Ma 2021 május 09. Gergely napja van. Holnap Ármin, Pálma napja lesz.
Fekete-Győr lecsukatná Petőfit

Fekete-Győr lecsukatná Petőfit

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bajban mutatkozik meg, ki milyen ember.

A Momentum elnöke összekeveri a márciusi ifjakat a Habsburgokkal kollaboráló magyarellenes erőkkel. Mindezt a Face­book nevű internetes közösségi felületen teszi, ahol a nemzetközi nagytőke ipari méretekben manipulálja a világ közvéleményét, korlátozza a nemzeti politikai erők szabad véleménynyilvánítását. Fekete-Győr március 15-i ünnepi posztjában arról hadovál, hogy az 1848-as forradalmi ifjúság pont azt akarta, amit most ők: a Nyugathoz való csatlakozást. Mindezt annak a történelmi eseménynek a kapcsán állítja, hogy egy nyugati hatalom ellen vívtunk szabadságharcot.

Valójában pont az ellenkezőjét akarták Petőfiék, mint amit a Momentum képvisel.

A magyar forradalmárok az ellen a mentalitás ellen harcoltak, amit a volt MSZP-s trénerek kitaláltak és begyakoroltattak Fegyőr Bandival és társaival. Úgy is mondhatnánk, hogy az 1848-as nemzeti liberális gondolat és a 2021-es nemzetellenes liberális törekvés szöges ellentétei egymásnak, az előbbi képviselőit az utóbbiak börtönnel és elhallgattatással fenyegetnék, ha a jelenben találkoznának. Fekete-Győr Petőfit álcázott vagyonnal, mutyizással és a szólás­szabadság eltiprásával vádolná – vagy bértollnoknak nevezné, akit simán eltiltana az írástól.

Nem kell sokat erőlködni, hogy igazoljuk az iménti állításokat. Elég felidézni a Momentum tetteit, amelyek meghatározzák a politikájukat. Vegyük szépen sorra, hogy mit pakoltak le eddig a hazai közélet asztalára!

Kezdjük azzal, hogy néhány volt MSZP-s és SZDSZ-es pártapparatcsik kitalálta: kellene egy fiataloknak szóló politikai szerveződés, amellyel erősíteni és legitimálni lehet a korrupcióban és népnyúzásban érintett ballib, valamint a fasisztoid rasszizmusban érintett szélsőjobbos pártok szövetségét. Ezért hazahívtak néhány felső középosztálybeli, tehetős családból származó csemetét a külföldön kipárnázott állásaikból, meg­győzték őket, hogy anyagi és más erőforrások bőven a rendelkezésükre állnak, a kiképzést és a médiát megkapják, nekik csak az a dolguk, hogy tegyék, amit mondanak nekik a felnőttek. Volt sok tréning és ötletbörze, közösségszervezés és toborzás, hogy felkészüljenek az SZDSZ megürült helyére. Hogy erre honnan volt forrásuk, azt csak feltételezni tudjuk,

de nem kell hozzá összeesküvés-elméletet gyártani akkor, amikor a világ leggazdagabb üzleti és politikai hazardőrjei, valamint számos nyugat-európai kormány nyílt harcot folytat a magyar nemzeti politika képviselőivel szemben.

Aztán folytassuk a sort a Momentum rajtjával, a NOlimpia-kampánnyal, amely olyan tisztán és egyértelműen szolgálta a rivális pályázók érdekeit, hogy ennél egyértelműbb hazaárulásra nemigen tudunk példát mondani a rendszerváltás utáni évtizedekből. Itt sem világos, hogy kik finanszírozták az 1600 „önkéntes” aláírásgyűjtő tevékenységét vagy a piacvezető on­line médiumok hetekig tartó együttműködését, ami szintén nem olcsó mulatság.

Mert bizony ezen költségek nélkül soha nem gyűlt volna össze annyi aláírás, amely visszalépésre kényszerítette a pályázó fővárost.

Több száz millió forint mozgatásáról és elköltéséről beszélünk, amely nyilván nem a Momentumon keresztül zajlott, és olyan profi módon lett megoldva, hogy ez a tény az erre képes szervezetek körét jól behatárolja. Egy ilyen nyílt kollaboráció az idegen hatalmakkal olyan elsődleges reakciót vált ki a közvéleményből, mint amikor az ember eltöri a lábát, és az első pillanatokban még nem érez komoly fájdalmat. Most még sokan ennél a fázisnál tartanak, de ne reménykedjen Fekete-Győr, mert ha elmúlik a trauma okozta önvédelmi reakció, és megjön a kínzó fájdalom, akkor mindenkinek világos lesz, hogy mit tettek ezek az elkényeztetett felső középosztálybeli ficsúrok.

A határon túli magyar politikusok elleni kampányolásuk sem szorul részletes magyarázatra. Amikor Fekete-Győr a magyarellenes román jelölt mellett állt a színpadon, biztos nem a márciusi ifjakra gondolt ő sem. Vagy ha igen, akkor tényleg nagyon ostoba.

Ne hagyjuk ki a felsorolásból azt sem, ahogy az Európai Unió testületeiben folyamatosan a magyar érdekek ellen dolgoznak, a gazdag nyugati „magországok” érdekei szerint. Ha valami, ez biztosan kiváltotta volna Petőfi és társai megvetését.

És itt is igaz a mondás, hogy bajban mutatkozik meg, ki milyen ember. A koronavírus-járvány legkritikusabb pillanatai­ban, amikor családok ezrei aggódnak vagy gyászolnak, Fekete-Győr ebben csak lehetőséget lát arra, hogy a zavarosban halászva politikai előnyöket szerezzen.

Próbáljuk meg elképzelni, ahogy Petőfi forradalmi hangulatú verset ír arról, hogy miként akadályozták meg a világ legrangosabb sporteseményének hazai rendezését, hogyan kollaboráltak külföldi hatalmakkal azért, hogy az ő korrupt báb­pártjaik kerüljenek hatalomra megint vagy az erdélyi, a kárpátaljai és a felvidéki magyar jelöltekkel szembeni kampányolásról!

Azt a verset nem Petőfi írná.

Békés Bence

A szerző újságíró

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Heti lámpás (254) Mozi világ (440) Nagyvilág (1454) Mozaik (83) Kultúra (6) Mondom a magamét (5285) Tereb (140) Autómánia (61) Gazdaság (657) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Tv fotel (65) Belföld (6) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Jobbegyenes (2021) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>