Ma 2021 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
„Forradalmi” javaslatot tettek a dopping ellen harcolók

„Forradalmi” javaslatot tettek a dopping ellen harcolók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A koppenhágai javaslattevők talán egy kissé elkéstek.

Tizenhét nemzeti doppingellenes szövetség fogalmazott meg javaslatokat a dán fővárosban a tiltott szerek használatának visszaszorítására.

A javaslat lényege, hogy váljék összeférhetetlenné az, hogy egy sportvezető a nemzetközi sportági szakszövetségekben vagy éppen a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban ezzel egyidejűleg pedig a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségben (WADA) is tagsággal bír.

A legjobb példa erre jelen pillanatban a brit Craig Reedie, aki a WADA elnöke és egyben a NOB tagja is.

Hurrá, végre egy építő jellegű, előremutató javaslat a tisztelt sportdiplomaták részéről! Esetleg elkezdhették volna korábban is, ennyire kézenfekvő dolog ugyanis kevés van a sportéletben, már ha töretlenül hiszünk a sport tisztaságában.

Talán emlékeznek még kedves olvasóink egy magyar sportvezetőre, aki a valószínűleg leginkább doppingérzékeny sportág, a súlyemelés nemzetközi szervezetének irányítójaként volt tag a doppingellenes ügynökség legfőbb vezető testületében, akkoriban, amikor kis túlzással a súlyemelő-edzőtermek klímaberendezései is ontották magukból a tiltott szereket.

Az eredmények, vagy inkább a doppingvétség miatt törölt eredmények sokan emlékezetében élnek még, azokra visszagondolva a koppenhágai javaslattevők elkéstek néhány évtizedet.

Juhász Attila

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Belföld (6) Mozaik (83) Életmód (1) Jobbegyenes (2004) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nagyvilág (1454) Mondom a magamét (5221) Flag gondolja (33) Egészség (50) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Tereb (140) Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (254) Politika (1578) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>