Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
e0f69ff39d27986d380c81b7cbe8519a.jpg

Gajdics Ottó: Recseg a lejárt lemez

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Soha nem hallottam még a brüsszeli székhelyű Európai Humanista Föderációról, de gyanítom, a közeljövőben sűrűn fogjuk emlegetni, és többnyire nem barátságos szövegkörnyezetben.

A hangzatos nevű bábszervezet munkásőrdalárdákat megszégyenítő lelkesedéssel hirdeti és képviseli azokat a radikális szélsőbaloldali gondolatokat, amelyek több millió embert elpusztítottak, és a túlélők többségének élete is örökre megkeseredett miattuk a létező szocializmusnak csúfolt embertelen diktatúrák országaiban, ahová sajnos Magyarország is tartozott.

Olyanokra gondolok, mint például a habzó szájú keresztényellenesség, amiből a bomlott elmék mára levezették az abortusz állami támogatásának ötletét, az azonos neműek házasságának, no meg minden kisebbség magasabbrendűségének agresszív propagandáját. Vagy a teljesen félremagyarázott egyenlőség eszméje, amelynek nevében oly széplelkűen adakoznának a máséból a mindig egyenlőbbek.

Ez a szedett-vetett ideológiákból táplálkozó banda október 2-án európai polgári kezdeményezést indított azért, hogy Magyarország ellen vesse be az unió a 7-es cikkely alkalmazását, vagyis vonják meg hazánk szavazati jogát. A belga Szocialista Párt egyik tagja által vezetett szabadcsapat úgy látja, „2010 óta Orbán Viktor kormánya ismételten antidemokratikus és idegengyűlölő intézkedéseket tett, amelyek nyíltan sértik a jogállamiság alapértékeit”. Ugye, milyen ismerős? Nekünk ugyan már a könyökünkön jön ki, de a Soros György által is pénzelt, civilnek csúfolt nemzetközi hálózat egyik partnerszervezetének aktivistái a jelek szerint fáradhatatlanok a magyar tanácsadóik által a fejükbe vert hülyeség ismételgetésében.

Az újdonság a jócskán lejárt lemez recsegésében az, hogy az Európai Bizottság biztosi testülete úgy döntött, elindítható a polgári kezdeményezés, vagyis egymillió európai polgár aláírásának összegyűjtése. Hab a tortán, hogy Navracsics Tibor magyar biztos egyéb elfoglaltsága miatt épp igazoltan hiányzott a testület üléséről a szavazáskor, de ez a pitiánerségnek az a szintje, ami már szóra sem érdemes.

Elképzeltem azt a terrortól rettegő belgát, aki nagy nehezen rászánja magát, hogy hosszú kihagyás után leballagjon kedvenc sörözőjébe, de mielőtt betérhetne, azzal állítják meg, hogy szerinte Orbán Viktor idegengyűlölő politikát folytat-e. Ha szerencséjük lesz a gyűjtögetőknek, nem vágja őket orrba. Egyik-másik megkérdezett nyilván tudja majd, mi a csudát akarnak tőle, olyan is akadhat, aki bevette országa sajtójának hazánkat lejárató hazugságkampányát, és aláír.

De egyben biztos vagyok. Nem kell egy év, beleértve az ezután elkezdődő alapítást is, hogy egy valóban humanista alapokon álló, józan paraszti ésszel gondolkodó emberekből verbuválódott szervezet nem egy-, hanem két-hárommillió aláírást gyűjtsön azért, hogy ezek a kifacsart szemléletű, huszadrangú problémákat az égetőek elé acsarkodó, másokat kirekesztéssel vádló intoleráns izgágák maradjanak csendben. Vagy ha ezt a szabadságjogaik aránytalan korlátozásának érzik, akkor költözhessenek a népvándorlással ideözönlők országaiba, hogy létrehozhassák az általuk ideálisnak tekinthető mintademokráciát a romokon.

De a legjobb lesz, ha egyszerűen csak tudomásul veszik, hogy Európa nem kizárólag belőlük áll. Mi is Európa vagyunk. A mi véleményünk semmivel nem alacsonyabb rendű, mint az övék. Ezért a sokszínűséget, egymás kölcsönös tiszteletét alapértéknek tekintve, a diszkrimináció tilalmának maximális figyelembevételével állíthatjuk, nekünk ugyanolyan nehéz szeretni őket, mint nekik bennünket. Úgyhogy mielőtt belénk fojtanák a szót, semmibe vennék szabadságunkat és megvonnák a szavazati jogunkat, kezdjük el keresni azt a híres európai kompromisszumot.

Gajdics Ottó - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mondom a magamét (7708) Egészség (50) Történelem (18) Jobbegyenes (2823) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Sport (729) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Vetítő (30) Autómánia (61) Nézőpont (1) Belföld (11) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>