Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
És akkor Karácsony Gergely intésére a Gyurcsány-szoborpark életre kelt vala

És akkor Karácsony Gergely intésére a Gyurcsány-szoborpark életre kelt vala

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A panoptikum következő szereplője Lamperth Mónika!

Híre kélt, hogy meggyötört tekintetű Demszky Gábor, az adriai partvidék közismert olajbogyó-dunsztolója lehet Karácsony Gergely új főtanácsadója. Főjegyzőnek Gurmai Zita eltitkolt ikertestvére, Lamperth Mónika érkezik. A sublót mögül pedig előbújtak a Böszme egykori szóvivői, Gál J. Zoltán és Batiz András, akik az új főpolgi kampányát építgették. Már így is lenyűgöző a tabló, ám nekem még hiányzik róla néhány pofa – mondom is, kik. Remélem, őket is reaktiválják hamarosan!

Demszky Gábor egy tavalyi 24.hu-interjúban ]]>azt magyarázta]]> teljes komolysággal, fején üzbég sapival (tyubityelka), hogy az ellenzéknek ki kell vonulnia a parlamentből, a rezsimet pedig fénymásolt szamizdattal, lakás-szabadegyetemekkel, illetőleg a Kenedi „Jancsi” lakásán üzembe helyezett „kutatóhellyel és butikkal” lehet térdre kényszeríteni. Már zuhanás közben (tudniillik a röhögéstől leestem a kanapéról) arra gondoltam, milyen jót tenne ellenzékünknek, ha újra alkalmaznák valamire ezt a kedves, tyubityelkás urat. Óhajom, ]]>úgy tűnik]]>, meghallgatásra talált. Demszky kinevezésének valószínűségét jelentősen növeli az a körülmény, hogy Karácsonyék cáfolták az értesülést.

A panoptikum következő szereplője Lamperth Mónika, aki a kies XV. kerületet hagyja ott, hogy jegyzőből főjegyzővé lépjen elő. Csak remélhetjük, hogy 2002 óta leszokott kedvenc hobbijáról: családanyák testüreg-motoztatásáról… 

Eközben tegnap föllebbent a fátyol arról, kik segítették Karácsony győzedelmes kampányát. Itt újabb két Gyurcsány-múmia perdült a napfényre: Batiz András és Gál J. Zoltán. Mindketten obsitos szóvivők voltak a daliás szemkilövetős kormány idején. Zoltán egyébként az MSZP-s propagandaipar kiérdemesült sztahanovistája, aki arról is ismert, hogy 2006 májusában fölhívta telefonon Vörös T. Károly Népszabadság-főszerkesztőt, s fölajánlotta közlésre a „főnök nagyon jó” beszédét. Igen: az őszödit…

Hiányzók

Ám Demszky, Lamperth és Gál J. mellett van még egy csomó, hasonlóan hiteles, balliberális arc 2010 előttről, a harmadik magyar köztársaság aranykorából. Őket sem szabadna kihagyni a habzsi-dőzsiből.

  • Első körben ott van Hagyó Miklós, aki simán lehetne Karácsony antikorrupciós főpolgármester-helyettese.
  • Mesterházy Ernő, Demszky korábbi tanácsadója felelhetne a városháza ázsiai külkapcsolataiért: ezt a feladatot Baliról is könnyedén elláthatná, ahol ]]>csinos kis luxusvillaparkja]]> van.
  • Tátrai Miklós (ha már kikerült a kóterból) megkaphatná a kaszinóügyeket.
  • Szetey Gábor cuki lenne Pride-ügyi főpolgármester-helyettesként.
  • Veres Jánosra szabták a sajtóelhárítást: ő készséggel lefejeli a túl érdeklődő riportereket.
  • Gergényi Péter egy viperás lovashadosztály élén a Főpolgármesteri Hivatal biztonságára ügyelne.
  • Gyurcsányt pedig a Városháza büféjében tudnám elképzelni pohárnokként (és szerintem ő is magát).

Nem ígéret, fenyegetés!

„Vissza kell adni a főváros megtépázott szabadságát!” – búgja Karácsony Gergely, majd ugyanezzel a lendülettel kiadja a hadparancsot a Lokál közterületi terjesztésének ]]>betiltására]]>. (Nekem erről Tamás Gáspár Miklós jut eszembe, aki annak idején a Magyar Fórumot árusító újságosbódékat akarta fölborogatni.) Szintén a szabadság és a sokszínűség bajnokaként máris megüzeni Dörner Györgynek, az egyetlen nemzeti radikális színházigazgatónak, hogy ha lejár a mandátuma, ne is álmodozzon arról, hogy újra övé lesz az Újszínház. Gondolom, a simán csak nemzeti érzelműként, „fideszesként” beskatulyázott igazgatókra is ugyanez a sors vár.

S közben hosszú fölsorolásba kezd, mi mindent állítana le, fúrna meg. hagyatna abba, tenne tönkre. Ez ugyanis most a legfontosabb: a rombolás. Például: megpróbálja leállítani a fővárosi sportberuházásokat, megfúrni a Liget-projektből azokat az épületeket, amikre még nincs építési engedély, eldózerolni a német megszállás áldozatainak Szabadság téri emlékművét, lefújni a Római Part mobilgát-építését. És csak jönnek az újabb és újabb elmebeteg ötletek, tervek, mi mindent verne még szét, miközben még azt sem memorizálta, hogy talál oda a dolgozószobájához. A jól értesült HVG.hu úgy tudja: a Karácsonyék szerint kormányzati holdudvarhoz köthető éttermek, kávézók teraszengedélyét is felülvizsgálják. Orbán örülhet, ha maradhat a Karmelita kolostorban. Aztán majd a rakpartokat is lezárják valamikor az autók elől, mert a Duna-part a hippiké és a rollereseké, vegyük tudomásul! Amúgy pedig Wass Albert náci volt – osztja meg velünk mintegy mellékesen lenyűgöző történelmi és irodalmi ismereteit az új főpolgármester.

Elvileg van néhány olyan ígérete is, ami nem járna rombolással, ám azok végrehajtása fölöttébb kérdéses, a jövő ködébe vész. Karácsonynak szótárnyi kifejezése van arra, hogyan csússzon ki angolnaként, ha bármi érdemit kérdeznek tőle:

„Az is lehetséges…”, „hosszabb távon majd…”, „nem akarom túlvállalni magamat…”, „nem ismerem a számokat…”, „csak fokozatossággal…”, „látványos, gyors változás nem várható…”, „a ciklus végére remélem…”, „végig kell gondolni…”.

Íme: Karácsony személyében a kimúlni hitt SZDSZ teljes vértezetben visszatért, s vele Gyurcsány régi és új szoborparkja is mozgásba lendült. Még csak egy napja van hatalmon, de már ez is sok volt belőle.

Pilhál Tamás ]]>- www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6144) Történelem (15) Egészség (50) Gazdaság (665) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Tereb (141) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Belföld (7) Jobbegyenes (2340) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Heti lámpás (259) Politika (1581) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>