Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Ez kell megint?

Ez kell megint?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kell jobb ébresztő?

Örömünnepet ül az ellenzék, Hódmezővásárhelyen nyertek. És tényleg. Mi következik ebből? Semmi. Vagy annyi, hogy – gondoljanak bele! – mi lesz, ha április 8-án is ezek győznek. Kell jobb ébresztő? 

“Miniszterelnök úr, Ferencem, tartom a széket, csak kényelmesen, igazítom a párnát, nadrágot, csüccsenjél!” – mondta fegyelmezetten hízelgő hangon Vona Gábor egykori nemzeti radikális Gyurcsány Ferenc egykori majdnem baloldalinak az első kormányülés előtt.

De nem úgy van az! Gyurcsány Ferenc körbenézett: Szél Bernadett, Karácsony Gergő és Molnár Gyuszi hol vannak, hogy ülését melengessék?

De ott a Hiller Pista. Isteni lesz oktatási miniszternek. Annyira szeret reformálni, hogy csak na! Anno, ha lett volna még egy ciklus, régen nincs magyar oktatás, úgy benne voltunk a lendületben. De ami akkor nem sikerült, jöhet most!

Tanulni? A francokat. A progresszív kormány megvalósítja a diákok követeléseit. Napi két óra, és ott is közben az okostelefonjaikat bigyózhatják. Ez rendkívül költséghatékony, nem kell például tankönyv és tanár.

Fekete-Győr András sportminiszter lelkesen helyeselte a javaslatot. A nehéz tárgyak mellett a könyvektől is félt mindig egy picit. Az a sok betű megzavarta a kreatív gondolkozásban. Ebben a sportminiszterségben azonban látott perspektívát. Nincs tornaóra, nincs sporttámogatás, isteni egy meló ez! Fodor Gabi is ezt szerette volna, azonban a Momentumnak három taggal többje van! Kár, hogy ők nem lettek kormánytagok… De hát kell elnökhelyettes, külpolitikai felelős, és Bazsi, a tagság.

Szél Bernadett zöldügyi miniszter durcásan meredt maga elé. Éppen nem tudta, miért dühös a világra, ez azonban nem zavarta a semmittevésben. Paks bezárva, orosz gázvezetékek elcsavarva, ország energiatartaléka maximum három napra elegendő – és? Hétvégén kimegy Velencébe egy bio-konferenciára, aztán legfeljebb ott marad.

Czeglédy Csaba igazságügy-miniszter nem volt jelen, éppen aktákat égetett az alagsorban. Molnár Gyula belügyminiszter érdeklődve megjegyezte: hát, ugye, meg tényleg. Ez felszólalásra ingerelte Karácsony Gergely tárca nélküli minisztert is, aki jelezte, hogy messzemenően egyetért a javaslattal.

Vona Gábor strammul feszített a hadügyminiszteri székben. Volt ideje begyakorolni a megfelelő tartást. Sok dolga ugyanis nem volt. Határzár feloldva, hadsereg feloszlatva, a maradék rendőr Korán-tanfolyamra küldve, a minisztérium melletti nyuszisimogató bázis létrehozva. Feladat teljesítve.

Vadai Ágnes és Niedermüller Péter viszont veszettül nézett egymásra.Külügyminiszter még nem lett kinevezve, most egymással versenyeztek, hogy melyiküknek van jobb ajánlása. Amerikai veri a brüsszeli kártyát?

Dúró Dóra egészségügyi miniszter magával viaskodott. Néha megpróbált szólni, aztán megijedt a hangjától. Végül beletörődött, ha kórház privatizáció kell Gábor szerint a néppártosodáshoz, hát nyilván az kell.

Vágó István csak merengett. „Furcsa gondolatok, ha éppen eszembe jutnak” minisztériuma eddig még nem volt Magyarországnak, így az egész tárca felépítésén még töprengeni kellett. De legalább volt rá költségkeret.

Dobrev Klára nem volt pénzügyminiszter. Csak alá tartozott. Ő számolt. Megfelelően és jó helyre számolt.

Ez április 9-e világa, ha ezek nyernek.

fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mondom a magamét (6251) Politika (1581) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Életmód (1) Tereb (142) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1464) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Gazdaság (667) Jobbegyenes (2388) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Kultúra (6) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>