Ma 2021 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Elnököt választ a Momentum: de hol van Conchita Wurst?

Elnököt választ a Momentum: de hol van Conchita Wurst?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szép arcok.

A fenti képen a Momentum Mozgalom tisztújító közgyűlésének elnökjelöltjei láthatóak. A hasonlóság nem rokoni szálakat, hanem „elvi egyetértést” mutat. Versengésük tárgya: ki tudja jobban felélni az államtól kapott tízmilliókat a leglátványosabb semmittevés mellett. Berlintől Amszterdamig keresgélve a „magyar demokratákat”. Ahogy Fekete-Győr András fogalmazott: a pártmunkában most az „elmélyülés, megismerés, újratöltődés, tervezés, továbbmenés” következik.

Szép arcok. A Kedves Olvasónak is talán csak egy hiányzik a tablóról: Conchita Wursté. Az osztrák celeb sem azért mulasztott gyaníthatóan, mert nem magyar állampolgár – hiszen a Momentum globalista és nagyon nyitott párt, miért nem vezethetné őket akár egy genderileg nyitott műanyag hajkefe is?

Wurst úrhölgy azonban az elmúlt időszakban fazont váltott, szakálla és haja ki lett szőkítve. (Az erősebb idegzetűeknek kép lent.) Márpedig a jelek szerint a Momentum vezető-aspiránsainak először át kell menniük egy szakértő borbély-zsűri tesztjén, hogy elnöknek indulhassanak.

Mondanám, hogy ez egyszerű vicc, vagy divathóbort, ha világszerte nem erre a fizimiskára montíroznák „a világot megváltó, tiszta, új generáció” összes képviselőjét. Rendre ismeretlen, vagy talán már az unalomig emlegetett alapítványoktól érkező pénzekből. A világért sem akarnám tehát Fegyőréket megbántani olyan indiszkrét kérdésekkel, hogy mégis, miből gründolták a pártot.

Hiszen erre eddig sem volt válasz – a mikroadományokat leszámítva. Most meg már minek? Hiszen három százalékos választási eredmény után jár az állami támogatás – őszintén, miért is, akkor tutira nem fogadnak el „szürke” pénzeket? -, s abból már futja egy kreatív könyvelőre.

De mihez is kezd most ez a Momentum az évi több tízmillió forinttal? Április 8-a után a főnökök ugye lemondtak, hogy majd újraválasszák őket a jövő vasárnapi tisztújításon. Addig nyilván pihiznek.

Vagy, ahogy a régi – és reményei szerint új – elnök Fekete-Győr András oly frappánsan fogalmazott: elmélyültek, ismergették magukat, újratöltődtek, hogy aztán megtervezzék a továbbmenést. Az ilyesmihez nem tudom, mennyit kell inni és szívni, de nem lehet könnyű meló…

Fegyőr jövőre vonatkozó terveiről csak annyit lehet tudni, hogy mostantól többet szeretne a tagságra figyelni. Ez legalább akkora horderejű koncepció, mint az LMP vidékjáró programja. Nesze semmi, fogjátok!

Egyik kihívója, a pécsi Nemes Balázs – vezető képünkön jobbra – szintén a Szél Bernadett-féle megközelítés híve. Beszélni kell néha a tagokkal, és kell alapszervezet a megyeszékhelyeken is. Ezen kívül kellene egy politikai vízió is, ami most ugye még mindig nincs. Félve kérdem: miért lép be valaki egy olyan pártba és vállal ott elnökjelöltséget, ha maga a szervezet annyira sem képes, hogy kinyögje, fiú-e vagy lány, esetleg en bloc LMBTQ?

A felvetésre a harmadik vezér-aspiráns, Dukán András Ferenc ex-elnökségi tag ad igen meglepő választ: Le kell váltani az Orbán-kormányt! Hát ez valóban az elmúlt évtized legfrappánsabb ellenzéki jelszava! Mit fognak ezen június 10-én vitatkozni…

Amúgy természetesen Dukán úr is nagyon akar mozgalmat építeni, meg tagokkal, főleg vidékiekkel barátkozni.

Ennek fényében lássuk a Momentum Mozgalom három legfrissebben meghirdetett eseményét – ezek komolyak, a párt honlapján mgetekinthetőek!

Június 3-án, vasárnap délután háromra egy vidám családi piknikre várják az érdeklődőket. A brüsszeli ]]>Parc du Cinquantenaire]]>-be. Itt izgalmas programokkal, némi harapnivalóval és sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat, gyerkőcöket és szülőket egyaránt! Ha esik az eső, a program természetesen elmarad.

Egy nappal később a Szimpla Kaffeehaus Budapest-be várnak mindenkit este fél nyolcra. Kéretik ide elhozni az ötleteket, kérdéseket – és a közéletről vallott vélemények se maradjanak otthon! A félreértések elkerülése végett a pontos cím: 10245, Berlin-Friedrichshain, Gärtnerstraße 15. 

Kedden pedig minden derék demokrata már fél hétkor számíthat egy krigli momentumos sörre, ha politikai témákat akar megvitatni. Ha valaki Balassagyarmatról jönne, kéretik időben elindulni, hogy odaérjen az amszterdami Café Koosjéba.

Hát tudják, ezért valóban érdemes ezt a szervezetet a magyar adófizetők pénzéből támogatni…

U.i.: Június 17-én, immár új elnökkel, a bécsi Augartenben is lesz buli, ugyanitt jutányos áron beszerezhetőek az új Conchita Wurst képek is, Momentum-szavazóknak kedvezmény.

fotó: ps-montázs

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Gazdaság (656) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tereb (140) Jobbegyenes (1946) Mozaik (83) Nagyvilág (1453) Belföld (5) Életmód (1) Autómánia (61) Vetítő (37) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (249) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5044) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (502) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>