Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Elképesztő számadat látott napvilágot a budapesti atlétikai vb-ről

Elképesztő számadat látott napvilágot a budapesti atlétikai vb-ről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Rekordot dönthet a világbajnokság!

A budapesti atlétikai világbajnokság szerdai, ötödik napja után, miután a második félidőbe fordultunk, a szervezők egy „nagy számról” számoltak be: az esemény az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, minden idők legmagasabb nézettségű szabadtéri világbajnoksága lehet, meghaladva az egymilliárdos nézettséget.

A Nemzeti Atlétikai Központban a világbajnokság délelőtti versenyeire is nagyon sokan látogatnak ki, az esti programokon pedig gyakorlatilag telt házról beszélhetünk. Bár a lelátókon akadnak üres helyek, ennek az is az egyik magyarázata, hogy több százan a két szintet elválasztó kerengőről követik az eseményeket. Az esti versenyprogramokra szerda estig az összes jegyet elkapkodták, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt vásárolni. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezőbizottság kezdeményezte a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél, hogy kivételesen]]> a VIP vendégeknek fenntartott helyek egy részét is nyissák meg]]> a jegyvásárló érdeklődők előtt.

Jegyek a pénteki és szombati délelőtti programokra még kaphatók a ]]>Jegy.atlétikaivilágbajnokság.hu]]> oldalon, illetve mindenkinek azt tanácsolják a szervezők, hogy látogasson ki a szombat reggeli és vasárnap reggeli maratoni versenyekre a Hősök terére, vagy az útvonal bármely szakaszára, ahol szurkolói pontok, zenés programok és különleges aktivitások várják a közönséget.

Rekordot dönthet a világbajnokság

A televíziós közvetítések nézettségi adatai is minden várakozás fölött szárnyalnak. Az összesített eredmények szerint a hivatalos televíziós partnerek számai elérték a 2017-es londoni atlétikai vb idején mérteket. Budapest nem csak felvette a versenyt Londonnal, az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, azaz meghaladhatja az egymilliárd nézőt világszerte, és ez minden idők legmagasabb nézettsége a sportág szabadtéri világbajnokságainak történetében.

Különlegesség, hogy az Egyesült Királyságban, ahol különösen népszerű az atlétika, a becslések szerint többen követik a budapesti vb-t, mint amennyien hat éve a londonit nézték, és hasonló növekedésekről számoltak be Japánból, Svédországból, Németországból és Franciaországból is.

 

A tv-közvetítések mellett internetes híradások tízezrei számolnak be a Nemzeti Atlétikai Központban történő eseményekről, és az érdeklődés már olyan méretet ölt, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerverén futó vb-honlap több alkalommal sem bírta azt a rendkívüli terhelést, amit a budapesti vb miatt extrém mennyiségűre nőtt látogatószám okozott. Ezt tegnap mi is tapasztaltuk, amikor a tudósításunkat készítettük, többek között a vb nagy szenzációjáról, férfi 1500-on a topfavorit norvég csodafutó, ]]>Jakob Ingebrigtsen vereségéről.]]>

A vb országimázs építő ereje a hétvégén teljesedik ki, amikor a maratoni számok útvonalát végigkísérve Budapest legszebb nevezetességeit csodálhatják meg világszerte nézők milliói.

Az atlétikai világbajnokság hírei ]]>ITT]]> találhatók meg.

Borítókép: Az esti programokon gyakorlatilag telt ház van a Nemzeti Atlétikai Központban (Forrás: Facebook/World Athletics Championships Budapest 23)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Nézőpont (1) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Egészség (50) Heti lámpás (281) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Jobbegyenes (2721) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (16) Mondom a magamét (7244) Tv fotel (65) Mozaik (83) Gazdaság (693) Belföld (10) Szépségápolás (15) Politika (1581) Irodalmi kávéház (531) Életmód (1) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>