Ma 2023 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Ezek tényleg ennyire hülyék?

Ezek tényleg ennyire hülyék?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Íme a nagy csapat!
Egy régi és egy új eseten mutatom be, mi is a mozgatórugója az ellenzéki politikának (politikusoknak, médiának).

A régi mese, azaz mantra1:
- Brüsszel komoly pénzekkel támogatja Magyarországot. Elég csak megnézni, mennyi olyan fejlesztés van, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Ennek megvilágítására vegyünk egy mindennapi példát.
Eladom az autómat, és abból bővítem a lakásomat.
Tegyük fel ebben az esetben azt az egyszerű kérdést, hogy annak, aki megvette az autómat, hálásnak kellene-e lennem és engednem, hogy megmondja, mit tehetek a pénzemmel, melyik téglát, ablakot vehetem meg, kivel bővíttetem a lakásomat, hogyan rendezem be a szobámat és mit csinálok majd abban?

Pedig az analógia teljesen egyszerű. Az EU szerződést kötött a Magyar Állammal, amelyben nem jótékonykodott, hanem elvárt és vállalt is kötelezettségeket. Méghozzá azt, hogy cserébe a magyarországi piaci nyitásért, stb. forrásokat biztosít. Ha tehát az EU forrást biztosít, nem tesz többet, mint kifizeti azt az autót, amelyet Magyarország eladott.
Igen, tudjuk, hogy nem egészen jó az eladott autó példája, mert az EU megmondja azt is, hogy mire költheti Magyarország a pénzt..., viszont arra azért már a legelvakultabbaknak is kinyílhatna a bicska a zsebükben, ha autója megvásárlója már azt is meg akarja szabni, mit tehetünka hálószobánkban, vagy kit engedünk a lakásunkba.

És akkor tegyünk itt egy megjegyzést, amit majd a másik példa után bontunk ki.
Az autónkat megvásárló személy teljes egészében tisztában van azzal, hogy nem szólhat bele abba, kit engedünk be a lakásunkba, vagy milyen bútort vásárolunk oda.

A legújabb, a mantra2:
- Az Európai Néppárt (EPP) felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Ennek megvilágítására is hozzunk egy mindennapi példát.
Ha szombat este nem vacsorázunk egy adott étteremben, ahol mindig szoktunk, annak több oka lehet. Vagy kidobtak bennünket onnan, vagy nem engedtek be bennünket, vagy nem akartunk az adott szombaton oda menni.
Van különbség a három állítás között? De még mennyire!
A mantra2 ugyanis azt jelenti, hogy nem engednek be bennünket a megszokott helyünkre vacsorázni. Vagyis hazugság, mert hogy mi nem akartunk oda bemenni!
Ezt a hazugságot pedig nem más terjeszti, mint a teljes balliberális politikai oldal, beleértve nem csak a politikusokat, hanem az őket hajszoló, na meg nekik szurkoló médiatábort, nem csak Magyarországon, hanem az egész Nyugatot uraló balliberális médiakánont is.

Ha pedig ez ennyire egyszerű, tegyük fel a kérdést, hogy hülyék ezek, esetleg nem értik pontosan miről beszélnek?
A válaszhoz nem kell vörösdiploma, summa cum laude doktori irodaomból, vagy világhírű politológiai mesterfok a CEU-n. A válasz egyszerű, mert akik a két mantrát, meg számolatlanul többit is sulykolják, hazudják, terjesztik nap mint nap, azok nem hülyék, kristálytisztán ismerik és látják a tényeket, a valót, az igazat.
Szanyi, Ujhelyi, Jávor, Gyurcsány, Juncker, Weber, Timmermans, Macron, Soros, a Soros-féle "civil" szervezetek Sargentinistől, a The New York Times, a BBC, a Süddeutsche Zeitung, a Hvg, az Index, a 24.hu, az RTL Klub, az ATV munkatársai nem hülyék, nem fogyatékosok, csak valami olyat szeretnének, amit igaz szóval nem lehet eladni.
Ők ugyanis áruként tekintenek Magyarország függetlenségére, a magyar emberek szabadságára és nemzeti önrendelkezésére, tesznek hagyományainkra, kultúránkra, amit aprópénzért feláldoz(ná)nak egy liberális multikulti eszme oltárán, persze némi hatalomért és sok-sok pénzért cserébe.

Mivel ezt nem mondhatja ki a magyarországi ellenzék és médiatábora, ezért próbálják meg a mantra1 és mantra2-höz hasonló hazugságokat göbbelsi propagandagépezetükkel addig sulykolni, amíg azok (szerintük) igazsággá nem válnak.
Hogy ezzel támogatóikat, olvasóikat, végső soron a választókat nézik le? Hát, igen!
Csakhogy abban tévednek, hogy nekik már-már senki sem hisz. Hitelességük olyannyira megkopott, hogy hiába a brutális médiafölényük az interneten (is), hiába a nemzetközi politikai és végtelen pénzügyi háttér, a tömegek - nem véletlenül - már annak ellenkezőjét hiszik, mint amit ők állítanak.
Közvetve bár, de az egyre durvább támadásaikkal éppen Orbán Viktor és kormánya szekerét tolják.
Vagyis: ezek mégiscsak nagyon hülyék!

Üdvözlet,
 KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2577) Vetítő (30) Sport (729) Autómánia (61) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (261) Mozaik (83) Mondom a magamét (6707) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (518) Gasztronómia (539) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gazdaság (676) Történelem (15) Tv fotel (65) Kultúra (6) Tereb (142) Nagyvilág (1306) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>