Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
Franka Tibor zseniálisan osztotta ki a ballibeket

Franka Tibor zseniálisan osztotta ki a ballibeket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nehéz észt adni annak, akinek nincs akarata.

A brit Guardian szokatlanul feltűnő össz-szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé, amelyben durva rosszallását fejezte ki a magyar országgyűlésben hétfőn elfogadott törvény, szerintük aggályos következményeivel kapcsolatban. Az illetlenségen túl – más, szuverén ország belpolitikájában lábatlankodni –, már a cikk címe is tanárian fenyegető, szándékos fals felütés: „Orbán magához ragadja a hatalmat.”

Először: Orbánnak nem kell magához ragadni a hatalmat, ugyanis legutóbb 2018-ban a magyar polgárok kétharmada bizalmat szavazott, ezáltal pedig erős és legális hatalmat adott a kezébe. Miért kellene magához ragadnia, azt, ami az övé! Igaz, hasonló hatalommal sem Angliában, sem másutt Európában egyetlen államférfit sem ruházott fel a hazája. Ilyen rémhírterjesztést viszont, a nagymúltú baloldali The Guardian némely kezdő zsurnalisztájáról még csak elképzelhetőnek tartok, de egy egész szerkesztőségről feltételezni, túlzott udvariatlanság lenne részemről.

Másodszor: Magyarország miniszterelnökének és kormányának a koronavírus-járvány terjedésével szemben eddig kifejtett tevékenységét, intézkedéseit és rendeleteit – közvélemény kutatások igazolják – Magyarország lakosságának ismét és immár több, mint kétharmada szükségesnek, megnyugtatónak és törvényesnek ítéli. Ez pedig – csak, hogy tisztázzuk az „Orbán magához ragadja a hatalmat” igazságtartalmát – így már duplán kétharmad. Mifelénk úgy van az, hogy aki a tisztességre, a boldogulásra, a jóra mutató szándékát keresztül viszi, az előttünk sohasem veszíti el a tekintélyét.

Harmadszor: A magyar parlamenti ellenzékkel egészen más a helyzet. Ők azért futkosnak fűhöz, fához, például Önökhöz is, mert itthon már elveszítették a tekintélyüket. Semmit sem csinálnak jól, de mindenről és mindenkiről rosszat mondanak. Róluk azt tartjuk: nehéz észt adni annak, akinek nincs akarata, még nehezebb akaratot adni annak akinek nincs esze. Parlamenti viselkedésükkel maradék becsületük is semmivé lett, mielőtt ők maguk valamivé lehettek volna.

Negyedszer: Mindezt Önök is jól tudják, mégis igazságként akarják „nemzetközivé” énekelni a magyar balliberális oldal – célzottan baloldali szerkesztőségek, pártok, politikusok, például Bernie Sanders amerikai szenátor és sokan mások számára kiagyalt hazugságait.

Egy, a jövő esztendőben kétszáz éves újság, – még ha baloldali is – legalább élemedett korára adhatna. Gyanítom az Önök hitelességével kapcsolatos egyértelmű véleményünket, még a nagy múltú brit Sajtótanács (Press Council) sem gondolná másként. Magam inkább a ködös Albion egyik valóban kiemelkedő világító tornyának, bizonyos Winston Churchillnek, a brit sajtó tisztességét illető kijelentésével értek egyet: „Én mindig híve voltam a szabad sajtónak, bár néha egészen undorító dolgokat mondanak.”

Például, amikor hazudnak.

Franka Tibor - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Gazdaság (657) Nagyvilág (1454) Tereb (140) Belföld (6) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5292) Sport (729) Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (2025) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>