Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
bc60394e2532e534784c4e2a27986f28.jpg

Bencsik András: Keleten a helyzet változik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Uniónak nem érdemes Lengyelország elleni szankciókon törnie a fejét, mert a magyar kormány nem fog támogatni semmilyen Lengyelország elleni szankciót,{...}

{...} márpedig egy szankció elfogadásához a tagállamok teljes egyetértésére volna szükség, ismertette Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját a kormányszóvivő. Másodiknak lenni mindig könnyebb, ha az első tisztában van azzal, mi a tét. Lengyelország elindult a magyar úton, és már csak az évezredes szeretet miatt is számíthat arra, hogy Magyarország kitart mellette.

Lengyelországgal az a baj, ami korábban, a 2010-es győzelmet követően Magyarországgal is volt, hogy olyan kormány került hatalomra a választók akaratából, amelyik a nemzet többségi akaratát tiszteli. A vesztésre álló és ezért egyre agresszívabb brüsszeli globalista elit most attól retteg, hogy ha a lengyel nemzeti öntudatra ébredés is olyan sikeres és tartós lesz, mint a magyar, akkor az Európai Egyesült Államok álma (rémálma) szertefoszlik.

Brüsszelnek két dolog miatt fáj a feje. Az egyik az, hogy a lengyelek már nincsenek egyedül, sőt a magyarok mellett a szlovákokra és a csehekre is számíthatnak. A másik pedig az, hogy a lengyelek legalább annyira értenek a szabadságharchoz, mint a magyarok. És legalább annyira szívósak. Viszont négyszer annyian vannak. Szóval, nemigen lehet legázolni őket. És trükkös megoldással sem lehet kormányt buktatni, mint Olaszországban. Mellesleg, ahogy a magyar Békemeneteken mindig ott voltak lengyelek is, biztos, hogy egy kormány melletti varsói felvonuláson ott menetelnének ezúttal is a magyarok.

Nyugaton a helyzet változatlan, de már nem tart soká. Nem véletlen, hogy a Varsó és Brüsszel közötti feszültség foglalkoztatta a legtöbb lengyel újság hétfői kiadását, köztük a Wprost című jobbközép hetilapét is, amelynek címlapján Angela Merkel német kancellár, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke látható kicsit a Wehrmachtéra hajazó katonai egyenruhában (Merkel mintha Hitler volna), amint egy térkép fölé hajolnak: „Újra felügyelni akarják Lengyelországot”. A w Sieci című konzervatív hetilap címlapja pedig Lengyelország XVIII. századi, Ausztria, Poroszország és Oroszország közötti felosztására emlékeztet: „Lengyelország-ellenes összeesküvés – Katalin cárnőtől Merkelig” felirattal. Itt is megjelenik Merkel és Schulz alakja.

Miközben Németország az új év hajnalán Kölnben és más városokban az évszázad megszégyenülését szenvedte el, amit napokig eltitkolt a cinkos média a német nép elől, s ami azóta sem gyógyuló sebeket ejtett a német közgondolkodásban, s miközben a most már saját bukásán szorgoskodó német kancellár még mindig ragaszkodik őrült tervéhez, a betelepítési kampány folytatásához, s miközben egyre rémisztőbb hírek érkeznek arról, hogy tavasszal a tavalyinál is nagyobb emberhullámra kell számítani, a magyar után a lengyel kormány is programot dolgozott ki a gyermekvállalási kedv fokozására. Van remény. Keleten a helyzet változóban.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6060) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Sport (729) Gazdaság (664) Jobbegyenes (2306) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (259) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (6) Tereb (141) Életmód (1) Flag gondolja (33) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>