Ma 2021 július 30. Judit, Xénia napja van. Holnap Oszkár napja lesz.
gulyforradalom-660x330.jpeg

Fehértulipános gulyásforradalom

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A történelem lassan kimeríti Isten virágoskertét, bár ha forradalmi hangulatban kerül az ember, mindig lehet újítani…

Hétfő este a haladó értelmiség és a “CEU-t védő diákság” vasárnapi maradványa, illetve maga Mécs Imre talált rá sorsszerűen a mozgalmuk jelképére, mikor a Sándor-palota előtti kertben virágzó fehér tulipánokat tépte le és vágta hozzá a köztársasági elnök rezidenciáját védő rendőrökre.

Mivel vasárnap nem sikerült valami hasonlót produkálniuk, mint ami 2006 őszén történt – hála a rendőrség higgadtságának – ezért Gulyás Márton hivatásos provokátor most mindent megtett azért, hogy az egykori rendőrattak emlékével együtt járó elfojtott érzelmeket, a lelkifurdalást, a bűntudatot, a szégyent ismét a felszínre hozza a kollektív tudattalanból, és visszájára fordítsa azt. Azaz kiprovokálja a rendőrattakot, hogy azt lehessen majd mondani, hogy

“látjátok, Orbán és Pintér sem különb, mint Gyurcsány, vagy Gergényi!”

Gulyás Marcinak ugyan nem sikerült teljesen a terve, azonban a showt félig-meddig ellopta, mikor addig basztatta és festékes flakonokkal dobálta rendőröket, hogy azok bepipultak és rászóltak, hogy “kalap kabát”!

És láss csodát! Két dolgot ért el a mi jó Marcink, amit semelyik tüntetőnek nem sikerült. Név szerint is bekerült a hírekbe, illetve a rendőrök segítségével ő egyedül – a tüntetőkkel szemben – bejutott a Sándor-palotába. A rendőrök ugyanis biztonsági okok miatt, mielőtt előállították volna hatóság elleni erőszakos fellépés miatt, oda vitték be, hogy ne legyen meg Marci teljes öröme, aki jól láthatóan arra játszott, hogy sok-sok fotó készüljön majd róla, mikor elviszi a meseautó. Ez utóbbi azonban nem jött össze… Annyit azonban elért, hogy a szabadságtól (is) megrészegült tömegecske elkezdte skandálni, hogy “rendőrállam!” Ami, valljuk meg, annak fényében, hogy ez egy bejelentés nélküli, spontán demonstráció volt (azaz nem a törvényes úton történt) és mégis minden oszlatás nélkül megtarthatták, illetve elmondhatták a résztvevők a véleményüket, sőt, még a rend őreit is kicsit megdobálhatták – erős túlzás.

Azért megérne még egy-két posztot az is, hogy vajon ez a Gulyás gyerek miből él? Mert ha nem Soros tölti ki neki a csekket, akkor csak a lukpénz juthat az eszünkbe…

Az pedig, hogy körülbelül ezerötszázan voltak jelen a hétfői afterpatyn (amely szám még egy Vasas meccsen is kevésnek számít!), és az összesereglettek tevékenysége is kimerült egy kis óbégatásban, meg egy kis áderezésben, jól mutatja a helyzet komolyságát, illetve az egyre komolytalanabbá válását!

Zárójel kérdések: az 1500 fő egy állítólag senkit nem érdeklő sportesemény kapcsán nevetséges szám, akkor egy állítólag mindenkit érdeklő közügy kapcsán mi? És ha 1500 fő néző kevés a profi focihoz, tehát szét kell zavarni a ligát a haladó sajtó szerint, akkor mit tegyünk az ellenzékkel?

De vissza tüncihez.

A spontán összesereglett tömegecske a Várból azután az állami rádió épületéhez vonult, ahol még egy kicsit köpködtek a rendőrökre, volt egy kis taszigálás is (hátha sikerül kiprovokálni egy rendőrattakot, de nem…) még elmantrázták hogy “Orbán takarodj”, és végül az est fénypontjaként egy lány kitűzte az uniós zászlót az épületre. (Ami politikai szemmel nehezen értelmezhető.) Majd mindenki hazament… Vagy a Mekibe, hogy várják a következő bulit.

A fehér tulipán pedig bekerült az őszi rózsa mellé a vörös vázába.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Vetítő (30) Politika (1578) Kultúra (6) Gazdaság (659) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2083) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1456) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5459) Belföld (6) Életmód (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Tereb (138) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>