléktalan megkapta az adományt, Ferenc pedig elégedetten sütkérezett a jótevőknek kijáró napsütés vakító fényében.

Büszke volt magára.

Legalább annyira, mint amikor most odavágta Botkának, hogy ő annyi adót fizet, amennyit Botka „Laci” egész életén át nem keres. Fölfogható ez egy délceg anyázásnak is. Így fejezve ki tiltakozását az ellen, hogy a millión felüli havi jövedelmüeket jobban meg akarja adóztatni az MSZP miniszterelnök-jelöltje, mint a jelenlegi adóztatási gyakorlat. Az összeg nagysága hivatott kifejezni azt is, hogy Gyurcsány az ügyesebb, a talpraesettebb politikus, ő a jobb vezető. Kettejük versenyében Botka pedig csak bottal ütheti a nyomát. Ergo, mi az, hogy nem akarják őt velük egy csapatban játszani hagyni?

Politikai rátermettsége persze nem is kérdés! Naná, hogy így van! A bérből és fizetésből élő emberek, akik között jócskán akad baloldali gondolkodású, akiknek a képviseletére a DK is nagy lelkesedéssel jelentkezik, „nagyon vevők” arra, ha a pártelnök azzal dicsekszik, hogy neki milliárdjai vannak a bankban. Sőt, éves jövedelme is meghaladja az egy milliárd forintot. Ennél nagyobb mágnes nem is kell. Csak úgy rajzanak rá az újabb szavazók, mint legyek a lócitromra!

De vissza 2014-be. A hajléktalan boldog a pénzzel, Gyurcsány szintén, mert adott. S Laczó Zoltán is úgy gondolja, hamarosan az lesz ő is, mert visszakapja az 500 forintját. Eljött az este, a Szent László téri művelődési házba érkeztek a kőbányaiak. Zoltán az első sorba ült, hogy Ferenc még véletlenül se tévessze szem elől, s ábrázatáról eszébe jusson a kicsiny adósság.

Hát nem jutott. Eltelt egy hét, kettő, a piroshasú csak nem akart hazatalálni. Zoltán hónapok múltán is hiába várta pénzecskéjét. Közben persze mondogatta a rákosmenti DK-soknak, hogy bizony illene már Gyurcsánynak megadnia a tartozását. Addig meddig, míg a helyi elnök, Hernádi Gyula megelégelte és saját zsebből visszafizette. Igyekezve helyreállítani a „kisemberekkel mindig nagyvonalú pártelnök” becsületét.

Emlékezhetünk akár Takács József nyugdíjas, kiábrándult Gyurcsány-fun történetére is, aki szintén hátat fordított a DK-nak, noha éveken át nyakába akasztott táblákkal tüntetett Gyurcsány mellett, az Orbán-kormán ellenében.

Bizonyára sokan vannak, akik számára Gyurcsány egyik, most fölvillantott arca sem meglepő. Se a Botkával viaskodó, se a mezei párttagokat kihasználó, rajtuk élősködő, munkájukat semmibe vevő senkiházié.

Azt mondja Leibniz, hogy „Aki túl hangosan és túl gyakran kukorékolja a saját nevét, azt a gyanút kelti, hogy szemétdombon áll.”

Okos bácsi volt.

]]>http://leander.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7719) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Jobbegyenes (2825) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (713) Egészség (50) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729) Heti lámpás (322) Tereb (146) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>