Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Gyurcsány szemek helyett most a saját választóira is „lövet”

Gyurcsány szemek helyett most a saját választóira is „lövet”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ferencnek kényes az ízlése.

Korábban szemeket lövetett ki, mostanában pedig katonáival az orosz vakcinát kérőkre lövet.

A választáshoz közeledve persze mégiscsak nagyobb a tét. A személyi sérülések után most már emberéletekben mérhetjük azt a kárt, amit aljas politikája okoz. Ráadásul egy világjárvány idején, amikor minden józan politikai erőnek – pártállástól függetlenül – a védekezésért, az emberéletek megmentéséért kellene erőfeszítéseket tennie. Gyurcsány persze úgy gondolja, hogy az orosz s hamarosan nyilván a kínai vakcinák általa vélelmezett veszélyességéért Orbán Viktor a felelős, mert engedélyezte a behozatalukat, függetlenül attól, hogy a magyar hatóságok tüzetesen, alaposan megvizsgálnak minden ellenszert a forgalomba hozatal előtt. A vakcinák – legyenek amerikaiak, oroszok vagy kínaiak – egyformán biztonságosak, illetve azok lesznek, s ha eljutnak az oltás fázisába, mindenki nyugodtan beadathatja azokat.

Bár ha belegondolunk, a logika szabályai szerint magunk is kitalálhatjuk a helyes megfejtést. Amit Gyurcsány kritizál, bírál, támad, annak általában az ellenkezője bizonyul igaznak.

Egy alkalommal a DK szóvivője, Barkóczi Balázs csapott bele a lecsóba. Úgy fogalmazott, a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával.

Az emberek életét veszélyeztette az az aláírásgyűjtés is, amelyet azért indított a DK, hogy érzékeltesse, szerinte az orosz és a kínai oltóanyag nem olyan megbízható.

Rónai Sándor, a párt EP-képviselője pedig elmondta, az Európai Bizottsághoz fordulnak, hogy akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával.

Ám ahogy múlik az idő, s ahogy az Európai Unió más tagállamainak vezetői is szembesülnek Brüsszel késlekedő vakcinabeszerzési politikájával, úgy szaporodnak a hírek több uniós ország érdeklődéséről az orosz vakcina iránt. Úgy fest, Németországban, Franciaországban nem olvasnak Gyurcsányt – milyen jó nekik –, sőt Csehországban és Szlovákiában sem, mert kiderült, ők is szíves örömest vennének az orosz oltóanyagból. Legújabban pedig Olaszország csatlakozott hozzájuk. S milyen érdekes, senki nem nyilatkozott úgy – ahogy tette azt Gyurcsány –, hogy „nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”, illetve „nem kérünk sem Putyin, sem Orbán emberkísérleteiből”.

S arra, hogy közben a lyukas zoknis Hadházy Ákos, aki a parlamentben „A lónak a f*szát!” feliratú táblányi névjegyével mutatkozott be, szintén félrevezető információkat terjeszt az orosz vakcináról, az ember már csak legyint. Nemcsak azért, mert Hadházy szavait – Gyurcsányéihoz hasonlóan – sem lehet komolyan venni, hanem azért is, mert a magyar szakhatóság cáfolta az állításait. S ugyancsak így vagyunk ezzel a Momentum esetében. Ha Fekete-Győr András füstbombát képes dobni a magyarok biztonságát őrző, szolgálatban lévő rendőrökre, akkor miért lenne számukra fontosabb az emberek egészsége, biztonsága, élete járvány idején. Szerintük ugyanis a keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Azaz Fegyőr szerint sem szabad sem orosz, sem pedig – eddig 25 millió ember számára biztonságot nyújtó – kínai vakcinát használni.

Pedig éppen a világ egyik legrégibb és legelismertebb tudományos-orvosi folyóirata, a The Lancet ]]>írta]]> meg a napokban, hogy az orosz Szputnyik V biztonságos és hatásos ellenszer. Közölték: az oltóanyag hatékonysága meghaladja a 91 százalékot.

Gyurcsány „humanizmusa” tehát továbbra sem ismer határokat.

Attól pedig a dolog még pikánsabbá válhat, hogy a világon komoly harc folyik a gyógyszergyártók között. Orbán Viktor éppen ma reggeli rádióinterjújában mondta el, hogy a képviselők nyilatkozataiból meg tudja ítélni, hogy ki képviseli az amerikai gyógyszergyártók érdekeit, és ki a keletiekét. Nem nehéz kitalálni, hogy a kizárólag az uniós engedéllyel rendelkező amerikai vakcina mellett kardoskodó Gyurcsány-pártiak kit támogatnak. Még a saját – orosz vakcinát szívesen választó – szavazóikat sem kímélik. (Pechükre az orosz vakcinának is hamarosan lesz uniós engedélye.) De mint tudjuk, nem az engedély gyógyít, hanem a vakcina. A dolog pedig sajnos kevésbé szól a járványról, mintsem a hatalomról.

„Én értem a baloldalt – mondta a rádióban a kormányfő –, ők ellenzékben vannak, az egy logikus gondolat, ha rosszul működik a kormányzat, nem sikerül a válságkezelés, nem működik a gazdaság, összeomlik az egészségügy, vagy sokan halnak meg, azok is, akiket meggyógyíthattunk volna, akkor ez a kormányra nézve negatív. Miután ők kormányra akarnak kerülni, azt gondolják, hogy így könnyebben lehet eltávolítani a kormányt, és ülhetnek be ők a mi helyünkre, ezért ez logikus gondolat, de szerintem egészségügyi világjárvány idején ez elfogadhatatlan.”

Más országokban föl sem merül, hogy az ellenzék kihasználja a járványt hatalomszerzési vágyának érdekében. „Mi nem vagyunk ilyen szerencsés ország. Nem kell ezen megsértődni, tudomásul kell venni, ez a realitás, végezni kell a munkánkat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Érdemes tehát ezeket a szempontokat is figyelembe venni, ha Gyurcsány és katonái bármely Magyarországon alkalmazott vagy engedélyezésre váró vakcina ellen harsognak.

Magyarországon jelenleg tényleg minden élet számít.

Gyurcsánynál pedig már 2006-ban sem számított, pedig akkor a járványnak még híre-hamva sem volt. Akkor azt mondta: „El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen.” Most meg a szemek helyett a vakcinákra lövet.

Ezt kaptuk anno, s ezt kapnánk 2022-ben is, ha a Gyurcsány-párt jövőre hatalomra kerülne.

Isten óvja ettől Magyarországot!

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Mozaik (83) Vetítő (30) Tereb (146) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2764) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Nézőpont (1) Sport (729) Heti lámpás (306) Belföld (10) Történelem (17) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7429) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (699) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Politika (1582) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>