Ma 2021 május 16. Mózes, Botond napja van. Holnap Paszkál napja lesz.
Gyurcsány, a népbiztos

Gyurcsány, a népbiztos

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A hatalom a kezünkben van...

„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. (…) A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell, az egész burzsoáziát” – ezt mondta Szamuely Tibor, a „dicsőséges” Tanácsköztársaság népbiztosa 1919. április 20-án győri beszédében.

Ezt a nagyívű beszédet porolhatta le Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, a vizionált európai egyesült államok előretolt, hazánkban állomásozó brüsszeli nagykövete, az egykor már Hibbant Néróként említett „hazafi” szerdán a parlamentben, ahol előadta a rendszerváltoztatás harmincegy esztendejének legszégyenteljesebb szónoklatát.

Oktalanul börtönnel fenyegetve a kormány tagjait és a kormánypárti képviselőket is, akik a világjárvány leküzdésében helyesnek tartották a kormány politikáját a keleti vakcinák beszerzésével kapcsolatosan. Az Európai Unióban lakosságarányosan ugyanis Málta után Magyarországon oltották be a legtöbb embert, egymillióval többet, mint amennyire képesek lettünk volna, ha csupán Brüsszel központi beszerzésére várunk. Ez a tény. A statisztikával való játszadozás a manipuláció.

Az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a nép közé lövető Gyurcsány az Országgyűlésben a baloldal nagyotmondási versenyében a járvány áldozatainak százait a kormány nyakába varrta, „önök ölték meg őket” – jelentette ki. „Ma Magyarországon sokkal kevesebbért elvisznek embereket. Magukat is el fogják vinni, egy év múlva, amikor győzünk! Maguknak nem lesz kegyelem!” – fenyegetőzött.

Mire gondolhatott az ellenzék vezére, a parlamenti demokrácia elmúlt harmincegy évének legelutasítottabb politikusa? Újra felállítaná Recsken a munkatábort? Vagy visszahozná a népbíróságokat? Annyi előnye biztos lenne, hogy például a KISZ-vagyon eltüntetésének főkolomposai bizton végleg megúsznák. Ahogy a vagyonszerzés bűvészinasai is. Bár az ő ügyeik nagyjából elévültek. Még talán a kormányzati negyedé is, amelyre Gyurcsány népbiztos tízmilliárdnál is többet dobott ki az ablakon.

Ami pedig a börtönt illeti, ahova másokat küldeni készül, a nemzeti vagyonkezelő két egykori vezetője éppen oda vonult be helyette a Velencei-tó mellé álmodott kaszinóbiznisz ügye miatt, míg népbiztosunkat az amerikai diplomácia kimentette az ügyészek karmaiból. Bukott kormányfőként pedig a brüsszeli pénzügyi biztos segített, ne kelljen a 2006-os választás előtt elmondani, hogy a költségvetés hiánya tíz százalék. És ezek csak morzsák a bűnlajstromban.

Aztán itt van a 2006. augusztus 20-i tragikus tűzijáték. Gyurcsány Balatonőszödön pihen az államtól rekvirált villában, amikor a budapesti viharban öten meghalnak, ötszázan megsebesülnek. Az állami rendezvény felelőse a kancelláriaminiszter, Szilvásy György, ám őt Gyurcsány elfelejtette börtönbe küldeni. Hogy mondta szerdán a parlamentben? „Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért.” Másnapra Gyurcsány megtalálta a felelőst: a bűnös természetet. Az áldozatok hozzátartozói és a károsultak hiába kértek kártérítést. Ezt csupán az Orbán-kormány teljesítette 2010 után, negyedmilliárd forintot fizetve a vihar áldozatainak.

Szamuely a Tanácsköztársaság bukása után az osztrák határnál öngyilkos lett. Az elhunytnál egy pár négy briliánskővel ékesített kézelőgombot, egy ezüst Omega órát, és egy hamis ukrán útlevelet talált a bécsújhelyi rendőrség. A vörösterror is elbukott.

Mégsem a vér lenne az acél?

Bán Károly

(A szerző újságíró)

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5297) Jobbegyenes (2028) Tereb (138) Történelem (14) Mozaik (83) Egészség (50) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Heti lámpás (255) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Belföld (6) Sport (729) Életmód (1) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (504) Nagyvilág (1455)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>