Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
fuck-660x330.jpg

Fucxit!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hogy mit üzen a brit népszavazás az unió vezetőinek? Pofon egyszerű a válasz: “menjetek ti a picsába”!

Nem brexit, hanem fuxit, azaz “basszátok meg, elegünk lett a bevándorlókból, a mindenbe belepofázó Junckerekből, Merkelekből, viszlát, mi inkább le-, illetve kilépünk”!


Hülye angolok, angol hülyék? – tehetnénk fel a klasszikus Monty Python-i kérdést. Hisz ezzel kicsesznek magukkal, az unióval és világgal. Zuhan a font értéke, sokk van a tőzsdéken! Itt a világ vége? Nem! A zavar csak átmeneti lesz. Cameron valószínűleg megy a lecsóba, jön majd Boris Johnson, marad a konzervatív párt és majd szép lassan (a tervek szerint két év alatt) kitárgyalnak egy olyan kapcsolati rendszert, mint a norvégoké. (Esetleg a svájci modellt követik, de ez valószínűtlenebb…) Aztán minden folydogál tovább, azzal a különbséggel, hogy az angolok büszkesége megmarad és nem kell a brüsszeli hülyék előtt meghajolniuk.

Tehát inkább “Hülye unió, uniós hülyék!” – kiabálhatják a vár fokáról a britek.

Az angol polgárnak nem az árú, a tőke, vagy a személyek szabad áramlásából lett elege (bár az utóbbiból azért igen, mert kissé túlzásba vitték már az áramlást!), hanem a brüsszeli bürokraták töketlenkedéséből. A szenvtelen, nyakas angol mindig is büszke volt a hazájára. Az utóbbi időben viszont valahogy azt érezte, hogy mások mondják meg nekik, hogy mi legyen, és hogy a klasszikus “output” politikai stratégia, a kimaradás bizonyos közös dolgokból, melyek nem érik meg nekik (pl. euró bevezetése), egyre kevésbé működik.

Mert a gőgös senkiháziak, akikre a kutya se szavazott, belepofáznak abba, hogy ne lehessen végleges életfogytiglani büntetés a gyilkosoknak, hogy mennyi bevándorlót kelljen még befogadniuk, hogy a jóléti és szociális támogatások esetében nem tehetnek különbséget a családjának neveit harminc felmenőig ismerő angol és a tegnap érkezett pakisztáni között. Sajnos ez utóbbi halmazba mi magyarok is benne vagyunk. A sok százezer mosogató diplomásunkkal együtt…

A brit népszavazás eredményét elsősorban az uniós politika és az Uniót képviselő politikusok viselkedése okozta. Egyszerűen annyira utálta a brit többség a pökhendi uniós vezetőket, hogy szartak a kilépés következményeire. Mindegy mi lesz, csak “basszák meg a Junckerek, a Juncker hülyék!”

***

Öröm az ürömben: azok az emberek, akik szerint az Orbánbasi egy idióta volt, mikor egy félmondatban elengedte, hogy az Unión kívül is van élet, na azoknak jelentős része Nagy-Britanniában dolgozik és él. Egy percre gondoljunk rájuk is e vészterhes napokon és morzsoljunk el egy könnycseppet értük és a konzekvens gondolkodásért.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Politika (1582) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (146) Vetítő (30) Sport (729) Jobbegyenes (2824) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Történelem (18) Flag gondolja (36) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Mondom a magamét (7712) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>