Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Gyurcsány megint egy orbiálisat hazudott, de gyorsan lebukott!

Gyurcsány megint egy orbiálisat hazudott, de gyorsan lebukott!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Feri ismét lebuktál, hogy össze vissza hazudozol! Vajon meddig csinálod ezt még?

Álljunk csak meg megy pillanatra! Gyurcsány szerint történelmi zsákutcába vezeti az országot a miniszterelnök azzal, hogy előre bejelentette vétózni fog az Új Generáció és a következő ciklus költségvetése ügyében. Nagyon szép dolgokat beszél a bukott baloldali kormányfő, de ha Orbán Viktor zsákutcába vezeti az országot, akkor Gyurcsány pont ugyanezt csinálta 2005 végén. Nézzünk is vissza egy kicsit történelemben.

Gyurcsány a Magyar Narancsnak 2006 elején a következőt mondta:

Magyar Narancs: Miközben a strukturális és kohéziós alapokból minden ötödik euró azért Lengyelországé lesz. Mindenesetre ön a Blair-látogatás után azt nyilatkozta, hogy Magyarország kész egyedül is vétózni. Milyen reakciókat kapott erre? Volt, aki ezt komolyan vette?

GYF: Komolyan vették. Természetesen mindenki kétszer meggondolja, hogy egymaga vétózzon-e. De minden ország, amelyik rendkívül elégedetlen, egy ilyen kijelentéssel azt adja a többiek tudtára, hogy partnereket keres hozzá. Elmegyek a falig, addig, amíg el lehet menni. Magyarország igenis komolyan gondolta azt, hogy ha talál partnereket, kész megtenni ezt. A lengyelek ebben a tekintetben nagyon ígéretesek voltak. Egy lengyel-magyar közös vétó egyáltalán nem volt már kizárható.

MN: Az ellenzékkel volt valamiféle konzultáció erről a stratégiáról?

GYF: Két parlamenti aktus történt. A plenáris ülésen elmondtam, hogy mit gondolunk, az európai integrációs nagybizottsági ülésen pedig szerda este, az indulás előtti napon megtartottuk a szokásos egyeztetést. Ekkor az derült ki, hogy a négy párt közül három lényegében támogatja a kormány álláspontját, a negyedik - szerintem kitalálják, hogy melyik - meg arra szólít fel, hogy mindenképpen vétózzak, ha nem sikerül több pénzt kicsikarni és jobb feltételeket elérni, mint amit a luxemburgi javaslat tartalmazott. Ez körülbelül annyit jelentett, hogy ha aznap két Nap kel fel Brüsszelben, akkor ne vétózzak. Ezt lehetetlen volt komolyan venni. A bizottságban azt feleltem, hogy az urak félreértik, ha azt hiszik, ilyen egyszerű belpolitikai csapdába bele fogok lépni.

Gyurcsány tehát 2005 decemberében szintén élt volna a vétó lehetőségével, de az interjú alapján ezt csak azért nem tette meg, mert a Fidesz javasolta. Tehát ha a baloldal vétózik az jó, ha pedig a Fidesz, akkor pedig rossz? Feri ismét lebuktál, hogy össze vissza hazudozol! Vajon meddig csinálod ezt még?

Forrás: ]]>Kovács András Facebook]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6082) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Sport (729) Történelem (15) Gazdaság (664) Mozi világ (440) Politika (1581) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Gasztronómia (539) Életmód (1) Jobbegyenes (2313) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (141) Nagyvilág (1465)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>