Ma 2023 február 02. Karolina, Aida napja van. Holnap Balázs napja lesz.
6568853920d8be8743214d3e193f492a.jpg

Európa válaszúton

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Mi most nem egyszerű időket élünk, de álláspontunk az, hogy Magyarország minden nehézség ellenére képes volt a legnagyobb mértékben megőrizni mindazt a jót, ami kapcsolatainkban rejlik…

A világot érintő kérdésekben, akárcsak más kérdésekben, Magyarország jó partnere lesz Oroszországnak” – mondta Kazany­ban Orbán Viktor magyar miniszterelnök orosz kollégájának, Dmitrij Medvegyevnek, aki hasonlóan megfontolt szavakkal válaszolt: „Az Európai Unióval jelenleg meglévő közös problémák ellenére Magyarországhoz fűződő kapcsolataink szilárdak és barátiak.”

…Ellenére, ellenére…

…Ápolnánk a kölcsönösen előnyös, baráti kapcsolatokat, ha hagynák. A vezető politikusok a nyilvánosság előtt virágnyelven beszélnek. Az egyik azt mondja, „minden nehézség ellenére”, mire a másik azt feleli, „a jelenleg meglévő közös problémák ellenére…” És mindenki tudja, miről van szó: Pax Americana. Az új világrend, amely káoszt és növekvő feszültségeket hozott Európába, amit még tíz évvel ezelőtt a béke szigetének hittünk. Amelyik kerekperec megmondja, kivel barátkozhatsz, kivel kereskedhetsz és kit kell akár akaratod ellenére is ellenségnek tekinteni.

A hazug illúzió azonban véget ért. Európa válaszút elé került. Vagy megtalálja a saját útját és azon végre el mer indulni a saját belső késztetései és törvényei szerint, vagy pedig belefullad abba a káoszba, amit egy külső, az európai lassú megerősödést növekvő ellenérzésekkel figyelő hatalom szabadított rá. A legújabb kori népvándorlás lépéskényszert hozott. A neoliberális világálom szertefoszlott, és bár a rögeszmés emberjogisták, a multikulti eszelős hívei a maguk álszent és hamis humanizmusával még igyekeznek fenntartani a népek kohója mesét, befogadni akarván minden erre járót, az európai országokban növekvő mértékben lázad fel a lakosság az őt elárasztó másság ellen.

Európa lassan, döcögve, meg-megrémülve saját bátorságán, de védekezik, s ahogy erősödik a népvándorlás hulláma, úgy erősödik a dac és a védekezési technika. Az Európai Egyesült Államok titkos terve ezekben a napokban bukott meg végleg és visszavonhatatlanul. A nagy liberális világmanipuláció, amely már majdnem totális győzelemre állt, melynek jelképi alakja, egy szakállas nő, aki diadalmasan emel magasba egy világító vibrátort, egyre több országot hódított meg, s úgy látszott, hogy diadalútján nem lehet megállítani. S ahogy New Yorkban a Szabadságszobor, úgy Brüsszelben egyszer majd egy szakállas Conchita hirdeti az új világ eljöttét…

De nem így lett. A demokratikusnak hazudott arab tavasz borzalmai elől menekülő vándorok százezrei sokkolták Európa népeit, akik mintha valami delejes álomból ocsúdnának fel, rémülten néznek egymásra: úristen, ilyen hülyék vagyunk? Mit tettek velünk? Kik tették ezt velünk?

Európai népei előtt ugyanaz a feladat áll, de mindenkinek másképpen kell megoldania: a franciának francia módra, az angolnak angolként, a németnek német módra, a magyarnak magyarként és így tovább kell megvédelmeznie saját nemzeti értékeit és létezési formáit. Mindenkinek a maga módján, de egy közös feladatot kell megoldani. E cselekvések közös nevezője a patriotizmus, mely kiterjeszthető lesz európai léptékekre is, megteremtvén végre azt, ami eddig nyomasztóan hiányzott: az európai ethoszt, ha úgy tetszik, azt az európai erkölcsöt, ami az európai embereket – származástól és nyelvtől függetlenül – európai polgárrá teszi.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1305) Gazdaság (675) Politika (1581) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6587) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2537) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Sport (729) Belföld (8) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>